Playoffid:
Ukraina. Eks neil oli vormid tiba paremad ja nad olid harjunud olema pigem siiski tugevam kui nõrgem võiskond. Natuke uinutas neid eelmise hooaja jätkugrupi võit, kus meil oli ammu juba kumm tühi. Pakkusid tiba enne mängu TievsTie mängu millele ma endale omaselt ei vastanud. Imelik, et nad lootsid meie kodus võitu Tiega ja ilma arvamata, playoffis on game over kui kaotad ja oma innustuse võid selle järel potist alla lasta. VÄ ja VT koha pealt lasti palle mõnuga lendu ja tulemus 37 ja 40 punkti nendelt kohtadelt. Esimene poolaeg oli pingeline ja siis hakkas vaikselt kalduma meie kasuks. Lõpuks kindel +17 võit. POG Lill 12-23(fg),3-7(3p),4lp,7s,27p
Hispaania. Juba peale reedest treenigu updatei ma olin pettunud taaskord meeste vormis. Saan aru, et kõigil on oma võistkondadega käimas playoff push, aga no kurat suurte meeste valikust oli risud järel, Õlg taas hea vormi peal ja terve selle hooaja olnud vormiga hädas. Alles hooaja viimases faasis võtsin ta punti kaasa. Mängus pidime pulti viskama suured ääred, kelle kummagi vastupidavus päris top notch mängudes välja ei mängi. Natuke pidime sellepärast ka andma kogemust algviisikust ära. Saulep viskas välist kaitset paar vopsu allapoole just viimase trenni updatega. Mõtlesin juba, et kas kasutan teda üldse, aga hale hakkas, kuna tõenäoliselt viimane tsükkel koondises. Tagameeste valik oli vorme vaadates muidu suhteliselt lihtne. Mängu algus oli meile tiba katastroof, eriti teise veerandaja algus kus pandi veel esimese veerandaja kaotusele lisaks 7:0 spurt. Peale timeouti saadi Ilvesed rivvi ja hakkas õige madistamine peale. Suht viimaste hetkedeni oli punkt punkti mäng. 3:41 enne lõppu läksime juhtima 83-82, jõusaali velotrenasööril hoog hakkas raugema ja jälgisin aina rohkem oma telefoni. Skoryukovi vabavisetest saime skooriks veel 89-90, aga peale seda enam punkte me ei saanud. Keegi muu peale Saulepi enam visata ei saanud, kolm korda kolises kolmene vastu rõngast ja paks leedi hakkas laulma, mis tähendas meile 89-98 allajäämist Hispaaniale. Ma teadsin, et lauas me jääme rõvedalt hätta ja oleks jubedalt tahtnud paari korralikku tsentrit vormi, aga mis sa teed. Taktika arvasin osaliselt ära, oleksin teisena kiiret tempot arvanud, õnneks jätsin panemata. Vastased olid kõvast puust, oma koduväljakust ja innustuse tasemest hoolimata ei juletud Tiega tulla (mida ma väga lootsin!), mis näitab, et päris kergelt meid enam ei võeta. 7 sekundit oli järel ja ma lootsin veel Reggie Miller või Tracy McGrady tüüpi comeback winile, aga seda kahjuks ei tulnud. Nii halvasti kui täna pole me ammu kolmeseid tabanud. Iga mäng samas nii hea kaitse vastu ka pole. POG Saulep 11-25(fg),2-3(vv),7lp,6s,26p
Kokkuvõtteks: Võtsime oma, ehk Belgia vastu võiduga oleks saanud järgmissegi ringi, aga võibolla oleks mõni alumistest meid üritanud ära crunchida. Never know. Koondisega jätavad tõenäoliselt hüvasti meie viskekahur Saulep ja minu isiklik lemmik lauakaru Roht :) Mõtlesin, et ühe tsükli võiks vähemalt veel lasta kui rahvas on rahule jäänud. Nüüd kui rahvuskoondise hooaeg läbi võiks oma võistkonna mudast üles aidata :D
Ilves väsind, Ilves mullivannis!