BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Dymisja

[NT] Dymisja

Set priority
Show messages by
From: kozlik4

This Post:
00
151427.117 in reply to 151427.115
Date: 7/16/2010 6:39:36 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
mati startował chyba we wszystkich wyborach co sezon.. pierwsza wygrana chyba go przerosła.. może wygrał dlatego, że nie miał poważnej konkurencji??? sorki kozlik4...

Spoko;-) Też uważam, że konkurencja była zbyt mała...i dlatego miedzy innymi wystartowałem;-)Trzeba przyznać, że te wybory były bardzo dziwne z racji frekwencji. Nigdy wcześniej tyle osób nie brało udział w wyborach. Jestem przekonany, że sporo osób nie wiedziało na kogo głosuje i w związku z tym kierowało się np. ligą, w której gra dany kandydat. W sumie gdybym sam był na ich miejscu zrobiłbym to samo:D W związku z tym można powiedzieć, że wybory były dość losowe. Szkoda, że nie ma po wyborach takich statystyk, jak elektorat z poszczególnych poziomów rozgrywkowych głosował:)

From: kozlik4
This Post:
00
151427.118 in reply to 151427.117
Date: 7/16/2010 6:41:45 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Kilka postów wcześniej piszecie żeby wrócił...a teraz macie do niego o to pretensję:D A może m4ti właśnie powrócił???;-)

This Post:
00
151427.119 in reply to 151427.118
Date: 7/16/2010 6:55:18 PM
Overall Posts Rated:
7676
Heh, wy chyba wszyscy zapomnieliście ile roczników pod sobą miał mati.
Chyba w tym tkwi jego zwycięstwo, poprostu był baaardzo znany , a teraz to sorry za wyrażenie ale "spierd..ił całą sprawę od A do Z" . Wróci nie wróci?? to już jest nie ważne bo dla mnie to jest jednak przerośnięty bądź przemądrzały dzieciak , który nie zdaję sobie sprawy z tego co robi bądź też zrobił. Przecież wielu z nas traktuję tą "grę" bardzo poważnie , a gra reprezentacji to dla nich nie tylko dobra zabawa , ale poważna sprawa. BB to dla wielu taka sama międzynarodowa rywalizacja jak w realu np. piłka nożna .

This Post:
00
151427.120 in reply to 151427.119
Date: 7/16/2010 7:01:38 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Kurcze niby tak...a z drugiej strony nie mógł przewidzieć problemów z netem. Jak m4tiego poznałem to to jednak sumienny gość...Może naprawdę znalazł się w sytuacji bez wyjścia?

This Post:
00
151427.121 in reply to 151427.120
Date: 7/16/2010 7:12:00 PM
Overall Posts Rated:
7676
A tam gadanie o tych problemach z netem mnie już dobija !! Jak się człowiek podejmuję takiego wielkiego przedsięwzięcia to nawet takie tłumaczenie w grę nie wchodzi . Sam fakt , że się może co jakiś czas zalogować pozwala mu prowadzić naszą dumę i chlubę w wirtualnym świecie . A przecież mógł powołać zawodników , którzy stanowią już trzon reprezentacji . Wtedy wystarczy chyba zalogować się przynajmniej JEDEN raz w tygodniu , obczaić po łebkach rywala , ustawić skład i do cholery wygrywać na luzie ( przecież my światową czołówką jesteśmy). Po tych 2 -3 miesiącach neta miał mieć sprawnego i może działać tak jak chciał. A tak to gówniarz wymyślił jakąś ściemę , a reszta społeczeństwa się denerwuje .

This Post:
00
151427.122 in reply to 151427.121
Date: 7/16/2010 7:42:14 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
To chyba nie do końca tak...z tego co pisał na samym początku wynika, że owszem może się logować co jakiś czas, ale to o wiele za mało by dobrze prowadzić kadrę (wątki meczowe, analiza gry przeciwnika, ustawianie składu, powołania, przypominanie o minutach i dbanie o formę, dbanie o rozwój zawodników). Selekcjoner wbrew pozorom ma bardzo dużo obowiązków. Jak dobrze zrozumiałem to m4ti zrezygnował bo właśnie nie chciał być byle jakim selekcjonerem, będąc jeszcze wtedy przekonanym, że "stery" praktycznie od razu przejmie ktoś inny. Rzeczywistość okazała się inna i wyszło, że nie da się szybciej niż po upływie 6 tygodni odesłać m4tiego do krainy BOT-ów. Narobił się niepotrzebny bałagan...szkoda, że m4ti wcześniej nie zapytał GM-ów jak długo będzie przebiegał jego proces bocienia. Może można by było uniknąć tego zamieszania. W każdym bądź razie najlepszym obecnie rozwiązaniem jest powrót m4tiego nawet jeśli miałby grać na przysłowiowe "pół gwizdka". Jeśli nie powróci to za 6 tygodni nie będzie czego szukać w ME.

This Post:
00
151427.123 in reply to 151427.122
Date: 7/16/2010 7:50:02 PM
Overall Posts Rated:
7676
Sorry Koźlik ale MR.P wykonał taką pracę , że to co piszesz i wydaję się takie trudne ( w dodatku przy takim poziomie naszych reprezentantów ) , wbrew pozorom nie wymaga wiele trudu.

Loguje w piątek po aktualizacji skoków skili i formy, szybka analiza przeciwnika , ustawia skład ( najsilniejszy ), nastawienie i się kula. Co do drużyn posiadających reprezentantów to miałbym małe obawy bo to w większości doświadczeni menago, a druga sprawa ponoć WANG jest w kontakcie z Matim i to on by mógł pisać do nich BB@ wrazie czego.

This Post:
00
151427.124 in reply to 151427.123
Date: 7/16/2010 7:52:39 PM
Overall Posts Rated:
7676
A jeszcze jedna sprawa.
W reprezentacji masz wszystko " podane na tacy " , tu trzeba obrać dobrą taktykę i mieć trochę szczęścia ( co pokazało wiele meczów ).

This Post:
00
151427.125 in reply to 151427.124
Date: 7/16/2010 8:20:49 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A jeszcze jedna sprawa.
W reprezentacji masz wszystko " podane na tacy " , tu trzeba obrać dobrą taktykę i mieć trochę szczęścia ( co pokazało wiele meczów ).

Według mnie nic nie ma na tacy:P Jak nie dopilnujesz treningu, czy formy to kapa. Żebyś miał nawet najlepszych zawodników to za wiele nie zwojujesz. U Nas w dodatku z tymi zawodnikami wcale nie jest tak dobrze. m4ti obiecał, że będzie rozwijał zawodników, że dobrze wypadniemy na ME...tymczasem z przyczyn technicznych wie, że praktycznie nie ma szans aby spełnić obietnice wyborcze. Pewnie zdał sobie z tego sprawę i postanowił zrezygnować uznając, że to będzie najlepsze dla reprezentacji. Okazało się jednak, że ta rezygnacja więcej szkód niż pożytku przyniosła...ale mam nadzieję, że mimo wszystko ten sezon nie będzie stracony. Dopiero pierwszy mecz za nami...i to wygrany;-)

Ja m4tiego nie usprawiedliwiam, tylko raczej staram się go zrozumieć...choć tak jak dla wszystkich tak i dla mnie obecna sytuacja NT nie jest łatwa do przełknięcia.

This Post:
00
151427.126 in reply to 151427.125
Date: 7/17/2010 2:43:05 AM
Overall Posts Rated:
1212
Ty starasz się zrozumieć jego - a może postaraj się zrozumieć rozgoryczonych fanów kadry. Tu nie tylko chodzi o same wybory, ale także o marnowanie pracy poprzedników, którzy nie mało poświęci li by nasza kadra znalazła się tu gdzie jest teraz. W tym momencie jedna nieodpowiedzialna osoba marnuje trud poprzedników, pokazuje swoją ignorancję w stosunku do całej społeczności. Po co te lata treningów zawodników, poświęcony czas, skoro teraz nawet nie wiadomo, na jakich zasadach będzie ta repra działać. Kandydowanie do wyborów oznaczało wzięcie na siebie odpowiedzialności Mimo że to jest "tylko" gra, poddając się publicznym wyborom zaakceptował ją. Także każdy kto teraz ma do niego pretensje czyni słusznie.

This Post:
00
151427.127 in reply to 151427.125
Date: 7/17/2010 3:19:32 AM
Overall Posts Rated:
6161
Ja wszystko rozumiem, że komuś sprawy życiowe nie pozwoliły na to aby prowadzić kadrę. Domyślam się ze to mnóstwo obowiązków i czasu przed monitorem aby wszystko poukładać, natomiast nie mogę zrozumieć tego problemu z netem a dokładnie mówiąc że mu livebox od neo się zepsuł. Przecież takie sprawy po pierwsze można praktycznie od ręki wymienić w TP a nawet jeśli jakieś okoliczności nie pozwolą na wymianę (w co ciężko mi uwierzyć) tylko trzeba będzie czekać kilka miesięcy na wymianę to można przecież podłączyć zwykły modem pod linię i przecież też będzie działać wprawdzie bez wi-fi ale net będzie po kablu. Także mi jest przykro z powodu tego że tak wiele osób zaufało M4tiemu a jego nie stać na to żeby obejść się prawdą

Advertisement