BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > repka uzivo

repka uzivo

Set priority
Show messages by
From: Tarikz
This Post:
33
249235.112 in reply to 249235.111
Date: 11/10/2013 4:18:25 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
650650
Second Team:
Falcons BC
Dakle, sutra nas u Slovackoj ocekuje posljednja utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Nazalost, sigurni smo da je posljednja s obzirom da nemamo vise ni teoretskih sansi za plasman dalje. Medjutim, mozemo biti zadovoljni uradjenim. Stvorila se pozitivna atmosfera u zajednici, ljudi se javljaju za skauting i ocekujem da se uskoro vide rezultati tog rada.
Ostaje gorak okus nakon prosle dvije utakmice, jednu smo izgubili na produzetke, dok smo drugu izgubili jedan razlike - od objektivno jacih protivnika, Hrvatske i Ukrajine.

Nas sljedeci protivnik je Austrija, direktni konkurent za trece mjesto. Iako ovo trece mjesto nema pretjeranu vaznost u vidu prolaska dalje, bitno je za popravak plasmana na svjetskoj rang listi. Trenutno smo 25. i mozemo jos napredovati.
Austrija je u slicnoj situaciji poput nas. Izgubili su u tijesnoj utakmici od Ukrajine, da bi u proslom kolu pretrpjeli poraz od 18 razlike protiv Hrvata.
Austrijska BB zajednica je mala i kompaktna, 15/17 njihovih igraca igra u Austriji, sto je impresivan podatak. Ponovo, jedan od tih dvojice "stranaca" igra u BiH, a radi se o Fabianu Aigneru iz ekipe Kokosara. Reprezentaciju vec 7. sezonu zaredom predvodi LA-Fairness, za kojeg sa sigurnoscu mogu reci da je jedan od najboljih menadzera svijeta. Svoju strategiju razvoja zajednice uspjesno provodi tokom svojih mandata i rezultati su vidljivi. Njihova ekipa gura prilicno dobro, nabijeni su sekundarcima i u izvanrednoj su formi tokom svih utakmica.

Nas tim je, iako ponovo zaustavljen u kvalifikacijama, zadovoljan uradjenim poslom. Bili smo blizu svih konkurenata a kostur ekipe je mlad i moze samo napredovati u buducnosti. Ovu ekipu odlikuje izvanredan protok lopte i odlican sut iz igre. Tokom ovog kvalifikacijskog ciklusa se primijeti nemogucnost da se iskontrolise skok i znamo da se na tome treba raditi u buducnosti.
Tico splico se osvrnuo na uradjeni posao, rekavsi da zajednica mora biti zadovoljna:

"Zao mi je sto se ekipa nije plasirala dalje na Evropsko prvenstvo. Mislim da bi to bio veliki uspjeh pored ovakvih svjetskih velesila ali raduje cinjenica da smo bili izuzetno blizu i da se mozemo nositi sa svima. Mislim da clanovi nase zajednice mogu biti zadovoljni uradjenim, pogotovo jer smo u kljucnim momentima imali odredjenih problema sa formom. Slijedi nam igranje prijateljskih utakmica do kraja sezone i tu cemo uigravati razlicite kombinacije i postepeno se oprastati od igraca koji se trebaju penzionisati. Raduje cinjenica da nismo ograniceni samo na jednu taktiku, sto nam moze donijeti poprilicne pogodnosti u sljedecim sezonama.
Sljedece sezone igramo utjesni turnir i tu cemo se truditi da odigramo sto bolje. Ovaj sportski dogadjaj je uvijek shvacan ozbiljno kod nas i mi cemo nastaviti tu tradiciju."

Kapiten Slaven Bacanovic se, pak, izjasnio o predstojecoj utakmici:

"Mislim da je Austrija izuzetno nezgodan protivnik. Imaju jak i izbalansiran tim, odlicne igrace koji imaju sekundarne skilove na vrlo visokom nivou i sa takvim jednim timom se vrlo tesko nositi. Siguran sam da i oni zale sto se nisu uspjeli plasirati u sljedecu fazu ali ce dati sve od sebe da osvoje to trece mjesto. Naravno, i mi cemo se potruditi jer na samom kraju, imati 5-2 omjer je vrijedno paznje."

Dodjite sutra na chat u 18.00 i podrzite ovu ekipu do pete pobjede.

This Post:
22
249235.113 in reply to 249235.112
Date: 11/11/2013 2:59:14 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
dakle nista od pete pobjede
Austrija je pokazala da joj je cilj bio trece mjesto u grupi i to su i ostvarili
tezak poraz za oprostaj bacanovica i sladoje od reprezentacije

This Post:
00
249235.114 in reply to 249235.113
Date: 11/13/2013 7:39:40 AM
Overall Posts Rated:
156156
Ja mislim da je selektor nezadovoljan platom koju mu savez moze obezbjediti pa se to reflektuje na igre repke :D

This Post:
00
249235.115 in reply to 249235.114
Date: 11/13/2013 9:22:59 AM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
:))))))
dobra dobra

This Post:
00
249235.116 in reply to 249235.115
Date: 11/13/2013 10:15:43 AM
Overall Posts Rated:
437437
Kad ćeš BB BiH zajednici objasniti razloge reprezentativnog uspjeha ili neuspjeha u ovim kvalifikacijama (ne znam šta je bio cilj ovog kvalifikacionog ciklusa)? I naravno, objašnjenje oko famoznog CT-a sa Hrvatima!

This Post:
00
249235.117 in reply to 249235.116
Date: 11/13/2013 1:40:40 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754

evo pokusacu
mislio sam juce al sam se napio
Za mene licno, ovo je bilo izuzetno uspjesno iskustvo

Moji ciljevi su bili:

1. zajednistvo

prvi i najvazniji korak, osim samog glasanja naravno, je bilo prikljucenje Tarika
https://twitter.com/RTS_Magazin/status/396704999150850048/photo/1

to je doprinijelo jednom ozbiljnijem pristupu reprezentaciji s moje strane, a Tarik je to svojim iskustvom i znanjem nadogradio na nacin da smo dobili ozbiljnu takmicarsku repku, pozitivni rezultati s pocetka takmicenja su omogucili formiranje
selektorsko skautskog tima (:))) da ga tako nazovem), koji sada broji osam ljudi spremnih da rade oko repke, i to je mozda i najveci rezultat koji smo napravili
tim cine: Tarik, Keni, BHF, Tursa, Gule, Serif, Amar i Tico Splico
naravno, svako ko zeli da se prikljuci timu je i dalje dobrodosao

2. interesovanje zajednice

ovaj cilj je usko povezan sa zajednistvom, forum je iskoristen maximalno pozitivno do pojave energetskih vampira,
uveli smo redovne rubrike, intervju sa protivnickim menadzerom i najavu tekme, za koju i dalje smatram da bi trebala biti objavljena do subotnje tekme, nedostaje nam neko kreativan da pise izvjestaje poslije same utakmice
posjeta mecevim uzivo je bila inspirativna i uvjerila me je da smo na pravom putu

This Post:
00
249235.118 in reply to 249235.117
Date: 11/13/2013 1:50:33 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
analizu tekmi i takmicenja u grupi uradice Tarik
famozni CT je pokrenuo Parti, ja sam prihvatio kao sprdnju i ta prica se poslije spontano razvila, jer nam je odgovaralo, u slucaju da Ukrajinci ili Austrijanci citaju nas forum, da misle kako smo ispucali CT protiv Hrvata
tu utakmicu smo igrali opusteno
analizu rostera i igraca koji su nastupali u ovom ciklusu i najavu rostera za iduci ciklus mozete ocekivati sutra ili u petak
hvala na interesovanju i izvinjavam se sto izvjestaj nije detaljniji, posto ima tu jos par stvari koje su iskoristene, kao logo npr,
a nisu objasnjene

This Post:
11
249235.119 in reply to 249235.118
Date: 11/13/2013 2:06:03 PM
Overall Posts Rated:
437437
Zahvaljujem se Splićo na izvještaju! Puno sreće u narednom periodu sa reprezentacijom. Moje mišljenje je da je samo "sreća" i falila da se plasiraš u narednu rundu.

Košarkaški pozdrav, zdravo!

This Post:
22
249235.120 in reply to 249235.118
Date: 11/13/2013 3:03:37 PM
Overall Posts Rated:
876876
Reprezentacija se prati više nego ikad i dosta je menadžera zainteresovano da reprezentacija i igrački kadar napreduje i to je najveći uspjeh za ovaj relativno kratak period koji si selektor.

E sad onaj CT protiv Hrvata ti nije trebao, ali stvarno. Kako se ljudi upecaše.

This Post:
11
249235.121 in reply to 249235.119
Date: 11/13/2013 4:03:03 PM
ŽKK Željezničar
II.2
Overall Posts Rated:
386386
busi hahahah busi hahahahaha

Message deleted
Advertisement