Pozdrav zajednico!
Zabeležena je i druga pobeda u ovom početnom delu ove sezone. Pobedili smo Kolumbiju rezultatom 101-81
(42778) posle jednog zanimljivog, ali ipak sigurno odigranog meča. Kolumbijci su pružali dobar otpor većim delom prvog poluvremena, odnosno dok su im trajale zalihe misterioznog belog praha koji su nekim čudom prošvercovali u Školsku halu u Kosjeriću. U drugom poluvremenu naša ekipa je došla u posed tog praha i prelomila rezultat u svoju korist. :)
Sama taktika je bila očekivana... Oni su napali igrom pod košem, a branili su se 3-2 zonom. Mi smo igrali kretanje sa 2-3 zonom. Iako sam znao da će igrati 3-2 zonu postavio sam kretanje, jer sam znao takođe da će igrati sa 3 centra u prvoj petorci. Oni su iznenadili i postavili 4 centra u prvoj petorci što je samo olakšalo posao u napadu našim momcima. Mesta pleja i beka kod nas su zauzeli Đuričić i Vuksanović najviše zbog odbrane i to se pokazalo kao okej potez. Na kraju 81 primljen poen, nije malo, ali nije ni previše kada se uzme sve u obzir. Parirali smo u skoku i asistencijama, imali mnogo manje izgubljenih lopti i solidan šut za 3 poena.
Ključan momenat na utakmici desio se kada se njihov igrač Ula predozirao i nakon što je odlično počeo meč sa šutom iz igre 3/3 pao je posle jednog standardnog duela i nije se više podigao. Trenutno je na detoksikaciji u Beogradu i naš savez mu je poslao banane i pomorandže. :)
Naravno, sve ovo je samo usputno, jer je meč ipak odlučio jedan igrač... Ne znam da li ima smisla da ga vređam, pa da ga opet predstavljam... Reći ću samo da nam je njegovo preuzvišeno savršenstvo ovog puta podarilo 25 poena maestralno savršenih poena i učinio je ovu pobedu tako lakom... Uz Lorda Fuksu najbolji je bio Goran Bogdanović koji je imao nestvarno dobru partiju sa učinkom od 20 poena i 20 skokova. Izdominirao je i pokazao da je klasa.
Čekamo da se sve utakmice završe i obrade, pa da vidimo kakav nam je raspored.. Da li ćemo imati sreće i zašto ne...