Nisam okrivio Laleta nego sam rekao samo da ga nije uvrstio na spisak i verovatno je imao neki razlog. On je tada odradio draft, a ja sam 2 sezone nakon toga postao selektor i jedan draft nakon toga. Logičnije bi bilo da sam proveravao taj poslednji, a ne pretposlednji. A nisam imao spisak svih igrača sa drafta (i uvršteni u spisak i oni koji nisu) i nisam mogao da znam da li mu je neko promakao ili nije. I kako sam uopšte mogao da proverim onda?
Jedino što mi pada na pamet jeste to da idem po ligama i timovima ponaosob i da proveravam da li neki slučajno nije na spisku.
Za Mirkovića ne znam što nije bio na listi, ali je sada dodat. Greška ispravljena, hvala na sugestiji.
E ovako. S obzirom da sam bio selektor mlade, objasnicu ti par stvari.
Prvo, da li ti uopste znas da pretrazujes igrace?? Kako to mislis jebiga promakne, nisam mogao da znam itd...? Na pocetku svake sezone imas NT scout, kucas 18 god pot 5 - pretrazuj, 18 god pot 6 - pretrazuj, pa onda 19,20,21 god sve istim principom, sve posebno. I to za skoro svaku zemlju posebno, mislim na ove vece BB zemlje, jer se cesto desi da ne pretrazi kako treba ako pretrazuje brda zemalja! Nista ti nece promaci veruj mi. Ja sam satima i satima do reseta enta to radio i selektovao detaljno na disc. Nikada nijedan igrac ne moze da promakne. Mani me tih prica, ljudski je gresiti tralala, ili ce tako da se radi ili ne prijavljuj se.
Drugo, ne znas da podstaknes zajednicu da prati reprezentaciju. To sto ti mislis da se trudis je go k****. Pisanje kratke izjave pre meca i to je kao to. To i moja sestra od 15 god moze da uradi. Nemas nikakve analize utakmica, upoznavanje sa kandidatima za reprezentaciju, planovima treninga, up-ovima, formi, igracima protivnika, taktickim zamislima itd itd...
Sledece, strucni stab. Citao sam ono kad pises u smislu ako neko hoce da bude skaut dobrodosao je, ako nece, nije meni tesko, ja cu sve pratiti. Ti ces sve pratiti?? Druze, za U21 reprezentaciju najbitnije ti je formiranje kvalitetnog strucnog staba. Ja nikad nisam ni koristio taj program da posaljem jednu te istu poruku svim zivima odjednom. Sve sam posebno! Ti stvarno mislis da ce posao da se odradi kvalitetno tako sto ces da pratis 300 igraca i kao davati instrukcije za trening?? Ne zasmejavaj me. Moj princip je bio ovakav - selektor prati samo kandidate za tim od 20 i 21 god i to je to. I radi na njima i prati ih detaljno. Recimo desavalo se da primetim kako neki tamo od 20 god nema dovoljno minuta pred prijateljsku. Istog momenta saljem poruku da odradi trening koji smo dogovorili i stalno sam se javljao sa svakakvim instrukcijama. Bar 80% menadzera me je slusalo, bez preterivanja i uglavnom sam bio na slatkim mukama koga da pozovem.
Ti si selektor i tvoj posao je da oformis strucni stab kakav ti odgovara, raspodelis im igrace i detaljno im das instrukcije sta kod kojih igraca da se forsira. Posao skauta je nezahvalan, oni rade na pocetnom formiranju igraca i to je to ali sta da se radi.
Zakljucak, iskreno ne vidim neki talenat i potencijal kod tebe. Nemas nikakvih svojih ideja i kreacije, neceg svog. Prijavio si se jer nema nekih protivkandidata i da bi postavio izazov samom sebi da ces sada malo bolje to da odradis, sto i nije tako tesko.
Nekako nemam za koga ovde da glasam