Vyřazení Marvana mě až tak moc nenaštvalo, aspoň ne z pohledu, že to je můj hráč. Jen mi přišlo nefér, že si psal, že hrál málo i za Wixixe, když si zjevně neznal souvislosti, proč tomu tak bylo. Ale jsou jiní hráči, kteří už podle mne do NT patří, ale nejsou tam, navíc intenzivně trénovaní a ne na hraně potenciálu.
Daleko více mě naštvalo, že Tvůj styl vedení NT se mnohem méně dívá do budoucna. Výběrem některých hráčů podporuješ typy hráčů, se kterýma si já budoucnost NT nespojuji. Mít v týmu hráče, který má současně OD i passing 1, to je fakt unikátní. Nehledě na to, že když někdo vychová monstra, jejichž plat nikdo nebude chtít delší dobu platit, tak to dopadne tak, že tihle hráči budou 3-4x za sezonu přestupovat a každou chvíli budeme trnout, jestli nový majitel bude nebo nebude schopen hlídat formu. Proto já podporuji výchovu univerzálnějších hráčů, jejichž platy jsou pro kluby dlouhodobě udržitelné a podle mého názoru i ty hráči pro hru užitečnější.
To, že od začátku sezony nabereš hráče, kteří nemají dobře hlídané minuty, taky není dobře. Tím, že se hráči zařadí do týmu, až budou minuty a forma v pořádku, lze na majitele vyvíjet tlak, aby se na tohle zaměřili.
Sezona je dlouhá a např. od resetu nálady do čtvrtfinále je 10 tréninků a ještě se může stát, že v té době už bude mimo hru U21 a některý hráč ze současné U21 už třeba bude mít výkonnost na NT. Ale my máme v tuto chvíli po přibrání Ostrčila 1 volné místo pro zbytek sezony, pokud nikoho nevyhodíš.
Navíc, když už jsem byl u té budoucnosti, tak zachraňování hráčů z týmů, které zbotují, je nyní plně na U21 a Amarem, protože NT má poslední volné místo. Myslím, že i z tohoto pohledu by bylo bývalo nabrání menšího počtu hráčů, a postupné doplňování dle potřeby, prospěšnější.
V uvedených bodech jsou některé, se kterými se dá polemizovat (např. preference takových či onakých typů hráčů), ale jiné jsou podle mého názoru nespochybnitelné (např. hlídání formy, záchrana botujících hráčů), takže by určitě všichni ocenili, kdyby si v některých dílčích bodech uznal např. "na tohle jsem nepomyslel, máte pravdu, tohle šlo udělat lépe" a ne na všechno reagoval stylem, jakým to děláš.
Co se týče pomalých taktik, na to už jsem tady reagoval, ale dobře, zopakuji to - výtka se týkala starého enginu, takže od zavedení nového enginu by ti nejspíš nikdo za pomalé taktiky nespílal. Naopak v novém enginu je otázkou naopak třeba použitelnost Look Inside. A třeba o tom, kdy vybrat Patient místo Push the Ball sám zatím nemám úplně jasno.
Dodnes nezodpovězený dotaz, který si pamatuji, se týkal ambicí našeho NT v této sezoně. Tzn. čeho by si chtěl dosáhnout bez ohledu na to, že zatím známe soupeře jen pro první 2 kola. Jestli jsou i nějaké další nezodpovězené dotazy si nemapatuji.