Ja, értem, bocsánat, tényleg félreértettelek. És sajnos tényleg kicsit pesszimista vagyok az ügyet illetően. Szerintem ennek a kísérletezgetésnek nincs értelme sokkal gyengébb válogatott ellen, mert azokat úgyis leverjük. Sokkal erősebb válogatott ellen sem nagyon éri meg, mert torzít az eredmény. Magyarul hasonló erősségű, lehetőleg rivális ellen kéne ezt kipróbálni (pl bolgárok, észtek). Na ebben vagyok pesszimista, hogy egy bolgár, vagy észt rivális megteszi, amit kérünk, olyan játékost állít be (pl bd-be) és olyan taktikával jön, amilyet kérünk - és ugye az ellenfél skilljei is kellenének, hogy helyes következtetést vonjunk le, tehát azt is megadja - és mindezt azért, hogy jobbak legyünk pont náluk és esetleg pont ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva verjük el (és esetleg üssük el a továbbjutástól) őket. Ráadásul ennek a próbálgatásnak pont az lenne a lényege, hogy az új tapasztalatainkat felhasználva meglepetést okozzunk, na ez elég nehéz lesz, ha a közvetlen riválisaink is pontosan tudják, mit akarunk.
Félre ne értsd, nem vagyok az újítás ellensége, sőt. Csak szerintem előbb klubszinten kéne kipróbálni az új ötleteket, ha úgy tűnik, hogy bejön, akkor utána PL-ben csiszolgatni, próbálgatni, kiismerni a hátrányokat, stb. Ha ez megvan, utána gyengébb ellenfelek ellen bevetni, majd meglepetésszerűen alkalmazni közvetlen rivális ellen - már ha az addigiak igazolják, hogy hatékonyabb, mint a megszokott
Don't feed the troll