Oskar dla najlepszego managera PLK i II ligi
Szefciu - taki Robin Hood, który nie za często wypuści zieloną strzałkę, ale przynajmniej celną. Chyba gra odwróconymi skoro potrafi robić świetne wyniki wystawiając kluczowych zawodników na nieswoich pozycjach. Pokpił srebro dla brązu.
Oskar dla najlepszego managera niższych lig
Toporek - Imponujący awans do II ligi. Nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że jego drużyna jest obecnie najmłodszą w wyższych ligach. Istotne jest też to, że progres klubu nie opiera się na handlowaniu, tylko na decyzjach czysto strategiczno-taktycznych. Większości zespołów z dłuższym stażem awans o 3 poziomy zajmował dłużej, mimo że w przeszłości o wiele łatwiej było się przebijać do góry.
Oskar Aktywista
Sebeq - potrafi rozkręcić forum i wielokrotnie sprawił, że otwór gębowy powiększył mi się od ucha do ucha.
Oskar Społecznik&Forumowicz
Ta drużyna nie jest botem... - w klubie idzie mu tak sobie. Pewnie jest w polskim BB wielu managerów z większymi sukcesami, doświadczeniem, wiedzą, ego. Ale to właśnie prosta, nie wymagająca wielkich kwalifikacji tylko sumienności, robota Niebota, najbardziej pomogła orzełkom w poprzednim sezonie. Nie liczy się kto co mógłby zrobić, jakie to górnolotne ma plany. Tylko to co zrobił. Choćby to była najprostsza rzecz pod słońcem.
Super Oskar
Jasna Strona Mocy - Super Moc jest super więc i Oskar jest super. JSM kilka razy pokazała w tym sezonie, że czuwa.
Najlepszy mecz
Niemcy - Litwa - Najważniejszy dla mnie mecz w całej historii gry w BB. Szczególnie ważne było to, że miałem nad nim mniejszą kontrolę niż nad innymi ważnymi.
MVP sezonu
Hasan Ali Eygi - Kluczowy zawodnik podczas ME, zagrał we wszystkich meczach, największą liczbę minut. Przykład Hasana pokazuje, że SF to najważniejsza pozycja na parkiecie. Jak to mówią - pokaż mi swojego SF-a a powiem ci jaki masz skład. Warto stawiać na multiskilli ale warto też wiedzieć kiedy należy się wyłamać ze schematu i zmienić koncepcję.
Wydarzenie sezonu
Żaden medalista poprzednich ME nie zdobył medalu ME. To pokazuje, że stawka jest wyrównana, ale każdego można dziobnąć.
Bug sezonu
Ban dla selekcjonera Litwy - Nie chodzi o sam fakt bana, to akurat popieram. Chodzi o to, że cziterzy mogą zostać selekcjonerami, kadra korzysta z oszustw i nic nie można z tym zrobić (szybka zmiana selekcjonera to tylko śmianie się w twarz uczciwym reprezentacjom).