no i dotknąłeś teraz sporu w doktrynie:). Tu są różne zdania. Np. Sztuker uważa, że nie ma znaczenia, a ja z kilkuletniego doświadczenia w tej grze uważam, że ma i to spore. Ostatni przykład z mojego podwórka. W poprzednim sezonie kupiłem Montero PF a. Moim zdaniem niezła multiskila, a w meczach nie spełnił pokładanych w nim oczekiwań. Jedyne sensowne wyjaśnienie to jego wzrost, bo formę trzymałem mu mocną. Takich przykładów mam wiele, również na plus przy wysokim wzroście. Spotkałem się też z tym, że niektórzy gracze szukają tylko zawodników od określonego wzrostu. Ponadto jeśli wzrost ma znaczenie podczas treningu, to dlaczego nie miałby znaczenia podczas meczów? Jeśli nie miałby znaczenia podczas meczów, a podczas treningów tak, to twórcy i zarządzający BB byliby nielogiczni. A chyba w ten sposób nie chcielibyśmy o nich myśleć? Ja nadal zakładam, że z wyjątkami, ale jednak postępują racjonalnie.
Podsumowując: uważam, że wzrost co najmniej u graczy podkoszowych w meczach ma znaczenie. Uff, ale zmusiłeś mnie do długiego wykładu i wysiłku intelektualnego :)