BuzzerBeater Forums

BB Israel > בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

Set priority
Show messages by
From: maayanr

This Post:
00
215108.114 in reply to 215108.112
Date: 4/28/2012 4:17:57 PM
Overall Posts Rated:
1818
הי ברוך

אני כ"כ נהנה לקרוא ולא יכולתי להתאפק....

בהצלחה בפלייאוף....

Last edited by maayanr at 4/28/2012 4:18:06 PM

This Post:
00
215108.115 in reply to 215108.102
Date: 4/28/2012 4:27:45 PM
Overall Posts Rated:
105105
יש מדינות מפותחות בהן אולי הבעיה גדולה יותר (אני אתייחס למה שאתה אומר כעובדות כי אני עצלן מידי בשביל לבדוק) - בליגה בצרפת גרמניה ספרד או עוד מדינה שאמרת, אולי יש קושי אמיתי להיכנס למעגל הקסמים של הליגה הראשונה
אם אתה שואל האם אני שקרן, התשובה היא לא... וזה מאד קל לבדוק אם ממש תחפוץ בכך.

האם זאת סיבה לעשות איזשהו פתרון כולל על כל מדינות המשחק?? אולי, אני לא בטוח.
המדינות הנ"ל מראות שקיימת בעייה.
במדינות קטנות יותר, כמות הקבוצות עם מאמנים איכותיים מספיק מעונות ראשונות קטן יותר, אז זה עשוי להיראות שיותר קל לחדור את "מעגל הקסמים", אך בפועל זה לא שאין בעייה, אלא שהבעייה היא בנקודה שונה.
כלומר, אתה אולי לא תראה מצב של ליגת-על עם קבוצות רק מה-4 עונות הראשונות, אבל אתה בהחלט רואה מעמדות בין מאמנים ברמה שונה שנובע מאד מעונת הכניסה שלהן.
הסיבה - כי מה שנראה באותן מדינות הינו רק דרך קלה להראות. בעיית התחרותיות קיימת בכל מקום.

ואם יש צורך בשינוי שכזה, האם פתרון "קיבוצי" שמכריח את הקבוצות לתקרת שכר כחציון של ההוצאות של הליגה הוא הפתרון?
די ברור שאני חושב שכן.
לשמחתי, אני לא היחיד.
יש את דיוויד סטרן וקבוצות ה-NBA, גודל וקבוצות ה-NFL וכו'.

למקרה ותביא את אירופה או משהו שכזה, אזכיר ששם אין תחרותיות וה"פיאודליזם" חוגג...

לפני שתעבור על העבר שלי
עד כה, עברתי על העבר של מי שרצה שאעבור.
אבל, כפי שאתה מבין ממה שאתה אמרת בעצמך, אתה בהחלט עוד הוכחה לפרופיל.
שוב, זה לא אומר שאני טוען שאתה מנהל רע, או פחות טוב ממישהו שמתחתיף בהיררכיה.
אבל גם לא אומר שלא...

הדיון של צמצום פערים בין הליגות לא חדש...וכו'
פיספסת את כל הרעיון כאן לדעתי. טוב, אולי לא את כולו...
המטרה אינה צמצום פערים בין ליגות, אלא צמצום פערים בתוך ליגה.
כל ליגה, כולל ה-B3.

זה לא ייצור חוסר עניין, נהפוך הוא.
כיום, קבוצה שמגיעה למנוחה ולנחלה (מ-מובילות צבירת הנכסים בליגה, כיוון שהיתר פרשו, וכו') מאבדת עניין בליגה - אין באמת תחרות (כמו למשל המצב בליגות השונות באירופה, ובעיקר במדינתנו).
מנגד, אם כל עונה התחרות תהא אמיתית וייצטרך לחשוב על כל מהלך ולא להסתמך רק על הנכסים שצבר, המשחק יהיה לו הרבה יותר מעניין.
שלא לדבר על זה, שמשתמשים שעוזבים בגלל בעיית התחרותיות הזו, לא יעזבו.
קהילת המשחק לא גדלה בדוק בגלל זה.
זה לא שאין משתמשים חדשים, זה שכמות העוזבים הם בערך באותו קצב.

בעבר הרחוק על כל משחק טלוויזיה בליגת העל קבוצות היו זוכות לאיזה חצי מיליון, אולי אפילו יותר... וכו'...
כמו שאתה מבין לאורך העונות מצאו ועוד ימצאו דרכים לצמצום פערים ועידוד קבוצות להתקדם.
זה לא דרכים לצמצום הפער בין מצטרפים חדשים לישנים, אלא צמצום גדילת הפער בין קבוצות מרמות שונות.

אבל, ויש פה אבל דיי גדול, לא עושים שינויים רוחביים בלי לחשוב עליהם לעומק ובמטרה ברורה להוריד קבוצות מסוימות. (כל מיני חוקי "מכבי" למינהם)
לא כ"כ רלבנטי, אבל הפיינל-פור הוא באמת לא לעניין.
מצד שני, הליגה היא עוד פחות לעניין. אין באמת ליגה כאשר ברור מי האלופה לפני שהעונה מתחילה.
הפתרון שם, אגב, זהה למה שמוצע כאן.

אז בליגה הישראלית, כמו בהרבה מאוד ליגות, אני חושב שברוב עולם באזר החופשי, יש איזון דיי יפה בין מסורת, עבודה קשה, שמירה על הגחלת לבין השקעה של דם חדש וכוחות עולים.
איזה איזון? הליגות באירופה על הפנים.
אלא אם נפל אוליגרך, ריאל וברצלונה יחלקו את התארים כמעט תמיד וכו'.
אין באמת אפשרות להתפתחות.
ראית בארץ איזה קבוצה שעשתה זאת בעשורים האחרונים.

בכל מקרה, זה לא רלבנטי לדיון כאן, אז בוא נשמיט את המשך הדיון על המצב באירופה ובארץ, ונתמקד בעולם הבאזר.

This Post:
00
215108.116 in reply to 215108.104
Date: 4/28/2012 4:31:28 PM
Overall Posts Rated:
105105
תשובה פשוטה - אתה אמנם באת קודם, אבל אתה כנראה ממש לא מתקרב לרמה של אלה שבליגת-העל.
אם היית ברמה שלהם, היית מעל כל אלה שהצטרפו אחריך.

תקרת-שכר לא תקפיץ אותי לליגת-העל, אלא תיצור ליגה תחרותית אמיתית לכולם.
ליגה שתיפשט לפי הניהול ולא לפי הנכסים שצברת (שזה בעצם שקול לכמות העונות שלך במכפלת האיכות שלך).

This Post:
00
215108.117 in reply to 215108.105
Date: 4/28/2012 4:34:31 PM
Overall Posts Rated:
105105
הסיכום שלך שווה לקליפת השום רוצה לדעת למה?

כי הסיכום שלך מלא בשקרים שאתה ממשיך להגיד ומטרות חסרות תועלת

למה שקרים? כי אומרים לך שהמצב הוא לא כך בכל העולם ואתה ממשיך להביא את 4 המדינות האלה
זו עדיין עובדה, כמו העובדה שלא היה באפשרותי לעבור על כל ה-98 מדינות. מה לעשות, זו לא עבודה. זה פאן.
העובדה הכי ברורה היא שעדיין לא הסברת את המצב באותן 5 מדינות (ספרד, צרפת, גרמניה, איטליה וארגנטינה).

זה רק כדי לשים את האצבע אל השקרן, התוקפן וזה שמתחמק מתשובות.

כאמור, כשהתגובות שלך יענו על משהו מהגדרות של שיח, אחזור לענות.

This Post:
00
215108.118 in reply to 215108.106
Date: 4/28/2012 4:36:03 PM
Overall Posts Rated:
105105
סוף-סוף ג'יאם שעושה את עבודתו ומנצל את כוחו שלא לרעה.
ישר-כוח

This Post:
00
215108.119 in reply to 215108.118
Date: 4/28/2012 4:39:18 PM
Overall Posts Rated:
1818
רגע פיני אל תתעלם ממני, בבקשה

תבדוק גם אותי אני מת לשמוע מה יש לך להגיד לי,

ואגב אני חושב שתקרת שכר זה רעיון מגוחך שרק יעזור לקבוצות בכירות וותיקות לצבור עוד יותר סםף

This Post:
00
215108.120 in reply to 215108.108
Date: 4/28/2012 4:40:00 PM
Overall Posts Rated:
105105
אהוד, זוכר את שיחת הצד שלנו לגבי ניצול כוח לרעה?
ראה למה אני עונה כאן [תלחץ על הלינק]

This Post:
00
215108.121 in reply to 215108.117
Date: 4/28/2012 4:41:18 PM
Overall Posts Rated:
343343
לא פיני זה לא עובדה כי ברגע שאתה מציג מספר מקרים בודדים שמראים לך מספר מקרים בודדים אחרים שסותרים את "העובדה" שלך זה לא עובדה

העובדה הכי ברור היא שאתה מסרב לענות על המצב פה בישראל לא אומרים לך לארגנטינה בוא תעבור על המצב פה בארץ אבל אתה ממשיך להתחמק

השקרן התוקפן והמתחמק זה אני מה לעשות כך נולדתי חינוך קלוקל

אם היית התנהל בדו שיח ולא מונולוג שחוזר על עצמו אנשיים היו ממשיכים לענות לך ברצינות
מכיוון שכך המצב אני נותן לטרד הזה עד מחר בלילה ללא תגובות שלי אתה יכול להרגע להגיע לכיוון של דו שיח ולא פיני מראה לכולם כמה הם מפגרים אחרת הוא ננעל

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
215108.122 in reply to 215108.115
Date: 4/28/2012 4:42:08 PM
Overall Posts Rated:
274274
טוב פיני, הצלחת לעצבן גם אותי
ואני חייב להגיד שהרבה יגידו שאותי בערך הכי קשה לעצבן בכל הנוגע ללשמוע אנשים אחרים ולתת כבוד

מה זה כל השטויות שאתה רושם???

ש מדינות מפותחות בהן אולי הבעיה גדולה יותר (אני אתייחס למה שאתה אומר כעובדות כי אני עצלן מידי בשביל לבדוק) - בליגה בצרפת גרמניה ספרד או עוד מדינה שאמרת, אולי יש קושי אמיתי להיכנס למעגל הקסמים של הליגה הראשונה
אם אתה שואל האם אני שקרן, התשובה היא לא... וזה מאד קל לבדוק אם ממש תחפוץ בכך.

מה פה שואל אם אתה שקרן!?!
קראתי את הפורם הזה כמה פעמים חוץ מניסן שעוד מתייחס ועונה לך אני הבן הנוסף שעוד מתייחס למה שאתה כותב ומנסה להגיב לך בצורה עיניינית בלי לעקוץ אותך - צא מהסרט של הקיפוח או מהמגננה שאתה נכנסת אליה - זה מתחיל להימאס

בנוגע להתייחסות שלך לאנביאיי ולכל ליגה אמריקאית אחרת - ההתייחסות שלי היא פשוטה - (קבל השראה ממך) - לא רלוונטי.

למה שחוקים של ליגה אמיתית עם שחקנים אמיתיים תהיה קשורה למשחק וירטואלי שכזה?! אין שום סיבה. מדובר בסביבה שונה מאלפי סיבות, בינהן גם כלכלית
כל ההסתמכות שלך על הליגות האלו כמקור להשוואה פשוט מיותרת ושוב כמו שאתה אוהב להגיד, לא רלוונטית.

לא - לא ביקשתי שתעבור על העבר שלי, וגם לא היה צורך. אני פה מעונה 3 או 4, עליתי ליגה כל עונה וכל עונה עד היום הייתי בפלייאוף העליון. לקחתי אליפות, גביע ודאבל אפילו, שחקן שלי לקחת שחקן מצטיין, הייתי מאמן הנבחרת, הייתי מתרגם וגם ג'יאם. חסר לי לקחת את הבי 3, לאמן את הצעירה ולהיות מוד בשביל להגיד שעשיתי הכל. אהה ואפילו השתתפתי בפרויקטים שונים של מפתחי האתר. (אולי אני גם צריך לאמן נבחרת זרה) - ושוב לפני שתצטט ותרשום לא רולוונטי, אני אחסוך לך, זה באמת לא רלוונטי - סתם החלטתי להקל על סקירת העבר שלי

כל ליגה, כולל ה-B3.

נו טוב, אז זה הדיון שלך, דווקא הדיון של סגירת הפערים בין הליגות חשוב יותר, הפערים בתוך הליגות נהדרים בעיניי וגם שם עושים עבודה.

הנה דוגמא של מעשה ולא סתם דיבורים.
בעבר היה אפשר לרכוש שחקנים לפני חצי הגמר ואפילו הגמר של הבי 3. עבדך הנאמן לא אהב את התופעה, קיים דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי ומנהלי האתר קבעו דדליין כמו שיש בפלייאוף לגבי הבאת שחקנים לבי3. אגב הדעה שלי היית שצריך לעשות דדליין כזה גם בגביע של כל מדינה, אבל צעד אחרי צעד.

לפני שתגיד שגם זה לא רוולנטי, מה שכן היה פה רלוונטי היה דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי שהזיז משהו ולא דיון שעצבן את כולם, גרם לסגירתו בגלובלי (לפי מה שהבנתי) - ואחרי זה גם זכה לביקורת שלך לגבי חוסר התרבות בישראל.

* שים לב שכשהדיון בורח לכיוונים שלילים שוב עבדך הנאמן נמצא בשביל להחזיר אותנו לתלם

אז בליגה הישראלית, כמו בהרבה מאוד ליגות, אני חושב שברוב עולם באזר החופשי, יש איזון דיי יפה בין מסורת, עבודה קשה, שמירה על הגחלת לבין השקעה של דם חדש וכוחות עולים.
איזה איזון? הליגות באירופה על הפנים.
אלא אם נפל אוליגרך, ריאל וברצלונה יחלקו את התארים כמעט תמיד וכו'.
אין באמת אפשרות להתפתחות.
ראית בארץ איזה קבוצה שעשתה זאת בעשורים האחרונים.

בכל מקרה, זה לא רלבנטי לדיון כאן, אז בוא נשמיט את המשך הדיון על המצב באירופה ובארץ, ונתמקד בעולם הבאזר.

שים לב שנרשם עולם באזר החופשי ולא הכדורסל האירופאי החופשי. לא דיברתי על אוליגרכים למרות שלעידן יש משקיע מחול ולא דיברתי על ריאל או ברצלונה למרות שלקני יש כניראה חסות מאחד מהמועדונים האלו
* שוב, לא רלוונטי, אין מה להתייחס לזה, נימה של הומור לא תזיק פה

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
215108.123 in reply to 215108.110
Date: 4/28/2012 4:42:41 PM
Overall Posts Rated:
6666
ולגבי הקבוצות הגדולות (אני בליגת העל אבל עדיין לא מהטופ של הטופ) מבחינת הכנסות יש איזושהי תקרה... וכו'
מה הטיעון כאן? לא ברור לי.
יש לי הרגשה שמדובר שוב בטיעון ש"יש תקרת-שכר". טיעון שעניתי עליו אלוהים יותר כמה פעמים...

אני אתן לך דוגמה מה הטיעון:

תיקח אותי ואת יוסאין בולט

תן לי לנסות לשפר במאה מטר בחצי שנייה ותן לו לנסות לשפר את השיא שלו בחצי שנייה?
מי נראה לך שיצליח?
אולי בולט זאת לא דוגמה טובה כי הבן אדם לא אנושי :) אבל הבנת את הרעיון

הטיעון הוא שככל שאתה עולה ברמה קשה יותר להשתפר, וזה עוד בלי להתייחס לתחרות ולהשרדות בליגת העל שמציבה תנאים אפילו יותר קשים להשתפרות (בלי להזכיר גם שבליגת העל אי אפשר לתת למתאמן צעיר מאוד לשחק אלא במשחקי גביע קלים/במשחקי ידידות)

This Post:
00
215108.124 in reply to 215108.122
Date: 4/28/2012 4:55:37 PM
Overall Posts Rated:
105105
טוב פיני, הצלחת לעצבן גם אותי
מה פה שואל אם אתה שקרן!?!
תשמע, כתבת "אני אקח את מה שכתבת כאמת (כי אני עצלן לבדוק בעצמי)" (או משהו דומה). מה זה אם לא פיקפוק ביושר של מה שכתבתי?
אם נפגעת, מתנצל. לא היתה הכוונה.

קראתי את הפורם הזה כמה פעמים חוץ מניסן שעוד מתייחס ועונה לך אני הבן הנוסף שעוד מתייחס למה שאתה כותב ומנסה להגיב לך בצורה עיניינית בלי לעקוץ אותך - צא מהסרט של הקיפוח או מהמגננה שאתה נכנסת אליה - זה מתחיל להימאס
אני עניתי עניינית על מה שכתבת. על איזה מגננה וקיפוח אתה מדבר?

בנוגע להתייחסות שלך לאנביאיי ולכל ליגה אמריקאית אחרת - ההתייחסות שלי היא פשוטה - (קבל השראה ממך) - לא רלוונטי.
למה שחוקים של ליגה אמיתית עם שחקנים אמיתיים תהיה קשורה למשחק וירטואלי שכזה?!
לא רלבנטי הינה תשובה מכובדת לגמרי, כאשר יש גם הסבר לצידה.
לגבי מה שאתה כתבת, אין שום קשר למשחק וירטואלי או לא. זו סיבה שאפשר לכתוב גם לשאלה למה לא משחקים 2 דקות במקום 40 או 48 דקות שמשחקים במשחק האמיתי.
חוק תקרת-השכר פותר במציאות בעייה של חוסר תחרותיות בליגה. זו הבעייה כאן, ולכן הוא פתרון רלבנטי גם לעולם הוירטואלי.

לא - לא ביקשתי שתעבור על העבר שלי, וגם לא היה צורך.וכו'לא מבין מה רצית כאן...
לא עברתי על העבר שלך, הוא כן עומד במבחן הפרופיל שטענתי לגביו (שחקן מעונות ראשונות יימצא בטופ, בהנחה שמאמן טוב).
מבחן הפרופיל לא טוען שאתה מאמן לא טוב.

כל ליגה, כולל ה-B3.

נו טוב, אז זה הדיון שלך, דווקא הדיון של סגירת הפערים בין הליגות חשוב יותר, הפערים בתוך הליגות נהדרים בעיניי וגם שם עושים עבודה.
כאשר הפערים נשמרים, בתלות בעונת הכניסה, אז המצב קטסטרופלי, לא פחות.
כמות המשתמשים במשחק שלא עולה מראה כמה יש כאן בעייה.

הנה דוגמא של מעשה ולא סתם דיבורים.
בעבר היה אפשר לרכוש שחקנים לפני חצי הגמר ואפילו הגמר של הבי 3. עבדך הנאמן לא אהב את התופעה, קיים דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי ומנהלי האתר קבעו דדליין כמו שיש בפלייאוף לגבי הבאת שחקנים לבי3. אגב הדעה שלי היית שצריך לעשות דדליין כזה גם בגביע של כל מדינה, אבל צעד אחרי צעד.

לפני שתגיד שגם זה לא רוולנטי, מה שכן היה פה רלוונטי היה דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי שהזיז משהו ולא דיון שעצבן את כולם, גרם לסגירתו בגלובלי (לפי מה שהבנתי) - ואחרי זה גם זכה לביקורת שלך לגבי חוסר התרבות בישראל.
אני עונה בצורה תרבותית לכל מי שמתייחס אליי בצורה תרבותית. כמוך.
מצד שני, זה לא באמת מפתיע אותך שכאשר רוצים לשנות מצב בצורה שלא פוגע באף אחד ספציפי, אז ההתנגדות תהיה קלה.
מנגד, בהצעה כזו, כשברור שהיא פוגעת בותיקות, אז ברור שיהיה הרבה רעש.
ההרעשה לא באה מכיווני, וכמו שאתה יכול לראות גם חדשים שהחלו לכתוב כאן, החלו במתקפה.
הסיבה - כשזה נוגע לכיס של אדם, זה נעשה הרבה יותר מלוכלך.

* שים לב שכשהדיון בורח לכיוונים שלילים שוב עבדך הנאמן נמצא בשביל להחזיר אותנו לתלם
נכון (והודיתי לך על זה קודם), עד כדי טיפול במישהו שמחזיק טייטל שלך ואינו אתה... שבפועל היה התוקפן והאלים ביותר כאן והיה זה שהחל את כל הבלאגן.

Last edited by Pini פיני at 4/28/2012 4:56:36 PM

Advertisement