Bosna i Hercegovina u21 - Danska u21 94:69 Dobro veče raja
Evo nas sa odličnim vijestima koje su vezane za utješni turnir. Došli smo do još jedne pobjede u ovoj sezoni i to u 1/4 finalu utješnog turnira protiv reprezentacije Danske.
Dance smo dočekali na našem terenu i kao veliki favoriti zasluženo došli do pobjede. Reprezentacija Danske se odlučila za PTB napad i 2-3 zonsku odbranu dok sam se ja odlučio za Motion i m2m odbranu. Što se tiče truda u ovoj utakmici on je bio veći od strane reprezentacije Danske, a bitna napomena jeste da su Dancili promašili fokus.
Otvaranje utakmice je bilo fenomenalno sa naše strane, a utakmicu smo otvorili serijom 8:0. Danci traže odmah dugi time out nakon odigrane 1:30 minute. Poslije toga su oni krenuli ubacivati poene, a mi smo im odgovorili sa poenima. Odmah na početku utakmice trojku je pogodio Emir Skočibušić čime je nagovijestio odličnu utakmicu s njegove strane. Kada smo stekli prednost od 13 poena onda se igralo koš za koš sve do kraja prve četvrtine.
Druga četvrtina se nastavlja u jačem ritmu sa naše strane, a Skočibušić nastavlja da ubacuje poene. U napadu je bio raznovrstan i ubacivao je trojke, duge dvojke i polaganja. Kod gostiju je uglavnom lopta bila u rukama njihovog bek šutera. Pred kraj ove četvrtine Danci su zatražili dva time outa, a naša prednost je iznosila 26 razlike. Sa tom prednošću smo otišli na veliku pauzu.
Treća četvrtina je uglavnom igrana bez jakih odbrana pa su zbog toga Danci dali puno poena jer su igrali sa većim trudom utakmicu. U ovoj četvrtini se uključio naš kapiten Haris Bagara dobro u napadu, a fenomenalno u odbrani. Ovu četvrtinu smo dobili rezultatom 26:24 što je značilo da će u 4/4 igrati naše rezerve.
Posljednja četvrtina je donijela slabiju igru naših rezervi protiv startera u reprezentaciji Danske. Dobar učinak sa klupe su imali Stekić i Kolundžija koji su pokazali da se može računati na njih. Izgubili smo ovu četvrtinu 20:17 što je značilo da smo utakmicu dobili ukupno sa 25 poena razlike.
Emir Skočibušić je za samo 25 minuta na parketu pružio zastrašujuću partiju sa njegove strane. Ubacio je 30 poena, a tome je dodao 9 asistencija i 5 skokova. Nije imao izgubljenih lopti, a šutirao je 13/18 iz igre što je od toga bilo 4/5 za tri poena. Najbolja utakmica nekog našeg igrača ove sezone.
Dva najbolja igrača u redovima Danske su bili Thrane i Brix. Thrane je ubacio 18 poena iz 21og šuta, a Brix je ubacio 17 poena. Ipak im to nije bilo dovoljno da nas iznenade u ovoj utakmici.
Ovako nakon današnje utakmice mogu reći da sam prezadovoljan sa današnjom pobjedom i prolaskom u polufinale. Sada je sve na nama u narednim utakmicama.
Što se tiče ostalih mečeva o njima ću pisati sutra kada završim sve obaveze, a večeras ću da uživam u ovoj pobjedi.
VOLIM TE BOSNO!