BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Pénz beszél(?)...

Pénz beszél(?)...

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244217.11 in reply to 244217.1
Date: 6/17/2013 6:07:07 AM
Overall Posts Rated:
106106
3. ligában 12 ezer néző szerintem jó eredmény.
A II. ligában van több néző is, ez után visszaesésnek tűnhet. Ezért III. liga a 3. és II. a második.

Az előnyszerzésnek és az önigazolásnak egy speciális keveréke "büntetés"-nek beállítani egy önként vállalt fejlődési módot: az edzésnek, mint minden más befektetésnek ára van. Jövőbeli nyereség realizálásnak reményében jelenlegi lehetőségekkel, megtakarításokkal fizet az ember.

Ja, hogy sokan talán ezért nem nevelnek? Hoppá.

Az élet "kegyetlen" és "igazságtalan".
Minden ott van, ami szükséges, szem előtt.

A többi csak egyéni döntés kérdése.

Last edited by Dawa at 6/17/2013 6:16:15 AM

This Post:
00
244217.12 in reply to 244217.11
Date: 6/17/2013 6:16:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ja, hogy sokan talán ezért nem nevelnek? Hoppá.

Az élet "kegyetlen" és "igazságtalan".
Minden ott van, ami szükséges, szem előtt.

A többi csak egyéni döntés kérdése.

Köszönöm, hogy kimondtam helyettem! "Mi magyarok egy lusta és önző nép vagyunk"...

Visszakérdezek. Múltkor charlie mutatott egy kínai 5. ligást 17000-es teltházzal!!..
Hát az hogy csinálja? Ufó lenne? Nem 1. ligában van mégis...
Ja? Hogy én, wolerine, thevoyager, Norbi stb..stb. nem tud megtölteni 12000+-os stadiont?
Nem probléma.. "dögöljünk éhen".. kössz szépen

This Post:
1010
244217.13 in reply to 244217.1
Date: 6/17/2013 6:55:20 AM
Overall Posts Rated:
310310
Tehát stadion: megkeressem azt a leveled, amiben leírod, hogy egy szezon alatt visszajött az ára? Nem is olyan rég írtad, talán a döntő előtt. De szólj nyugodtan, ha már nem így gondolod...

És hogy mit nyertél? Heti 50k pluszt, függetlenül az eredménytől. Ugyanis, ha meghagyod a kisebb stadionod, akkor is csökkenne a nézőszám vereség után, botorság lenne a stadionbővítésre fogni ezt a jelenséget. Amúgy nem viccből vannak a jegyárak, erről is beszélgettünk már. Ez nem AoE, hogy két bánya kétszer annyit termel, három bánya háromszor annyit. Ha növeled a stadionod, csökkenteni kell a jegyárat, és még úgy is megéri.

No és hogy a spéci edzést miért büntetik? Nem büntetik. Nem azt büntetik, hanem a vereséget. Benne van a szabályzatban is, hogy a vereséggel csökken a nézőszám. Gondold el, hogy te kifizetsz egy valag pénzt, hogy kimenj egy Lakers meccsre (mondjuk, hogy Lakers-szurkoló vagy), ahol azt látod, hogy Howard irányít, Nash meg centert játszik, mert az edző szeretné, ha ott is szereznének tapasztalatot. Természetesen kikap a csapat emiatt. Megveszed legközelebb is a jegyet? Na és másodszorra, harmadszorra? Majd esetleg akkor veszel megint jegyet, ha az előző meccsen normális felállással játszottak és nyertek, nem? Na így működik itt is.

Ráadásul pont te említetted valahol, hogy a monsterek sokat keresnek és rossz áron lehet eladni őket, a multisok meg drágák, pedig kevés a fizetésük (mondjuk én értem az összefüggést a kettő közt, nekem az furcsa, ha valaki nem érti). Most gondold el azt a szitut, hogy nem érintene senkit hátrányosan a spéci edzés anyagilag. Remek játék lenne, csupa center irányítana és irányítók dulakodnának a festékben. Hidd el, jó ez így, valamit valamiért, megszenvedsz az edzéssel és elesel pénztől, de ez visszajön a (multis) játékos eladásakor. Vagy törekedsz a maximális jegybevételre, neveled a monstereket, de kevesebbért tudod eladni. Egyensúly...

Az idézett fórumpostot is nyugodtan becitálhatod, de ha jól emlékszem, beszélgettünk mi erről a témáról akkor is, amikor én voltam harmadosztályú 15000-es stadionnal. 85-95%-os töltésem, 260-290k közötti jegyeladásom volt. Kikereshetem ezt is, ha gondolod. És hogy pl norbinak miért nincs teltháza? Mert folyton kikap idegenben, hazai meccsek előtt. Volt neki 12000 fölötti töltése is, amikor nyert előtte. Majd visszatérünk még szerintem erre is, amikor szóba kerül, hogy az újoncok ne az eredményességre hajtsanak, hanem neveljenek u21-re.

Ami pedig az újoncok elraisztását illeti (főleg hogy te hozol mindig példát más játékokból), érdemes megnézni a többi játék felhasználóinak számát.

CH 16.196 felhasználó
BS 23.744 felhasználó
Itt 38.383 felhasználó

Nem úgy tűnik, mintha azok hasítanának, innen meg menekülnének. El kéne talán fogadni, hogy van aki szeret tervezgetni, megdolgozni a sikerért és nem az vonzza, mint amit te hozol fel, hogy negyedosztályú csapat röhögve eltart válogatott játékost. Majd akinek az tetszik, odamegy, akinek meg ez tetszik, az idejön. Ez egy nehezebb játék, de szerintem pont ezért szeretjük olyan sokan. Nem kell hogy ez is ugyanolyan egyszerű legyen, mint az. Ennyi erővel azt is javasolhatnád, hogy szűnjenek meg a posztok, mi értelme öt különböző posztra edzeni, meg vásárolni. Sőt a magasság se befolyásolja az edzést, egyszerűen csak legyen mindenki 200 centi és ugyanúgy fejlődjön minden skillje. Ne legyen egyáltalán fizetés, se belépő, se semmilyen pénz. Hogy hangzik?

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.14 in reply to 244217.1
Date: 6/17/2013 6:55:25 AM
Overall Posts Rated:
310310
No és akkor most elvonatkoztatva kicswit a te problémáidról, hadd magyarázzam el, én hogy látom a játék gazdasági részét.

Mint minden játékban, ahol van pénz, itt is három féle pénzmozgás van: a semmiből a játékba kerülő pénz, a játékból a semmibe kerülő pénz és a játékon belül mozgó pénz.

Játékon belül mozgó pénz kizárólag a játékosok igazolása útján történik. Ez a rész szépen a piac szabályai szerint közelít az egyensúlyi állapothoz, nem is kell vele sokat törődnünk.

A semmiből a játékba érkező pénz: Ez a tv-s pénz, a szurkolói eladások, illetve a belépő, valamint az új csapatok kezdőtőkéje, kupa és feljutási pénzek, stb.

A játékból a semmibe távozó pénz: Fizetésekre, személyzet vásárlására, draft megfigyelésre, stadion építésre költött pénz, valamint a szabadügynökök megvétele.

Ha a bajövő pénz több, mint a kimenő, akkor a klubok gazdagodnak, ha kevesebb, szegényednek. Mondjuk idővel itt is bejön az egyensúlyhoz közeledés, mert ha több pénz lesz a játékban, drágulnak a játékosok, többen veszenk drága edzőt, stb, de ez most nem lényeges. Hogy lehet elérni, hogy több pénz jöjjön be a játékba? TV-s pénz nagyjából állandó, szurkolói bevétel is tőlünk független, ugyanez a helyzet a kupa díjakkal és egyéb pénzekkel. Egyetlen módon lehet növelni a beérkező pénzmennyiséget, ez pedig a stadion fejlesztése. Igaz, igényel kiadást, de utána állandó bevételi forrás akár 5-10-20-50 szezonon keresztül.
Lehetne persze a kiadásokat is csökkenteni, ha pl nem cserélgetnék az edzőket, megelégednének a 4-es edzőkkel, stb, de jelenleg ugye a neveléshez pont arra biztatják a tulajokat, hogy minél többet költsenek ilyesmire.

Összefoglalva tehát szerintem egy újonc igenis az első 1-2 szezonját fordítsa arra, hogy sikeres legyen, anyagi hátteret teremtse meg és majd utána gondolkodjon u21 esélyes játékos edzésén. Ha vesz két embert, meg egy ötös edzőt, rákölt közel egy millát. Annyiból a stadionját másfélszer akkorára építi és heti 50k plusz pénzhez jut. A nevelésből mennyi haszna lesz?

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.15 in reply to 244217.12
Date: 6/17/2013 6:57:46 AM
Overall Posts Rated:
310310
Talán nem olyan árakon töltötte meg, mint amivel ti dolgoztok. Nem volt 300k heti bevétele, "csak" annyi, mint nálunk egy harmadosztályúnak. A nagy stadion miatt. De látom, te ebből sem azt szűrted le, hogy érdemes stadiont építeni, csak azt, hogy másnak jobban megy, hát biztosan igazságtalan a játék.

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.16 in reply to 244217.13
Date: 6/17/2013 7:17:40 AM
Overall Posts Rated:
350350
Akkor sem vagyok elégedett ha visszajött. Én teszem azt a tavalyi 20-2-es mérlegemmel minimum azt vártam, hogy 4-5* megtelik az a nyamvadék stadionom, de még a po-ban sem telt meg dugig..
Azt szeretném, ha egy PAPÍRFORMA verséggel ne bukjak 2500-3500 nézőt. Az irreális.
Miért rovod fel, ha valaki kikap idegenben (Norbi)? A játék szabályai szerint ez a "természetesebb". Nagyon nehéz idegenben nyerni még nálad könnyebb ellen is sokszor...

Igen ,a multizás szerinted értékromboló dolog (a vereséget büntetik).... Pont te mondod, hogy csak az edzzen, aki tőkeerős hozzá viszont a jó/hatékony edzésbe beletartozik a multizás ergo vereség! Azt írod jogosan bukik el vele a pénzt.. Miért? Ő bevállal egy extrát, amit más nem! Ezért kell tőle elvonni?
A lusta jól járhat, aki önző az jól járhat? Aki multizni "merészel", az meg miért "szív"?
és még csak az sem garantált, hogy a multi miatt 1,5* jobb lesz a csapata. (Lásd engem, nem lettem bajnok multival sem)

Azt nem veszed számításba, hogy buzzeren 2 éve volt 65000 user is! Most meg? Jóformán a kétharmada. A többi játék látszólag stagnál, de nem veszít 30-40% felhasználót. Stabil kiszámítható és szerethető mindkettő.

Amúgy irigyellek a 260 bevételért, én is azt szeretném! Csak sehogy se megy ha eredményes vagyok sem.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/17/2013 7:29:28 AM

This Post:
00
244217.17 in reply to 244217.14
Date: 6/17/2013 7:37:34 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nekem "csak" az ár/érték arányokkal van gondom. Nem jól van kitalálva, egyes elemek túlzottan drágák a bevételekhez képest. És erre hozhatom fel a többi helyet, ahol ez normálisabban megy...

This Post:
00
244217.18 in reply to 244217.11
Date: 6/17/2013 7:48:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
Tudsz konkrét tanácsot adni mit csináljak, hogy teltházam legyen végre?

This Post:
00
244217.19 in reply to 244217.18
Date: 6/17/2013 7:49:52 AM
Overall Posts Rated:
310310
én tudok, csökkents árat, ha a teltház a fétised és a bevételmaximalizálás nem érdekel...

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.20 in reply to 244217.16
Date: 6/17/2013 7:49:59 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem vagy elégedett azzal, hogy egy szezon alatt visszajött a stadionfejlesztés ára???
Emlékeim szerint ugyan 800k-ért terveztünk neked stadionfejlesztést és az jött vissza egy szezon alatt, de még ha csak ezzel az alacsonyabb értékkel számolunk is, akkor is szezonoként(!) 800k-val vagy gazdagabb. Egyszeri 800k-s befektetéssel! Mit szerettél volna, ha 800k befektetéssel egy szezon alatt plusz kétmillióhoz jutsz? Az nem fog menni sehogy sem.
No de mivel te a nevelésre esküszöl, légyszi írd le, hogy tudsz 800k befektetéssel (az kb két u21 esélyes játékos és egy 20k körül kereső 5-ös edző, bár lehet ki sem jön ennyiből) 3 szezon alatt - azaz u21 eléréséig - a nevelésből kiszedni 2,4 milliót. Mert a stadionfejlesztésed annyit hoz. Vagy azt írd le, mennyibe kerül két u21 játékos megvétele, edző vétele, majd szezononkénti cserélgetése (hogy ne szálljon el a fizetése) odáig, hogy bejut a válogatottba. Szerény számításaim szerint ez kb 2 milla. Kapsz két millát 2 u21 játékosért? Ha igen, én máris tudok neked eladó u21 játékosokat mutatni. Ennyiért tutira.

Tudomásul kell venni, hogy ez a játék a klubcsapatokról szól. A válogatott egy külön kis játszótér azoknak, akik többre vágynak. Nem a közösség van a válogatottért, hanem fordítva. Még ha folyamatosan előtérbe is helyezed az u21-et, akkor is elsődleges fontosságú az anyagi háttér a kluboknál.

Felrovod itt az irrealitást a szurkolóknál, de könyörgöm, te nem irreális célokért küzdesz? Hogy negyedosztályú csapat tartson el válogatottakat, meg hogy egy szezon alatt többszöröse jöjjön vissza a stadionépítésbe fektetett pénzednek. Ezek reálisak?

A mutlit meg nem értékrombolónak tartom, pont hogy én voltam kettőnk közül a multipárti, már 15 szezonnal ezelőtt is, amikor elkezdtünk beszélgetni. A multisítás áldozatokkal jár, ezt mindenki egyénileg eldönti, hogy bevállalja-e. Én bevállaltam, ismered a csapatomat, tudod az összes játékosom minden skilljét. Ismerted a régi játékosaim skilljeit is. Nem mondhatod, hogy nem multisak (leszámítva most a 2 19 évest). Már ne is haragudj, de a te játékosaid feleannyira multisak, mint az enyémek. Az hogy nevelsz egy multist, még nem jelenti azt, hogy multis csapatod van. Egyébként szerintem a csapatodról is beszélgettünk/vitatkoztunk eleget, abban sem igazán értettünk egyet, szerintem te sem itt tartanál, ha nem így csináltad volna, dehát ezt ugye már sosem tudjuk meg. Mondjuk, neked mindig is fontos volt a válogatottra nevelés, én meg inkább magamnak edzettem, aztán ha véletlenül bekerült valaki, akkor örültem, de nem edzettem céltudatosan u21-re.

És miért lenne önző az, aki nem multisít? Más utat választott, ennyi. Bevállalta a nagyobb fizut a rövidebb távú eredményességért, míg a multis beáldozta a rövidtávú eredményeket a hosszabb távú eltarthatóságért cserébe. Még egyszer mondom, nem a multis szív, hanem a vesztes. És igen, jogosan. Aki folyamatosan kikap, az ne kapjon ugyanannyi bevételt, mint az aki folyamatosan győz, különben semmi értelme küszködni, hogy jobb legyen a csapatod. Amúgy multisítani sem csak úgy lehet, hogy folyamatosan veszítesz. Én is csináltam úgy, ki is estem kétszer másodosztályból

A másik játékoknál, meg kimondtad a kulcsszót: "kiszámítható". Rühellném, ha egy szezonban előre meg tudnám mondani, hogy kit verek el és kitől kapok ki. Azt is utálnám, ha nem kéne tervezgetnem, hanem csak kattintanék kettőt és le lenne tudva minden. Egyszerűen nem lenne kihívás.

Don't feed the troll
From: Chosen

This Post:
00
244217.21 in reply to 244217.9
Date: 6/17/2013 8:10:42 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Beleszólni? A BB-k meghatároztak egy inaktivitási időt, ha a júzer annyi ideig nem csinál semmit, akkor kilépettnek tekintik, mert feleslegesen fogyasztaná a rendszer erőforrásait, hogy az ő jelenlétét nyilvántartsák. Márpedig néha amúgy sem gyors... Szóval nem kell mást tenni, csak aktívnak lenni, néha megnyitni egy linket pl., akkor nem léptet ki.

Advertisement