BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > BBB

BBB

Set priority
Show messages by
From: Morous

This Post:
00
31035.111 in reply to 31035.110
Date: 12/2/2010 2:33:54 AM
Overall Posts Rated:
8181
skoro si říkám, jestli by to Žalud nezvládl lépe ...

O tom ani nepřemýšlej. Se Žaludem by jsi udělal díru do světa:)

Ps. Možná že jsi měl jen smůlu, nic víc. Úplně spravedlivý BB určitě není. Třeba by jsi z 10 vzájemných zápasů 7 vyhrál.

From: rwystyrk

This Post:
00
31035.112 in reply to 31035.111
Date: 12/2/2010 3:41:33 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Ps. Možná že jsi měl jen smůlu, nic víc. Úplně spravedlivý BB určitě není. Třeba by jsi z 10 vzájemných zápasů 7 vyhrál.

Třeba jo, třeba ne, bohužel ten klíčový jsem prohrál. Na druhou stranu třeba 2 kola zpátky mi Törööö výhru prakticky darovalo, kdyby zahrál něco rozumného, mohly být problémy.

This Post:
00
31035.113 in reply to 31035.112
Date: 12/2/2010 3:59:08 AM
Overall Posts Rated:
4444
Myslím, že i tak je to úspěch. Určitě ve smyslu zviditelnění české komunity a je to Tvoji zásluhou. Trochu mě mrzí, že po prohraným zápase nejseš schopnej připustit, že by jiná taktika, at už obraná nebo útočná mohla slavit úspěch. Zatracování zony 2-3 nevim, nevim...:) Neber to prosím jako útok na Tvou osobu, ale prostě se mi zdá, že jsi jeden z nejčitelnějších managerů na BB

This Post:
00
31035.114 in reply to 31035.113
Date: 12/2/2010 4:36:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Hrát 2-3 zonu navíc na SF s hráčem s ID 7 by byla fakt troufalost. Najdi si na NT a B3 úrovni zahrané 2-3 zony a spočítej si, kolik jich vedlo k výhře a kolik k prohře ... (pak asi budeš chápat můj odpor k této taktice). Jaké máš zkušenosti s 2-3 zonou, že se ti zdá jako použitelná taktika?
Já si naopak myslím, že jsem jeden z nejnečitelnějších managerů, byť hrávám téměř pořád stejně a někomu to připadá jako stereotypní a čitelné (nicméně uvažuju, že tým trochu posunu k jedné jiné taktice, která se bude dát s tou současnou střídat).
Kdybych byl zahrál něco jiného a prohrál, tak by se tady určitě našlo spousta lidí, co by se ptali, proč jsem nehrál svoji klasiku, takže asi tolik k tomu, že jsem hrál, co jsem hrál. Max. by se dalo uvažovat o Look Inside, ale na to mi chybí klasické SF.
Včerejší zápas nebyl o mé špatné taktice a za tím si stojím, příčiny neúspěchu bych shrnul asi takto:
- doskoky, hlavně Arentshildt vůbec nestíhal (možná měl hrát Madany), zapříčiněno soupeřovou ofenzivní taktikou
- (pod)průměrný výkon Kuna, nedokázal ani pořádně zastřílet ani spoluhráčům připravit koše přihrávkama, začínám si myslet, že jeho JR 17 bylo spíše na škodu než k užitku
- slabý výkon PF/C v útoku
- trestné hody (na ty bohužel nezbývá zatím v tréninku čas, jiné věci mi přijdou důležitější, zvlášť dokud jsou hráči mladí)

This Post:
11
31035.115 in reply to 31035.114
Date: 12/2/2010 4:53:18 AM
Overall Posts Rated:
4444
Stojím si zatím co jsem psal a to že tvoje SF nemá valnou podkošovou obranu mě u Tebe překvapuje. Ale když koukám jak píšeš nominaci k NT zápasům tak se to s tím SF dá pochopit. Tam totiž prakticky podle nastavení hráčů ke střídaní nerozlišuješ PG/SG/SF a jestli to tak bereš i u sebe v týmu tak potom ano zona 2-3 se hrát nedá... A jsme zase u taktické plochosti. Čím seš prosím tě nečitelnej? Rychlou hrou nebo rychlou hrou:)))

This Post:
00
31035.116 in reply to 31035.115
Date: 12/2/2010 5:06:00 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
To, jaké máme v NT SF, je práce vás všech. Že týmů, které jsou schopné SF vytrénovat, je málo. Dnes a denně bojuju s majiteli hráčů, aby hráče trénovali mimo posty. Současně ale děkuji těm několika, kteří to dělají. Ale zatím si na opravdu prvotřídní SF ještě musíme počkat, protože holt hráčům kolem 200 cm jdou pomaleji jak vnější tak podkošové tréninky a tihle hráči prostě dorostou kvality NT až kolem 25 let věku.
To jaké mám SF v týmu je dáno tím, že opravdu kvalitních SF se na trhu objevuje jako šafránu a když už jsou, tak cena byla mimo moje současné možnosti. A já jsem si byl tohoto nedostatku vědom, nicméně přese všechno to bylo nakonec SF, které mě v posledních zápasech nejvíce drželo. Takže když kritizuješ taktiku, tak musíš brát v úvahu, jací hráči jsou k dispozici. Jinak to není kritika taktiky, ale kritika skladby týmu. A já si pořád stojím za tím, že 2-3 zona je na top úrovni nehratelná. Možná kdyby si měl OD u PG 18-20, SF 16+, PF/C 12+, tak se o ní dá uvažovat, aby zabránili výpadku vnější obrany. Navíc je to o tom, co nemám rád a to je "trefování" soupeřové taktiky, pak jsem u hraní na náhodu. Já hraju tak, abych se prosadil vlastní hrou a nespoléhal na nějakou náhodu.

Než ti odpovím na tu (ne)čitelnost, zkusím to otočit. Čím jsem čitelný? Kolik myslíš, že týmů ví, jak efektivně bránit Push the Ball?

This Post:
22
31035.117 in reply to 31035.115
Date: 12/2/2010 6:48:05 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Co takhle přejít od tlachání k činům? Máš jedinečnou možnost si koupit českého 18 letého hráče a ukázat nám, jak má takové SF pro NT vypadat (mám na mysli hráče 5 a 6 z nabídky NT trenéra pro záchranu v tomto týdnu). Ber to jako výzvu.

Co se týče Rychlé hry a taktické plochosti. Opravdu dobře poskládaný tým na rychlou hru se velmi těžko brání, ať si soupeř nastaví do obrany cokoli, protože tahle taktika je schopna nejlépe využít soupeřových nedostatků. Velmi špatně se brání i tým dobře poskládaný na Hrát ke koši, případně Přes pivoty. Všechny ostatní taktiky jsou o tom, jestli soupeř obranu trefí nebo ne a pokud ji trefí, pak je to hodně špatné (mám na mysli situaci, kdy jsou proti sobě 2 silné týmy).

Nicméně co si hraje NT trenér v klubu, po tom nám nic moc není a už vůbec si nemyslím, že by to měl před náma obhajovat. A jeho výsledky ukazují, že jeho cesta má smysl, byť zrovna teď nevyhrál B3.

This Post:
00
31035.118 in reply to 31035.117
Date: 12/2/2010 8:45:00 AM
Overall Posts Rated:
4444
Četla/četl si můj první přispěvek v téhle debatě? Složil sem rwystyrkovi poklonu, že i semifinále je velký úspěch. Tak si to tlachání strč kam uznáš za vhodný. Věčné reakce na jakoukoliv připomínku nebo nesouhlas ve smyslu:"vytrénuj repre SF sám, kandiduj si sám", nemusím, nechci. SF si kupuju podle schopností ne podle vlajky a trenera NT si volím.
Rwystyrk nepotřebuje, aby ho někdo hájil, myslím, že to zdatně dokáže sám. Ale ted to není potřeba, protože na něj neútočím, tak vlastně nechápu proč se do toho pleteš? Leda bys měla v národáku SF:)
Argument, že rychlá hra se o vše "postará sama", neberu. V těžké konkurenci, která v B3 bezesporu je, budou rozhodovat detaily a třeba i překvapivá taktika. A ještě k těm pozicím to, že nerozlišujete mezi pg/sg/sf nesvádějte na to, že manageri neumějí vytrénovat kloudné SF. Je tu sposta managerů, kteří pro to aby měly hráče v repre udělají cokoliv, napiš jim a porad, místo obhajování rwystyrka:)))

This Post:
00
31035.119 in reply to 31035.118
Date: 12/2/2010 8:51:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Je tu sposta managerů, kteří pro to aby měly hráče v repre udělají cokoliv

Ty spousty mi teda ukaž, fakt nevím, kde jsou. A opět opakuju, že děkuju těm několika, kteří tady jsou a doufám, že vytrvají.
A mimochodem, flumpinka má hráče, který se nejvíce blíží klasickému SF a má na to, aby byl nejdříve ze všech těch kandidátů klasického SF vytrénovaný do "ideální" podoby.

This Post:
00
31035.120 in reply to 31035.119
Date: 12/2/2010 9:25:57 AM
Overall Posts Rated:
4444
Beru zpět. Pár jich tady je a to na jedno SF stačí.

This Post:
00
31035.121 in reply to 31035.118
Date: 12/2/2010 9:29:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Jen pro zajímavost úspěšnost 2-3 zony v B3:
čtvrtfinále - 1 prohra
5.kolo - 1 výhra (proti týmu, který udělal vnější útok 5)
4. kolo - 3 prohry
3. kolo - 7 proher, 3 výhry (proti týmům s vnějším útokem 4, 6 a 7)
Kola 2 a 1 už se mi nechtělo procházet.
Plus bych dodal, že soupeř včera mohl hrát v útoku absolutně cokoli, takže sázet na to, že půjde zrovna pod koš, by byl mnohem větší risk než hrát osobku, i kdyby ta 2-3 zona k něčemu byla a tahle statistika mě jen utvrdila v mém obecném názoru na tuhle taktiku - použitelná velmi omezeně a jen na týmy s absolutně neefektivní vnější střelbou a navíc, když máš jistotu, že bude soupeř tlačit útok pod koš + ty máš aspoň ID 10 na SF.

Last edited by rwystyrk at 12/2/2010 9:33:08 AM

Advertisement