BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208929.113 in reply to 208929.103
Date: 2/11/2012 9:12:31 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tuto hru hraji rok a pul. Myslím, že zatím moje plány vychází až nadmíru dobře. Když jsme postoupil do III.ligy, tak hned v první sezóně jsem bojoval o postup. Hned ve druhé sezóně jsem postoupil do druhé ligy. Takže jak vidíš koušu se celkem rychle.

This Post:
00
208929.114 in reply to 208929.110
Date: 2/11/2012 9:54:34 AM
Overall Posts Rated:
2525
JInak přes jaké posty to by záleželo na soupeři, protože každý soupeř má jinak silnou vnější obranu a vnitřní obranu, takže tam bych se podle toho rozhodoval.

Jinak moc nechápu, že tam píšeš silnou vnější obranu a vnitřní obranu, ale pokud si nevedeš záznamy/ není zrovna na trhu. Tak ty nemůžeš, ale vědět jak má silnou obranu ten hráč/mužstvo..
Co kdyby měli stejně dobrý vnějšek jako vnitřek. Potom bys dal osobní obranu?

Last edited by Youngsters at 2/11/2012 9:56:05 AM

This Post:
00
208929.115 in reply to 208929.109
Date: 2/11/2012 10:16:28 AM
Overall Posts Rated:
2323
Tak odpovídat na 30 otázek je docela slušný. Osobně bych musel být hodně motivovaný, abych to udělal. :-)
No když tu někoho takového máme využuji situace a taky se zeptám.
Pro rwystyrka:
1. Existuje flumpinka a jaký máte vztah?
2. Věnujete se taky něčemu jinému než BB?
3. Ovlivňujete vzájemně své týmy?
4. Myslíš, že taktika s volnou rotací hráčů byla v pojetí našeho týmu na MS úspěšná? Co tě k ní vede?
5. Jak vidíš budoucnost BB?
Pro Lukainose:
1. Máš něco společného s Řeckem?
2. Na jaké VŠ jsi a jak jsi se tam dostal?
3. Kolik času věnuješ BB?
4. Hraješ ještě nějaký jiný online manager?
5. Nebojíš se, že se podobnou kandidatůrou na dlouho ztrapníš?
6. Co uděláš pokud by jsi náhodou převezmul NT?(Flumpinka rwystryka zabije, ukáže se že je jeho druhá identita, nebo se stane jiná podobně nepravděpodobná věc. ) Zkus odpovědět co nejvíc konkrétně. Co si myslíš, že by NT trenér měl po zvolení udělat. Minulá odpověď byla naprosto obecná a já z ní nejsem schopen poznat jestli tušíš co dělat.
7. Jak jsi na tom se zkouškami?

This Post:
00
208929.116 in reply to 208929.115
Date: 2/11/2012 10:35:47 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
1. ano, někdy klidný, jindy až italsky bouřlivý
2. jo, práci si asi nemyslel a navíc si myslel asi společné aktivity, takže sport, divadlo, turistika atd., naopak na BB postupně zbývá méně času
3. přímo ne, to bychom se se zlou potázali a už bychom tady nebyli, nepřímo ve smyslu předávání poznatků samozřejmě ano, ale tak se ovlivňuji se spoustou dalších týmů
4. pokud si dobře vybavuju, tak jsme ji použili proti Chile, Francii, Nigérii, USA, Íránu v tom úplném pojetí. Z těchto zápasů jsme prohráli jen ten s Íránem při TIE-CT, takže bych řekl, že úspěšná byla. Méně úspěšní už jsme byli, když jsem se snažil fixovat SF (Polsko, Španělsko) a jen ostatní posty hrát volně. Obecně mě k jejímu použití vede to, že mnohem lépe pracuje s kondicí a únavou hráčů, což má velmi pozitivní efekt na výkon týmu, zvláště, když rozdíl mezi první pětkou a lavičkou není nijak závratný a kondice první pětky není nijak závratná. Stejně tak o sezonu dříve na ME jsme úspěšně několikrát toto nastavení použili v závěru sezony při rozhodujících bojích.
5. O budoucnost BB mám reálně obavy, protože mám pocit, že majitelé hry z ní finančně neprosperují a vývojový tým se v tom tak nějak plácá. Tato situace trvá už několik sezon a nevypadá to, že by se nějak moc blýskalo na lepší časy.

From: Lukainos

This Post:
00
208929.117 in reply to 208929.105
Date: 2/11/2012 10:45:49 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Děkuji za dotazy. Jsem rád, že jsou takové jaké jsou a týkají se vyloženě hry.

1) Mě managerské sportovní hry hry baví. Myslím, že jsem zkoušel snad všechny, ale BB mi připadá jako nejlepší. Myslím, že je jednak nejpřehlednější a nejsystematičtější.

2) NT tým chci vést, protože si myslím, že to je to NEJ co může hráč dělat. Vést NT a získat s ním tituly na ME a MS. Co víc si přát?

3,4) Tyto 2 otázky si dovolím spojit. Jsem typ, který rád má z čeho vybírat. takž pokud mají potenci 9 nebo vnější hráči i 8, tak si myslím, že určitě, protože nevíte co se může stát a hráč, který má jasné předpoklady na NT tak najednou je hráčem sotva pro II.ligu.

5) Nesleduji.

6) Záleží jak slabý součet skillů má, ale určitě bych ho trénoval. Škoda nevyužít takového potenciálu.

7) Ano.

8) Tato otázka navazuje na předešlou, protože pokud mám zájem, aby hráči prošli NT U21, tak musím spolupracovat i s trenérem.

9) Ano. Myslím, že na podobnou otázku jsem už tady odpovídal jak bych chtěl, aby hráči trénovali.

10) +- 200 cm

11) Všechny taktiky určitě nezkoumám. Nejsem experimentální typ, takže spíš sázím na jistotu a to co znám. Rád bych tým vyladil na defenzivní činnost a k tomu si myslím, že nejvhodnější taktika je Patient.

12) Jak jsme psal nejsme experimentátor. Takže všechny nezkoumám obzvlášť určitě ne zóny typu 4+1 nebo press.

13) minimálně 4

14) Tato otázka se tu rozebírala a i na globaea je celkem hodně probíraná. Jak jsme psal důležité jsou pro mě skilly a forma. Zkušenosti rozhodují až následně. A podle mého názoru hráč může v klíčových zápasech podat lepší výkon, když má více zkušeností.

15) No podle mě to bude mít souvislost s útočnýma doskoky, ale abych pravdu řekl tipuji.

16) kolem 10

17) kolem 9

18) Podle mě jsou to skilly jako ostatní a myslím, že čím lepší trenér tím větší kvalita.

19) Co jsme hrál PL, tak jsme měl většinou vždy silnější soupeře, takže tam jsem občas zkusil i nějakou novou taktiku, ale spíše jsme se snažil experimentovat se sestavou a složit to NEJ co mám.

20) Určitě bych dal možnost se k sestavě vyjádřit.

21) Myslím, že ano. A u důležitých zápasů (např. o první místo), kde ani jeden tým už nemůže skončit hůř jak třetí tak je to lepší. Oba týmy tím šetří náladu a zároveň si to rozdají na férovku.

22) 2

23) no chtěl bych, aby mi pomáhali s tréninkem, rád bych zavedl něco jak je u NT U21, kde každý scout má jiný roční

24) Šanci bude mít každý, kdo bude mít zájem. Mám takovou myšlenku jak by to mohlo probíhat. Udělal bych něco jako volby NT. Kde bych dal určité období se přihlásit a potom by to prakticky probíhalo jako volby. Byly by dotazy na kandidáta a pak jelikož bych chtěl 2 scouty, tak bych jednoho si vybral sám podle vlastního uvážení a o druhém by rozhodla anketa.

25) Ano.

26) Nabízel jsem, ale neměli zájem.

27) -

28) Ne.

29) Ano.

30) NE. Jak jsem psal tato hra mi naprosto vyhovuje.

Lukainos

This Post:
00
208929.118 in reply to 208929.114
Date: 2/11/2012 10:49:54 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Myslím tím, že bych se podíval na soupeřovi zápasy a tam bych viděl jak a co hraje. dělám to i nyní u svého týmu.
Jenže ot se týká útoku přes jaké posty bych hrál. ty se mě ptáš na obranu a tam záleží zase jakou on používá taktiku v útoku.

This Post:
00
208929.119 in reply to 208929.116
Date: 2/11/2012 10:58:01 AM
Overall Posts Rated:
2323
Ahoj.
Nechceš převzít někdy NT? Vadí ti rwystyrkova nagažovanost na BB a jak se žije s perfekcionistou?

Message deleted
This Post:
00
208929.121 in reply to 208929.115
Date: 2/11/2012 11:01:37 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
1) Ne. Proč myslíš?
2) PEFka Mendelova univerzita
3) Pokud je den zápasu tak jsme tu tak pře zápasem 1-2 hodiny až tak hodinu až dvě po zápasu. Když není tak kolem těch 2 hodin.
4) Ano, ale už ne tolik jako dřív.
5) Risk je zisk a kdo neriskuje nevyhraje.
6) Pokud odmyslíme děkování, které beru jako samozřejmost, tak bych se nejprve určitě představil a napsal své požadavky a plány. Potom bych pro scouty vyhlásil volby. A potom bych poděkoval rwystyrkovi za jeho odvedenou práci a uvítal bych kdyby mi předal nějaké info ohledně týmu (např. kdo všechno je trénován do budoucna)
7) no jde to, ale myslím, že tohle je moje osobní věc

From: rwystyrk

This Post:
00
208929.122 in reply to 208929.105
Date: 2/11/2012 11:06:49 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
1) Dříve mě bavilo maximálně vytunit výkon ve strategii, kterou jsem preferoval. V poslední době mě nejvíce baví vymýšlet taktické kulišárny klidně i za cenu jistého rizika (jako klíčový zápas ME sezony 17 proti Španělsku). Samozřejmě mě taky velmi těší, když vidím, že je o největší talenty dobře postaráno a pěkně stáčou v tréninku a "rostou před očima", čímž dávají naděje na to, že v budoucnu budeme mít ještě silnější NT než nyní.
2) Cíl je vyhrát MS a dokud se mi zdá reálný, nechci odcházet od rozdělané práce.
3) Ne, protože se nejsou schopni dostat na potřebnou úroveň před zaseknutím.
4) Ne, protože máme dostatek roztrénovaných hráčů s potenciálem 10, 10+ a nemají šanci jim konkurovat
5) Ano, viz. obvyklý detailní rozbor soupeře před zápasy NT.
6) Pokud budeme za slabý považovat cca. 40, tak ano, taky záleží na rozložení skillů, není 40 jako 40.
7) Není to podmínkou a někdy to ani není možné, viz. Holuša, který v U21 nehrál a ve 24 klepe na dveře NT.
8) Pokud má hráč předpoklady stihnout U21, pak se na to první roky tréninku bere ohled, když se skautama dohodneme, že U21 není reálné u hráče, je veden rovnou bez ohledu na U21. Ale obecně se dá říct, že pro U21 stejně netrénuje nic, co by pro NT nepotřeboval, jen se díky U21 upraví pořadí, co trénovat do 21 a co později.
9) Nemám na to silný názor. Podle mne to ve finále vyjde hodně podobně s efektivitou. Když teda beru v úvahu jen to, jak hráč vypadá po 10 sezonách tréninku a nikoli, jak se mu přitom vyvíjela křivka platu, což ale může být v nastavení tréninku důležitý argument. Každopádně to vypadá, že např. vyjet nejdříve 1/1 a až pak OD, PAS je efektivnější než naopak. Ale dotaz jsem spíše pochopil jako trénink vnějších skillů podkošákům apod.
10) 200-210 cm
11) Nové taktické varianty zkoumám a to jak zpětnou analýzou zápasů (nejen vlastních), tak experimentováním (zejména v PL). Chtěl bych dosáhnout co největší variability taktik, aniž bych ale musel mít pro ty varianty specializované hráče. Nicméně pro nejbližší 2 sezony počítám zejména s využitím těch možností, které jsme využívali v předešlých sezonách. Pro využití např. vnějších taktik v útoku bude ještě nějakou chvíli trvat, než nám dorostou guardi.
12) Podobně jako v předchozím bodě.
13) Nevidím staminu jako klíčovou pro obecnou použitelnost hráče, např. v kolotoči se s tím trenér vypořádá sám vhodným točením hráčů. Nicméně v některých nastaveních by vyšší stamina byla prospěšná. I proto se v poslední době snažím o dotrénování staminy u hráčů, kteří již jsou zaseknutí a klasickým tréninkem si již moc nepomůžou. Takže obecně čím vyšším stamina, tím lépe, ale nízká stamina není nutně diskvalifikující faktor.
14) Podle mne obecně zvyšuje celý výkon hráče a taky je stabilizuje. Může taky hrát roli např. při FT, trojkách v kritických okamžicích. Otázkou samozřejmě je, jak velký je její význam, jestli např. 3 stupně zkušeností nahradí jeden level základních vlastností nebo je to méně či více, taky ten vliv nemusí být lineární. Jak už jsme někde odpovídal, rozdíly ve zkušenostech NT hráčů jsou tak minimálně, že bývají až posledním kritériem na misce vah při rozhodování koho nasadit.
15) Přihrávky, kontrola míče, forma možná taky nájezdy, kondice, zkušenosti u PG, SG, SF (váha těch hráčů v tomto pořadí). Taky to ovlivňuje domácí prostředí, naopak nemá vliv nálada a přístup k zápasu.
16) Pokud nejsou další omezující podmínky, pak 20+ :-) Jinak by bylo fajn 12+
17) Pokud nejsou další omezující podmínky, pak 20+ :-) Jinak by bylo fajn 18+
18) Ne, rychlost těchto trénink není ovlivněna úrovní trenéra.
19) Viz. výše, jsou to zápasy, kde jde nejlépe experimentovat. Ale dříve jsem hrál i prestižní PL top týmů BB, kde jsem hleděl i na výsledek.
20) Když mám pochybnosti, ptám se komunity, zamyslím se nad jejich podněty, ale konečné rozhodnutí je čistě na mé zodpovědnosti.

From: rwystyrk

This Post:
00
208929.123 in reply to 208929.105
Date: 2/11/2012 11:07:31 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Pokračování, překročil jsme maximální délku příspěvku :-)

21) Ne, že má význam, bez efektivního používání dohod je prakticky nemožné pomýšlet na ty nejvyšší mety na úrovni NT.
22) O počet nejde, ideál by bylo co nejvíce, ale hlavní je spolehlivost. Raději budu mít 1-2 pomocníky, na které budu vědět, že je spoleh, než abych měl 10 pomocníků, u kterých nebudu mít jistotu, že udělají to, na čem se dohodneme.
23) Spolehlivému skautovi klidně svěří jakoukoli podpůrnou činnost, kterou lze dělat bez možností, které má jen trenér. Tzn. komunikace s majiteli hráčů, analýza soupeře, hlídání botování týmů a nalezení hráčů na záchranu, sledování trhu a upozorňování komunitu na to, že nějaký česká hráč s NT ambicemi je na trhu.
24) Ano. Je to hypotetická otázka nebo oficiální nabídka?
25) Jelikož zatím je to pro mne trochu nečitelný manažer, tak by nejprve, pokud by projevil zájem, mohl dostat nějaké menší úkoly a pokud by se osvědčil, mohl by postupně dostávat zodpovědnější úkoly. Pokud bych nebyl s prací spokojen, museli bychom spolupráci ukončit.
26) Naopak jsem byl takto přiveden sám. Následně sem přivedl jen velmi málo lidí, nemám v okolí moc kamarádů (kromě těch, co dotáhli mne), které by tento typ her bavil, ale když už, tak ani nevydrželi.
27) 1, ale zase si myslím, že z pozice NT trenéra (nebo spíše v pozice skauta, který si s manažerem píše o jeho hráči) jsme pomohl do hry vtáhnout nejednoho člověka, který by se třeba jinak do hry takto nedostal
28) Nijak pravidelně. Ale občas mě někteří zahraniční manažeři osloví sami nebo se někým potkám na zápasovém chatu. Ale snažím se nechat nahlídnout pod pokličku jen v omezené míře, které neohrožuje cíle českého NT. Českým manažerům při podobných dotaz nechávám nahlédnout pod pokličku prkaticky neomezeně.
29) Viz. předchozí otázka
30) Samozřejmě se mi spousta věcí nelíbí. Jednak to dávám najevo v diskuzích na globální foru, když jde třeba o komentáře k zavedeným novinkám. Taky jsem dával nejeden návrh na Suggestion foru. Nicméně v poslední době jsem toto omezil, protože mi to nezbývá čas a navíc hra se nachází ve stavu, že nějaké velké změny a úpravy nelze v dohledné době očekávat.

Advertisement