Nie zgadzam się, Li dominuje nadal.Po pierwsze nadal nie wiemy jak jakościowo wpłynęła zmian silnika na zatrzymywanie LI. Po drugie jak tą wiedzę przekuć w trening kadrowicza. Tacy gracze dopiero powstaną i najwcześniej za 3 sezony będą zdolni do gry w kadrze.Pytanie, o ile powstaną i jak mają wyglądać, kosztem czego trenować BL itd. Potrafisz dać konkretne dane?
Piszesz o szukaniu innych rozwiązań, tylko pamiętaj że zostając selekcjonerem będziesz grał o wynik. Tu i teraz. Z takimi grajkami jakich będziesz miał do dyspozycji.Chyba że że myślałeś o poświęceniu swojego klubu do tychże testów. Jak byś coś takie testy przeprowadzał?
Na większość tych kwestii już odpowiedziałem w poprzednich postach:(
Co do "dominuje nadal"? Skąd to wiesz? Nie został zagrany żaden mecz... proszę więc o dowód, że "dominuje nadal". Na słowo nie wierzę.
Jak dla mnie odpowiadałeś ogólnikami, dlatego dopytuję;/
Nie został rozegrany żaden mecz kadr na nowym silniku, a Ty już piszesz o końcu LI. Proszę o dowód. Ba...być może masz informacje o tym że inne kadry już od dawna trenowały z uwzględnieniem zmian i ich gracze na ten sezon kadrowy są już przygotowani do innych taktyk oraz do zatrzymania LI. Musi tak być skoro jesteś przekonany o końcu LI.
Wiedzę taką przekuć w trening kadrowicza bardzo prosto - planując trening 18-latków na to, co może być za cztery lata nie korzystam z treningu na zasadzie kalki. Chcę mieć możliwość wyboru... pisałem o tym już wcześniej szeroko. Nie będę trenować wszystkich graczy z wysokim BL kosztem czegoś... po jeszcze większej aktywizacji środowiska, które będzie trenować, ustalę z każdym menadżerem wygląd umiejętności, które widziałbym u jego zawodnika.
Nie bardzo rozumiem. Rozmawiamy o zawodnikach obecnej kadry i obecnego systemu treningowego, a Ty piszesz o możliwości wyboru za 4 sezony. Warto być optymistą, ale naprawdę uważasz że tyle utrzymasz się na stołku?;)
Ok, to proszę o konkrety:
Jak będzie wyglądał C pod LI i C pod RnG wg Twojej koncepcji?
Proszę o liczby.
Co do JR... tak - chciałbym uwzględnić w treningu któregoś z centrów "zadaniowych" ten skill. Jak pisałem nie jako główny, ale widząc u 18-latka na C JR w wysokości "porządny" aż korci, aby spróbować wytrenować gracza przydatnego pod taktyki obwodowe. Wtedy trening widziałbym tak:
- pod U21 nie zdążę i tak rozbudować całej góry tak dobrze jak pod NT;
- podstawowe skille dolne (ID, IS, BL) więc rozwijam do takich wartości, aby gracz specjalnie nie odstawał;
- skoro potrzebuję kogoś do taktyki obwodowej, to bardzo zależeć mi będzie na zbiórkach - ten skill się wyróżnia u takie zawodnika;
- no i mocno rozbudowuję JS i przy okazji JR.
Kolejność trenowania skilli oczywiście trochę inna.
Liczby, proszę o konkrety. jaki poziom docelowe poszczególnych skilli dla zwykłych i zadaniowców? A co jak zadaniowiec złapie słabą formę/ kontuzję?
Przecież zauważą to nasi rywale i już będą wiedzieli czego nie zagramy...a wymienić szkoda bo entuzjazm poleci. Jak taką sytuację rozwiążesz?