BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > У-21 репрезентација (2 дел)

У-21 репрезентација (2 дел)

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
273845.115 in reply to 273845.114
Date: 1/20/2016 7:25:38 PM
Overall Posts Rated:
5555
mojot Nikita ne igrase , Bled Sopi ne e zemen a toj si pusta igrac sto ne e ni pola od niv, da mozese da se napravi ne gi pustv igracite da igraat za reprezentacija dodeka si ti selektor

Постот веројатно ти беше наменет за селекторот поради ова последново ама се разбравме :)
Инаку во право си целосно за тоа што реагираш. Да, твојот Никита не играше иако е во одлична форма http://prntscr.com/9sqz8g а и твојот 19-годишен талент Сопи http://prntscr.com/9sqzkn
е далеку подобар од неговиот 18-годишен почетник.
Тоа е тоа друже, ќе издржиме уште неколку недели до изборот на нов селектор.

П.С. Според платата изгледа Сопи е голем талент и добро го тренираш, само продолжи така има потенцијал и за сениорска репрезентација.

This Post:
00
273845.116 in reply to 273845.115
Date: 1/21/2016 4:11:06 AM
Overall Posts Rated:
2727
Eh moj Dadimo, sutrak Dadimo, znaci nema sto da te vrega vistinata koja nekogas si ja napravil, veruvam deka vistinata boli, ama do tolku, prv si ti sto epten ja pretera za vistinata sto ti kazaa, i sega za toa sekogas kje kritikuvas i kje frlas i drvja i kamenja, deka ne rabotel domakinski, isto i ti kako politicarite, ako nekoj ne raboti pod tvoja direktiva, sve kje napravis, i sesto kje zboruvas vo javnosta samo i samo da go ocrnis toj sto ne raboti pod tvoja direktiva kako ti kje kazes, pa zosto ne mi pisa na pocetok na mojot izbor da mi pisese, kako sakas ti da bide, taka kje rabotev, taka kje ja vodev reprezentacijata, koj i porano od nekoi selektori, ne od site bese vodena slicno, i imase molenja na forum i nezadovolni menadjeri deka nivnite igraci bile podobri od nekoj igrac sto selektorot go zemal vo reprezentacija, jas tokmu kako ti sto kje sakase taka kje ja vodev, za da ne bidam najozloglaseniot selektor voopsto na buzzerot, i nekogas go imase tokmu ova, deka ne bile zemeni nekoi igraci, vaka bilo, taka bilo. Sega gledam deka kaj nas vo drzavata funkcioniralo ako nekoj e na vlast, treba da raboti pod direktiva na nekoj poedinci, za da cveta biznisot, ako ne raboti kako tie sakaat, e togas se e crno vo drzavata, i sekogas e toj ocrnet pred sekoj, ama ic ne me boli, deka ti si go kazal ova, jas si znam deka ja vodev reprezentacijata onaka kako mozese da se vodi so vakov arsenal na igraci, sepak kje pokazat slednite rezultati vo idnina, kako kje ja vodi idniot selektor so ovoj arsenal na mladi momci, samo ne posakuvam na nego, ako ima vakvi slicni da gi narecam spored vas greski, i ako ne e greski, mu posakuvam se najuspesno da ja vodi, ama cisto sumnjam so vakov arsenal na deca, deka kje napravi nesto povekje od uspesen rezultat. Togas da vidam sto kje ti smeta za idniot selektor. Ili ve boli toa, sto sekogas kritikuvam nesto sto ne e bas taka kako sto vie sakate.

Message deleted
From: Dadimo
This Post:
00
273845.118 in reply to 273845.116
Date: 1/21/2016 7:59:42 AM
Overall Posts Rated:
5555
Eh moj Dadimo, sutrak Dadimo,..........

Целиот негов пост го имате на сликава: http://prntscr.com/9sx0g6
Боже какви се глупости и лаги може да изнапише особа без мозок изгубен комплетно во простор и време. Има ли крај на ова? Колку и да сакам да си ги сочувам нервите и своето скапоцено време за попаметни работи во животот повторно морам да губам време со човек кој пет пари не вреди. Најнова глупост и лага која ќе морам да ја демантирам барем за овие новите и понеупатени менаџери е дека сите работеле под моја директива. Човек што е нов во играва читајќи ги неговите глупости ќе помисли дека јас сум бил “КРАЛ“ во играва и сите играле како јас ќе свирнам. Тотална глупост и невистина. Никогаш не сум ни бил на некој позиција (GM, LA и слично) ниту сме имале некој таков “КРАЛ“ во ББ Македонија а и да бев на некоја позиција не сум таков човек кој сака да команда и практично да ја злоупотребувам позицијата на која се наоѓам. Ако некој злоупотребува позиција на која се наоѓа тоа е токму тој кој ја злоупотребува позицијата селектор бутајќи свое дете во репка каде сега не му е местото. Пак ќе кажам вакво нешто не сме имале досега, лага е дека претходно други селектори го правеле истото.
Јас само го користам своето демократско право да пофалам тоа што е добро и искритикувам тоа што според мене не чини. За неговата репутација не е никој друг виновен освен тој самиот себе со своите глупости и грешки. Никако да се соземе да престане со глупостиве и да се извини, влегува од грешка во грешка и во недостиг на аргументи да се оправда пишува километарски постови преполни со глупости, лаги и навреди. Јас почнав да го критикувам пред месец дена кога го повика своето 18-годишно дете во У21 а особено кога го пушти да игра ама тогаш реагираа и многу други менаџери не само јас. Така да неговата репутација е “Дно Дна“ одамна уште пред јас да почнам со критикиве. Згора на се незнам со кој памет(ако воопшто го има) очекува некој да му поверува на неговите жалопојки и лаги кој ги вергла преку 20 сезони околу неговиот баниран тим кога тој сега и овде најдиректно ни покажа дека е преварант и нечесен менаџер злоупотребувајќи ја селекторската позција за свои лични цели и ќејфови.
На крајот неговиот однос кон мене и кон другите за сите овие 20-25 сезони во играва најдобро би го опишал хронолошки вака:

1.Рани куче да те лае.
2.Дај му на човек позиција и власт да му го видиш паметот.
3. На лагата и се кратки нозете.
4.Ем шуто ем боде.

Last edited by Dadimo at 1/21/2016 9:38:54 AM

This Post:
00
273845.119 in reply to 273845.118
Date: 1/21/2016 12:59:46 PM
Overall Posts Rated:
2727
:D :D :D citam i se smeam, i ne mozam da se iznacudam deka ti menadjer, so visoko renome vakvo nesto citam od tebe, more tokmak eden u tokmako, na site bi se izvinil ako sum pogresil, ama na tebe nikad, bidejki si covek neizzivean, prvo ti pocna da me vregas tuka na forum, a jas nema sansi na nekoj da ne vratam. Sozemi se, i prestani vekje so ovie postovi.

This Post:
22
273845.120 in reply to 273845.119
Date: 1/22/2016 7:16:48 PM
Overall Posts Rated:
88
Добра вечер на сите бидејќи се приближи и крајот на оваа сезона па така со крајот на сезоната се приближи и изборот за нов селектор на У-21 репрезентацијата јас ке се потрудам со помош на луѓе кои ке ми помогнат да ги вратам принципите на работа на еден од најдборите селектори а можеби и најдобар знам дека сум доста далеку од него но ете и 50% од ова да успеам да го остварам мислам дека репрезентацијата ке изгледа 3 пати подобро од колку сега (веќе прегледав неколку лиги и дојдов до неколку играчи кои би требало да играат годинава за нашата јуниорска репзентација) не знам дали вие ке ми дадете подршка на избори но ако ми ја дадете знајте дека ке дадам се од себе и ке ги вложам последните атоми на снагата да го остварам овој план на работа па така да јас се кандидирав неколку пати ниту еднаш не се преставив овој пат ке се претставам со следниот план:
Принципи по кои планирам да го водам тимот:
1. Тимска работа => заедно со скаутите да формираме добар тим во кој секој ке добие конкретна задача.
2. Избор на вистински играчи во У21 тимот => платата нема да ми биде основен критериум
- балансирани играчи со добри секундарни вештини;
- различни играчи: на пример, нас не ни требаат сите центри да се слични еден на друг. Со различни типови играчи имаме можност за повеќе тактички варијанти.( оваа точка ке зависи од тоа каква понуда на играчи ке има)
3. Редовно контактирање со менаџерите преку ББ пораки(исто така и на фб во групата У-21 и на приватен чат)
4. Редовно комуницирање со целата заедница во ББ-Македонија преку форумите
5. Краткорочна стратегија
- Краткорочната стратегија ке ми биде да направиме добри резултати на натпреварите и подобрување на нашата позиција на светската ранг листа.мораме да вложиме екстра напори со следење на секој потег на нашите противници за тактички да ги надмудриме и на тој начин да победиме.
6. Долгорочна стратегија
- Прво, соработка со НТ селекторот.У-21 тимот ке служи талентите еден ден да биднат репрезентатвци и во А-тимот
-Истовремено, формирање на голема база на играчи и редовно следење на нивниот развој така што во секој момент да знаеме со какви играчи потенцијално располага У21 тимот денес, и со какви играчи би располагал по 2-3 сезони.
7.За сите кои сакаат да тренираат а им треба совет контактирајте ги искусните менаџери кои се надевам дека ке и служат на репрезентацијата и ке ми помогнат на мене.
8.Да има плата нај малку $ 2 000,Да има потенцијал нај малку ѕвезда

Last edited by Rafa Pueyo at 1/23/2016 10:06:01 AM

This Post:
00
273845.121 in reply to 273845.120
Date: 1/22/2016 8:23:02 PM
Overall Posts Rated:
5555
+1
Ова се вика кандидатура иако избрза едно 3 недели ама нема проблем, можеме да започнеме предизборна кампања(неофицијална) кога сакаме :)
А ова се моите забелешки:

2. Избор на вистински играчи во У21 тимот => платата нема да ми биде основен критериум
- балансирани играчи со добри секундарни вештини;
- различни играчи: на пример, нас не ни требаат сите центри да се слични еден на друг. Со различни типови играчи имаме можност за повеќе тактички варијанти.

И јас сум за балансирани играчи но не заборавај дека времето да се истренира У21 играч е многу кратко (3-4 сезони) што не остава многу простор да се истренира таков играч и затоа во У21 пред се треба да се фокусираме на примарните скилови, вистински балансирани играчи ќе бараме за сениорската репрезентација.

Се согласувам и со тоа дека не ни требаат повеќе играчи кои ќе бидат речиси идентични еден на друг и да бидеме ограничени во тактичките варијанти но се зависи од понудата на истренирани канидидати за У21. Не можеш со глава во ѕид по секоја цена да се држиш до овој принцип. Ако имаме повеќе слични играчи а се суперквалитетни нема да се откажуваш од некого кога е веќе екстра играч само затоа што имаме и други такви во У21. Не заборавај дека формата осцилира а незнаеме однапред и кој менаџер како ќе му ја одржува формата, можни се и повреди и ставање играчи на ТЛ сред важни мечеви така да не е на одмет да имаме повеќе слични играчи(ако се стварно квалитетни) па ќе се бираат според формата секоја недела. Муабетот “не ни требаат повеќе слични играчи“ држи вода само ако се работи за некои просечни играчи со просечен квалитет па нема потреба да трошиме многу места за играчи кои најчесто би биле втора-трета постава ретко прва. Поентата е да се прилагодиме спрема понудата на играчи во секоја генерација.

7.За сите кои сакаат да тренираат а им треба совет слободно контакитрајте ме мене или мојот формиран скаутинг тим (нахнадно ке биде објавено кој скаут ке биде задолжен за ниски а кој за високи играчи)
8.Да има плата нај малку $ 3 000,Да има потенцијал нај млаку Ол-стар

7.Не разбирам од каде се чувствуваш компетентен да даваш совети за тренинг кога за овие 4-5 сезони колку што си на играва немаш истренирано ни еден играч како што треба.
8.Платата може да биде и 2000 минимум ако се работи за 18-годишен а особено за играч со 8+ потенцијал кој може да биде кандидат и за сениорска репрезентација. Треба да му се провери распоредот на скилови во однос на висината што ја има.
Потенцијалот за У21 може да биде 5(звезда) минимум а не 6(ал-стар) минимум затоа што и со 5-ка потенцијал може да се истренира добар У21 играч, сме имале такви примери во минатото, па и јас конкретно имам истренирано супер бек со 5-ка потенцијал со мојот утописки тим додека го имав. Така да овие критериуми под точка 8 треба да ги корегираш според моите сугестии бидеќи со години сме функционирале успешно така како скаутинг тим(додека беше активен до пред 5-6 сезони) и нема потреба сега ти нешто да измислуваш топла вода и да менуваш. Не игра ни платата ни потенцијалот туку распоредот на вештини.
Имаш подршка од мене на следните избори а најверојатно и глас освен ако не се појави некој стварно добар кандидат па да се предомислам.
Поздрав

Last edited by Dadimo at 1/22/2016 8:48:29 PM

This Post:
00
273845.122 in reply to 273845.121
Date: 1/23/2016 10:02:00 AM
Overall Posts Rated:
88
Дадимо благодарам за овие совети јас имам поштување за твоето искуство ке те послушам и ке корегирам :)

This Post:
00
273845.123 in reply to 273845.122
Date: 1/23/2016 11:06:01 AM
Overall Posts Rated:
2727
:D :D umilkuvanje za glasovi, interesno.

This Post:
00
273845.124 in reply to 273845.123
Date: 1/23/2016 11:13:27 AM
Overall Posts Rated:
5555
:D :D umilkuvanje za glasovi, interesno.

Не се работи за умилкување за гласови туку за прифаќање на конструктивни критики, нешто што кај тебе воопшто го немаше и затоа си “многу популарен и сакан“ во нашава заедница.

This Post:
00
273845.125 in reply to 273845.124
Date: 1/23/2016 11:32:47 AM
Overall Posts Rated:
2727
Ic ne me boli, dali nekoj kje me postuva i saka, sepak e ova samo igra, vo realen zivot neka me sakaat ( i kako sto me sakaat ), a tuka, dali ti kje me sakas ili postuvas, ili nekoj slicni kako tebe, ic na onoa ne mi e, znaes kako ima edna pogovorka " I darula, i ne darula, pa si magarula ", ovaa pogovorka se iskazuva kaj nas po nekoja svadba, ako nekoj pomalku daruval, nekoj povekje :D znaci bilo nekoj i da daruva, i da ne daruva, sepak za site toj kje bide magare, za toa ic ne mi e gajle dali ti kje me sakas ili ne, nasiot arsenal na mladinci tolku bese sposoben, i toa bese maksimumot sto mozese da se izvlece.

Advertisement