BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
224298.111 in reply to 224298.105
Date: 8/22/2012 4:11:20 PM
Overall Posts Rated:
173173

Edit azt mondja, hogy a barátaimmal az ilyet csak egyszerűen mentális pettingnek hívjuk :D

Én tárgyilagosságnak hívom. Ez egy vitafórum, és én vitázni jöttem ide. Ha ezzel bármilyen probléma lenne, akkor majd törli az adott hozzászólást az arra illetékes.

Amellett pedig nem tudok elmenni, hogy Pörköltszájnak és csapatának programja jelentős részben az edzéstervre épül, én pedig sokadszorra hívom fel a figyelmet arra, hogy az edzéssel kapcsolatos beírásokban nem egyszer durva szakszerűtlenségeket lehet találni. Ezekre pedig eddig is reagáltam, és ezután is fogok.

Emellett úgy gondolom, hogy attól még, hogy ide nem szólnak hozzá, még sokan olvashatják a fórumot. A hozzászólástól pedig aligha én tartok vissza bárkit is.

Az viszont jogos felvetés, hogy hogyan várhatja el egy hozzászóló azt, hogy választ kapjon a kérdésére, ha arra én sem kapok, és Wolwerine is csak azután, hogy azt többször kéri. Ugyanis a Fazekasra vonatkozó kérdésemet akárhogy is nézem, simán átugrották. Márpedig abban aztán tényleg semmi rosszmájúság nem volt, és akkor elkezdhetnénk feltölteni ezt a fórumot tényadatokkal.

This Post:
33
224298.112 in reply to 224298.110
Date: 8/22/2012 4:25:17 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Azért szerintem ennyire ne...
Jó marketingfogás az áldozat szerepkör, de azért messze állsz Te attól... "úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött".
Ha nem kérdeztek volna nem lett volna hozzászólni valód... de kérdeztek, így elő is rántottad a kardot.

Nekem semmi gondom ezzel a vitával, választások óta ez megy, és épp te mondtad, hogy csak ott van ez ahol elindulsz... ez azért jelenthet valamit... és nem arra gondoltam, hogy a személyed ellen irányul a dolog... inkább ez az amit előidézel/kiprovokálsz.

Őszinte leszek: szerintem most előszor sikerült olyan taktikát választanod amivel talán nyerhetsz, a nem túl aktív managerek megfogásával, akik nem olvasgatják annyira a fórumot, így nem látják amik itt történnek.

Semmi személyes, de remélem nem jön be a taktikád... van itt egy sok szezon alatt felépített állapot, és remélem megkapja kaygee és a stábja az esélyt, hogy le is arassa a munka gyümölcsét.

This Post:
11
224298.113 in reply to 224298.112
Date: 8/22/2012 4:56:50 PM
Overall Posts Rated:
6262
Őszintén megmondom, úgy indultam neki ennek a választási-vitának, hogy próbálok minden felmerülő kérdésre higgadtan,megfontoltan és a helyzetnek megfelelő stílusban reagálni, amit a kezdetekben viszonylag könnyen ment.

Elég rossz azt olvasni, hogy az általam bevezetésre kerülendő edzésrendszerre/ farm programra folyamatosan azt reagálják, hogy használhatatlan, miközben nem látta senki az működés közben. Én a jelenleg érvényben lévő edzés rendszerre nem mondtam, hogy rossz, csupán azt mondom hogy az enyém hosszú távon eredményesebb lehet, de ha nem választanak meg attól remélem, hogy minél nagyobb sikereket ér el a válogatott, ugyanis ez közös cél !

Igen megosztó személyiség vagyok, de ennek ellenére hiszem, hogy eredményes vezetője lehetnék a válogatottnak !

Azzal pedig mindenki tisztában lehet, hogy a válogatottal elért rövidtávú sikerek jó részt kaygee és válogatott játékosok edzésével foglalkozó szakmai stáb keze munkáját dicsérné !

This Post:
11
224298.114 in reply to 224298.113
Date: 8/23/2012 1:12:25 AM
Overall Posts Rated:
411411
Egyes embereknek írom, most mint szavazó átlag ember szólok hozzá a választáshoz!

Nekem semmi gondom nincs azzal, hogy indultál, azzal sincs gondom, hogy parázs vita van. Direkt nem akarok aktívan részt venni ebben az egészben. Viszont egy kérdés folyamatosan fel felmerül bennem, amikor előjön a téma. Nekem azzal sincs gondom, hogy próbálsz újítani. De úgy érzem van egy elképzelésed (lehet jó lehet rossz) de nem gondolkoztál el azon, hogy megvalósítható-e a közösségben, illetve hogy a közösség preferálja-e azt ilyen erős szemléletváltást.

hogy az általam bevezetésre kerülendő edzésrendszerre/ farm programra folyamatosan azt reagálják, hogy használhatatlan, miközben nem látta senki az működés közben.

Mi van, ha nem akarja a közösség ezt a drasztikus váltást? Felmerült benned, hogy mi nem vagyunk se csehek se lengyelek, és ez az aktív többségnek jó így ahogy van (persze lehet nem, és ez esetben simán nyersz ne izguld túl a dolgokat)? Az a baj, úgy érzem attól, hogy te meg leszel szavazva valakik által, ők nem látják tudják, hogy mivel jár az a döntésük hogy rád adják a voksukat. És az se biztos, hogy azért kapsz szavazatot, mert valakik szeretnék az új edzésrendszert bevezetni. Még az se biztos, hogy egyáltalán megválasztásod esetén sikerülne bevezetned, mert akiknél a játékosok vannak nem lesznek hajlandóak együttműködni veled. Úgy érzem túlságosan ki lett hegyezve ez a választás az edzésrendszerekre, multizásra meg stb.! Nem erről kéne szólnia szerintem. Mi van akkor, ha én mondjuk rád akarok szavazni, mert szeretném a személyes váltást mert lehet jót tenne az eredményeinknek, de az új edzésrendszeredet nem akarom megkajálni? Az a baj szerintem a mostani választásban, hogy nincs elég perspektíva. Beszéltem olyannal, akinek a te új programod még véletlenül se kell, de szeretné ha kaygee nem maradna, mert úgy érzi frissítés kéne ide. Na most akkor mi is van pontosan?

Jó dolognak tartok 1-2 ötletedet. Be is építettem az edzésprogramjaimba, de senki ne higgye azt, hogy kaygee nem ugyan ennyire felvilágosult az új dolgokkal edzésekkel kapcsolatban, csak ő máshogy éri el majdnem ugyan azt. Talán azt érzem különbségnek, hogy te egy tollvonással lemondanál a sikeres u21 szereplésről az NT javára, kaygee próbál olyan utat járni, hogy mindkettő valamennyire meglegyen.

Az meg hogy nincsenek kérdések szerintem normális. Aki ide téved és nem csak úgy leadja a voksot rátok az már rég túl van az elcsépelt ki kockáztatna meg egy motsot vagy lazát, vagy ki mit nevelne egy ilyen meg olyan playából meg stb. kérdéseken. Szerintem tudja mindenki jól, hogy mindketten vagytok annyira felkészültek, hogy ezekre kisujjból tudtok válaszolni. Kaygee megnyert már nem egy szavazást, te is régi motoros vagy. Nem kellenek ide a közhelyek. A fingkarate pont ezért alakult ki. Neked van egy erősen fűszerezett főételed, kaygeenek egy szolidan fűszerezett kajája, és álltok az étterem előtt és próbáljátok eladni a cuccost a járókelőknek. Az a kérdés kié a nagyobb és jobb felhajtás a bódé körül, illetve mennyien szeretik az erősen illetve gyengén fűszerezett kajákat.

továbbra is mindkettőtöknek kívánok sikeres szereplést!

legnagyobb tisztelettel dzsevasz mint szavazó polgár

This Post:
00
224298.115 in reply to 224298.113
Date: 8/23/2012 3:00:11 AM
Overall Posts Rated:
190190
Én a jelenleg érvényben lévő edzés rendszerre nem mondtam, hogy rossz,

Javaslom a választási vitafórumban a kaygee programjához fűzött észrevételeidet és a saját első válaszod átolvasását újra.

Őszintén megmondom, úgy indultam neki ennek a választási-vitának, hogy próbálok minden felmerülő kérdésre higgadtan,megfontoltan és a helyzetnek megfelelő stílusban reagálni, amit a kezdetekben viszonylag könnyen ment.

Ehhez szintén.

Elmondom, mi a legfőbb problémám az egésszel kapcsolatban: egy olyan nevelőrendszerre mondod ki, hogy tudsz jobbat, amit nem ismersz mélységében. Sem az előnyeit, sem a problémáit. Kaygee is úgy lett kapitány, hogy előtte kidolgozta a rendszert, és annak elfogadása után 4 szezonnyi scoutmunkával a háta mögött jelentkezett. Az U21-ben sem szokott megválasztásra kerülni egy semmiből előugró jelentkező. Lehet, hogy előbb meg kellene ismerni a rendszert.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
224298.116 in reply to 224298.107
Date: 8/23/2012 3:24:59 AM
Quahog Toy Boys
II.1
Overall Posts Rated:
8989
Én már felizgultam.

egyszer már én is közel álltam hozzá néhány tucat hozzászólással ezelőtt, de annak nem lett volna jó vége.
tartózkodjatok egymás minősítgetésétől, plíz, koncentráljatok a tervekre, programokra.

This Post:
00
224298.117 in reply to 224298.113
Date: 8/23/2012 4:14:02 AM
Overall Posts Rated:
173173
Elég rossz azt olvasni, hogy az általam bevezetésre kerülendő edzésrendszerre/ farm programra folyamatosan azt reagálják, hogy használhatatlan, miközben nem látta senki az működés közben.

Nos, lássunk akkor konkrétumokat. Chosen megkérdezésével megfelel a moderálási elveknek, ha a játékos skilljeit így rakom ki:

26 éves játékosról van szó, 201 centi magas. Link és név nélkül. (Most lett 26 éves)

Tempódobás: földöntúli (16) Dobótáv: világklasszis (13)
Külső védekezés: földöntúli (16) Technika: ragyogó (11)
Labdavezetés: világklasszis (13) Passzolás: remek (8)
2 pontos: világklasszis (13) ↑ Belső védekezés: világklasszis (13)
Lepattanózás: ragyogó (11) Blokkolás: csapnivaló (3)
Erőnlét: csapnivaló (3) Büntető: középszerű (5)

Tapasztalat: középszerű (5)

Eredeti tulajnál nevelkedett, nem farmnál.

24 és 25 éves korból is lehetne jó példákat hozni, kimondottan jókat.

Még mielőtt jönnének a korával és a jelenlegi állapotával kapcsolatos megjegyzések, csak szólnék, hogy neki a viharba nem voltak olyan indulói, mint mondjuk Fazekasnak, a passzolása például 1-esről indult. Szezonokon át rohadt gyenge draftot kaptunk abban az időszakban. Persze neki 7-es edzője sem volt. Ő 26 éves, Fazekas pedig 24. Ebből az is következik, hogy 2 szezonnal azelőtt terveztük meg multis bedobóra az edzését, mielőtt Fazekas egyáltalán megszületett volna. Viszont kiváló bedobó válhat belőle kinti támadáshoz, most a tempóját edzettük és fogjuk is, attól ment még egyet a 2 pontosa. A 19. szezon közepe és a 20. szezon eleje között kapott irányítóban passzolás edzést, gyakorlatilag 2 hetente lépett passzolásból, ezalatt az időszak alatt összesen 6 szintet, 2-ről 8-ra.

Nem igaz az, hogy a korai multizás, későbbi főskill edzés stratégiáját nem próbáltuk ki. Kritizálhatsz engem azért, mert nincs eredmény, azt nagyon könnyű, mert fogalmad sincs arról, hogy a válogatott mellett, mögött milyen háttérmunka megy, és annak alapján milyen tapasztalatok vannak. Nem azért nem értek el egyelőre a válogatottba a legesélyesebb bedobók, mert nem alkalmazzuk a megdönthetetlen cseh, lengyel stb. edzéstervet, hanem mert amióta bevezették az új edzésrendszert a játékba, azóta szívjuk azt, hogy minden főskill nehezen megy, főleg idősebb korban, nem kicsit nehezen, rohadt nehezen. Ez az edzésrendszer ugyanis nem támogatja a késői főskill edzést, ezért történhetett meg, hogy azoknál a játékosoknál, akiknél a multit korai fázisban csináltuk, most szenvednek, hogy támadásban elérjék a válogatottsághoz szükséges szintet. Ellenben fel tudtuk hozni a passzolását a sírból alig egy szezonnyi ráfordítással, mert a többihez képest alacsonyabb skillt viszont hatékonyan tudtuk fejleszteni.

Nem tudok elmenni amellett, hogy következetesen kikerülöd a Fazekasra vonatkozó kérdésemet. Mindenesetre megismétlem, a kérdés az volt, hogy az elmúlt szezonban menyit fejlődött és milyen skillekből. Senki sem kéri, hogy tedd ki ide az összes skillt, a változással is beérjük. A május 18-i állapota az engedélyeddel kint van a kiinti fórumon is, elég lehet ahhoz képest is, vagy másként, csak nem ártana néhány konkrétum. Döntő többségében BD és C poszton játszattad az elmúlt szezonban, a 19. szezonban pedig C poszton.

Tényleg kérek mindenkit arra, hogy előre próbáljatok nézni, ebben az edzésrendszerben kell majd dolgozni a továbbiakban, nem a múltban, amire 28-30 év közötti cseh és lengyel játékosok edzése volt alapozva.

Ha már itt tartunk, akkor néhány kérdés:

- A cseheknél és a lengyeleknél miért van annyi 28 feletti játékos a keretben? Miért nem építenek be folyamatosan új játékosokat?
- Milyennek látják az új edzésrendszert a játékban? Hogyan tervezik a válogatott jövőjét? Gondolom ha a múltbeli edzésterveiket jól ismered, akkor gond nélkül tudsz majd válaszolni erre is.

This Post:
11
224298.118 in reply to 224298.113
Date: 8/23/2012 4:14:10 AM
Overall Posts Rated:
173173

Megismétlem magam korábbról, a válogatottnál vannak, és lesznek bedobók. Mások a hiányposztok, legfőképpen egy bentre jól támadó DH lenne az igazi. Én pedig például most egy bentre használható irányító edzését szeretném majd a befejező stádiumba fordítani.

Felteszek egy kérdést még, amire már utaltam egyszer. Kioktattál engem, amikor Fazekasból egy multis DH-t szerettem volna kérni tőled, hogy te jobban tudod nálam, hogy mi kell a válogatottnak. Most itt áll a válogatott, szezonokkal később, vannak használható bedobóink, DH-t pedig egy lemaradó játékosból edzettünk át úgy, hogy abszolút kulcsember lett még így is (Chalúmov). Pedig nála bőven lehetne jobbat csinálni. Bedobó van, a hátvéd továbbra is hiányposzt. Kérdezem akkor, hogy melyikünk látta jobban, te vagy én? Miért olyan biztos az, hogy most jobban látod?

From: LA-Hukli

This Post:
00
224298.119 in reply to 224298.117
Date: 8/23/2012 6:24:06 AM
Overall Posts Rated:
9797
Ez a játékos nekem valahogy nem jön be. Persze nagyon szép, mert mindenhez jó, de semmit sem tud kiemelkedően. Nem lett volna jobb egyik irányba jobban eltolni? Jó kis spíler, csak halkan kérdezem.

Last edited by LA-Hukli at 8/23/2012 6:24:16 AM

From: kaygee

This Post:
00
224298.120 in reply to 224298.119
Date: 8/23/2012 6:46:39 AM
Overall Posts Rated:
173173
A kinti dobás és kinti védekezés irányába van eltolva. Be kell fejezni verejtékesen a tempódobását. Jó esetben a 18-at elérheti. Ha az eltolást arra értetted, hogy miért van benti támadása, azt edzettük a legkevésbé. Edzőmeccseken már játszott, és nem is rosszul.

Pont azért hoztam őt példának, mert rajta nagyon jól látszott az, hogy főskillt már nagyon nehéz vinni idősebb korban, a passzolása jött szépen fel a sírból. Ő kapta a multit korábban rendesen, most pedig kínlódunk a tempójával. A hasonló jelenségek Gécseknél is kijöttek.

Felfogásom szerint nem árt egy kinti támadónak sem, ha van 2 pontosa, éppúgy, mint a bentre támadóknak mondjuk a dobótáv. A tempó persze evidens.

Sokkal jobban nézne ki, ha nem 1-esről indul a passzolása.

From: LA-Hukli

This Post:
00
224298.121 in reply to 224298.120
Date: 8/23/2012 6:52:07 AM
Overall Posts Rated:
9797
Arra értettem, hogy azt írtad, hogy kinti támadáshoz lett. Akkor egyáltalán minek lett neki edzve 2 pontos? Úgysem fog 2 pontosnál játszani, gondolom lesz arra más bedobó. Én hagytam volna a 2 pontos semmiben, és az arra szánt edzést 1-1 dobótáv külső védekezésre elosztva már készen is lenne gyakorlatilag. De persze a kibicnek semmi sem drága

Advertisement