juče sam se baš umorio i izgubio tonu vremena, koje baš i nemam ovih dana. tako da ću do kraja izbora gledati da izbegavam rasprave, koje ne vode nikuda. čak šta više, primetio sam da što više pokušavam da objasnim neke stvari, sve manje ljudi ima želju to da sluša, pa je onda pametnije ne upuštati se u rasprave, jer se negde u njima gubi suština.
kao prvo, zanimljivo je da kada se priča o rezultatima klubova onda se navode rezultati celog SŠ, a kada se priča o odnosu prema korisnicima onda se priča kako jarley nije konfliktna ličnost. pošto je već izrečeno da je SŠ kao jedna celina, onda ja ne gledam da mi je na izborima protiv kandidat jarley, nego SŠ. mnogi su zaboravili, kako su prolazili kada su pokušali da pitaju nešto vezano za repku ili ne daj Bože kritikuju, ali ja neću da zaboravim, jer se stvari nisu promenile, samo su ljudi prestali da pitaju i kritikuju, nego se sad samo javljaju kad treba da se hvali.
kao drugo, ljudi oko mlade repke su uradili dobar posao, samim tim što su se trudili i pokušavali da organizovano pomažu vlasnicima budućih reprezentativaca. ali to je normalna stvar da rade. zar ne mislite da svaki iole ozbiljan selektor nebi isto radio??? većina vas hvali rad oko mlade repke i zalaganje, a da pritom ne zna rezultate rada. ja prošle sezone u mladoj repki koja je postigla solidan rezultat, nisam video više od 3-4 ekstra igrača, koji će da budu nosioci A reprezentacije. kada sam zatražio objašnjenje takve situacije, nisam dobio odgovor, proglašen sam za neprijatelja reprezentacije i ostalo. čini mi se da opet nismo uradili ništa posebno i da opet nećemo imati igrače koji će sa A repkom praviti velike uspehe.
kao treće, učinjen je korak napred jer se pokušalo sa nekim najavama za meč, ali tu je ključna uloga selektora on treba da komunicira sa javnošću i da učini teme zanimljivima, a ne da otvori temu i napiše kad se igra utakmica.
kao četvrto, shvatam da jarley i flavius imaju podršku velikog broja korisnika, jer ste sarađivali oko mlade repke ili su vam pomagali oko treniranja potencijalnih reprezentativaca. ali logično je da oni to rade, a ne neko sa strane. pri tom mislim da su olako ispušteni neki ljudi koji su izjavili da im je važnija reprezentacija nego svoji klubovi.
kao peto, ne razumem stav većine vas da repku uvek treba da vodi pomoćnik bivšeg selektora ili neko iz SŠ. onda bi svaki klub kad smeni trenera, uvek postavljao pomoćnika jer on bolje zna igrače i odnose u klubu. po mom mišljenju repku treba da vodi najbolji kandidat i onaj ko ima najbolje ideje i onaj za koga mislite da će najviše doprinite u budućnosti. a ne onaj ko se najviše zalagao kao pomoćnik bivšeg selektora. pri tom ne tražim da mislite da sam ja bolja opcija, nego samo tražim da nas ne poredite po tome šta smo radili, nego šta mislite da bi uradili ako bi postali selektori.
kao šesto i poslednje, smorio sam se od ovog objašnjavanja, jer primećujem da slabo dopirem do ušiju slušalaca. imate 2 opcije za glasanje. prva opcija je SŠ i ljudi koji su u njemu, koji od početka BB-a vodi našu repku. učinjeni su značajni koraci u smislu organizicije i praćenja igrača, ali rezultati repke su i dalje na prosečnom nivou, a i budući igrači su veoma prosečni sa stanovišta potrebe jedne vrhunske A reprezentacije. i imate drugu opciju, gde će se POKUŠATI bolje raditi sa mladim igračima i pokušati da se napravi okosnica mladih igrača koji će za 5-6 sezona biti bar redovni učesnici završnice svetskih prvenstava.
eto toliko od mene. "ukratko" sam pokušao još jednom da objasnim suštinu moje kandidature. ako neko tu prepoznaje entuzijazam, želju, ideju i mogućnost da se tako nešto postigne, drago mi je, a ako ne prepoznaje ima drugu opciju.
drugom kandidatu (jarleyju ili SŠ-u) želim fer i korektne izbore i molim vas bez niskih udaraca i smešnih pokušaja sa nekim ficama i ostalima.
i za kraj hvala svima koji su me podržali kako javno, tako i tajno. ukoliko pobedim na izborima pokušaću da vas ne izneverim.
pozdrav svima...