Kısa yetiştirmek uzun yetiştirmekten daha zor. Uzun yetiştirerek 1-2 sezon sıkıntı yaşarsın. Birebir ve uzaktan şut antrenmanlarını forvetten veriyorsan uzaktan şut ve içeriden şut özelliğini artırabiliyorsun ve de uzun forvet oynatman yetiyor. Sadece dış defansta zorlanıyorsun. Pas verme hızlı gelişen bir özellik onda da o kadar sorun yaşamıyorsun. Ama çoğu kişi bu antrenmanlardan kaçıp içeriden defans,ribaunt,içeriden şut antrenmanları ile uğraşıp maaşı olmaması gereken yerlere erkenden çekiyorlar. Eskiden uzun yetiştiriyordum beni çok yaktı hocalar antrenman istekleri ile. O dönemlerde bu 3 özelliğin bir seviye atlaması 20k maaş oynatıyordu. Bakma şuanda maaşlar 400-500klara gelmediği için o kadarda üzücü olmuyor ama o zaman 50bin oyuncu vardı.Forumlarda TBL takımlarının kazançları ile kurduğu kadroları 3. ligde kurmaya çalışanlar çok fazlaydı. Bu süreç yüzünden çok takım battı.
Kısalara gelirsek kısalara iç antrenmanı vermek için pivot mevkisini kullanmak zorunda kalıyorsun. Kısalara iç antrenmanı vermek ligden düşmektir. Uzunlara dış antrenmanı vermek nitekim o kadar sorun yaratmaz. Ama kısayı pivota koyduğun anda ligden düştün demektir. Savunma için pozisyon değiştirme o zamanlar yoktu diye hatırlıyorum bunu getirmeleri en azından savunmada az çok tutunmayı sağlıyor. Ve de kısa oyuncularda dış defans,uzaktan şut,içeriden şut,top sürme,top tutma bu özellikler kesinlikle lazım iç oyuncular gibi 3 özellik vererek kadronda fayda göremiyorsun. Şayet 3 özellikle Tbl'de,2 ligde oynayan pivotlarda var. Zaten bu yüzdendir ki iç oyuncular her zaman üstün görülmüştür. Sonrasında pas verme vermez isen hucum akıcılığı olmaz az sayı atarsın,yenilmeye başlarsın. Dışarıdan oynamak istiyorsan üzerine şut menzili antrenmanına başlaman gerekir onada ulaşabilen çok takım olmadı. Normalde iç oyuncular gibi 200-250k maaşlı dış oyuncularda olabilirdi ama kimse o kadar uzun bir süreci tercih etmiyor. Yani demek istediğim 3 kısa yetiştirmek alt liglerde sürünmeni gerektiriyor :)
Last edited by enteriy at 3/1/2019 2:01:21 PM