Ja mislim da kriteriji mlade reprezentacije nemaju nekog smisla za PF/C za daljnji razvoj tog igrača. Forsiraš trenera da trenira samo šut iznutra, unutarnju obranu i 1 na 1 krila na centrima, treneri ih doguraju na 3 skilla na nekih 15-16. I onda sa 22 godine imaš igrača koji ima ulaz 10-12, šut iznutra 15, skok 14, un. obrana 15...a zbroj skillova 85-90 , i plaću $120K sa vanjskom obranom takvom da ti je igrač totalno beskoristan. Uredno se desi da ni ulaz ne bude u treningu nego samo šut iznutra i un. obranu pa igrač bude još beskorisniji za dalje.
Najbolji dokaz toga je prošlogodišnji starter Andrija Juraga, koji je taman na TM, ima 87 skilla , plaću $121K, i prodan je kao bivši u21 starter za $399K.... I onda ga je Renault 4 ( iz naše lige) prodao za $65 000 ...
Baš gledam, kad sam igrao protiv njega, ja sam na centra stavio svog trenirca beka, istih godina kao ovaj ... I opet ovaj ništa nije napravio. Naprotiv. Moj bek ga izmasakrirao jer ima +39 skilla više.
Znači potrošiš 28-42 tjedna za razvoj igrača za u21 reprezentaciju kojeg kasnije daš besplatno (ili za 100 K) samo da mu skineš plaću sa salary... Totalna debilana. A objektivno, koga boli K za rezultate u21 reprezentacije. Kad sam draftao svog Pejića i uzeo Fantisa ( Grk, 22 god) prvo sam se dogovorio sa sobom da nemam nikakvog interesa da igraju za mlade repke jer zahtjevi koje u21 reprezentacije drže za ulaz nemaju nikakve veze sa interesom tebe kao trenera za razvoj najboljeg mogućeg igrača za sebe.
Tako me je uredno kontaktirao trener Grčke i tražio da dižem samo vanjsku obranu i dodavanje jer su ovi imali centre na +16 za trpat pod koš.
Umjesto toga, nastavio sam sa nekim svojim planom i sad imam igrača sa 22 godine i 126 skilla. Nije savršeno raspoređeno, ali sa 24 godine ću imati igrača sa +150 skilla i ispraviti skillove koji mi zaostaju.