Widzę, że dyskusja nijak ma się do tematu wątku, ale cóż.. ;) Ja bym jednak prosił o sprecyzowanie tych wymagań dla kadrowiczów, bo widzę tutaj coś dziwnego. Mój 19-letni SF, wygląda następująco:
Pensja (tygodniowo): $ 10 715
DMI: 154000
Wzrost: 6'4" / 193 cm
Potencjał: MVP
Stan formy: sprawny
Rzut z wyskoku: świetny ↑ Zasięg rzutu: sprawny ↑
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: porządny Podania: przeciętny
Rzut z bliska: słaby Obr. pod koszem: niezdarny
Zbieranie: porządny Blokowanie: porządny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: tragiczny
Doświadczenie: żałosny
Ale jak napisałem o nim do tyr0xa, tego Pana, co się zajmuje SFami, to coś niechętnie pokręcił nosem, że może jakieś tam szanse ma, ale "blablabla". Generalnie, gdybym był mniej zdeterminowany w trenowaniu go (od samego początku jak go mam zawsze trening na najmniejszej możliwej ilości pozycji, zawsze minimum 48min, trener 6lvl), to bym dawno dal sobie spokój po takiej demotywującej odpowiedzi, mimo ze sam zagadałem do niego, to w sprawie mojego zawodnika w ogóle się on nie kontaktuje. Przy czym ostatnio patrze, a w kadrze u21 graja zawodnicy z pensja 20k ( w wieku 21 lat), przy czym według kalkulatora pensji i po uwzględnieniu jeszcze paru treningów (teraz biorę się za OD i kozły), mój zawodnik będzie miał minimalnie mniejsza pensję w wieku lat 20. Zatem w wieku lat 21 będzie miał tą pensję dużo wyższą, a więc będzie przynajmniej troszeczkę lepszy od przynajmniej niektórych zawodników, którzy maja teraz 21 lat i graja w kadrze (pensja nie zawsze oddaje skille zawodnika, stąd moje grube szacowania). Skille swojego gracza wkleiłem, ponieważ chciałem się poradzić także innych menadżerów, którzy być może bardziej się w to wszystko angażują. Bo to jest jak dla mnie trochę dziwne, ze osoba, która powinna zachęcać innych menadżerów do treningu swoich zawodników pod kadrę, nie dość, że olewa to wszystko, to jeszcze widzę, ze mój zawodnik w przyszłości będzie lepszy przynajmniej od niektórych obecnych kadrowiczów U21. Także czasem niedobrze mi się robi, jak widzę wielkie narzekania na forum, ze nikt nie chce trenować zawodników pod kadrę, bo ja sam nieraz, chociażby dzisiaj, przegrałem mecz, ponieważ poświęciłem się treningowi swojego zawodnika. Według mnie problem jest w tym, że przynajmniej część osób zajmujących się tymi jeszcze młodymi, nieoszlifowanymi talentami, zbyt mało się angażuje. O ile współpraca z vinnie_jonnesem układała mi się bardzo dobrze, wiedziałem co mam trenować, przez ile czasu, byłem z nim w stałym kontakcie, o tyle współpraca z tyr0xem taka nie jest, a właściwie w ogóle jej nie ma. Moje pytanie brzmi- czy mój zawodnik ma szansę na kadrę U21, lub na zwykłą kadrę? Jeśli nie, to dlaczego? Jeśli tak, to prosiłbym aby ktoś, kto jest za to odpowiedzialny, mniej więcej podpowiedział mi gdzie go trenować i przez ile czasu. Co prawda, mam dla niego swój plan treningowy, ale mogę go zmodyfikować ;) Pozdrawiam, i życzę dalszej, udanej dyskusji nie na temat :)