BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Debata wyborcza

U21 Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200015.117 in reply to 200015.116
Date: 11/6/2011 8:18:56 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Według mnie za bardzo demonizujesz tą sprawę. To jest tylko jeden sparing zawodnika w kadrze. Nikt nie broni każdemu spośród 3709 się zorganizować i zrobić typera, w który zaangażują pół ligi. Zrób np. typera na forum PLK ;)

Tak naprawdę tych nagród wcale nie będzie tak dużo. Wiesz czemu? Bo ludziom się nie chce. A ja będę promował tych, którym się chce. Koniec kropka.
Ja mam mtaki pomysł, nie wszyscy muszą się z tym zgadzać.

Naprawdę rozbawiłeś mnie, że w ten sposób kupuję głosy ;)

This Post:
00
200015.118 in reply to 200015.117
Date: 11/6/2011 8:37:49 AM
Overall Posts Rated:
12061206
W ostatnich sezonach obie nasze kadry grały bardzo niewiele sparingów. W sezonach medalowych NT grała odpowiednio 2, 0 i 1 natomiast U21 grała 2 i 3. I jeśli kadra ma grać z sukcesami, to nie ma za bardzo technicznej możliwości rozegrać więcej. Tak więc jeden sparing to nie jest "tylko jeden sparing", ale bardzo dużo z puli, które ma do dyspozycji kadra (no chyba, że planujesz grać bardzo dużo sparingów w swojej kadencji, ale chyba nie o to chodzi).
W Polsce jest 341 lig (licząc ligi od 1 do 5, bo w szóstej grają same boty). Ty grasz w jednej z tej lig a nie grasz w 340 pozostałych. I tak się akurat dziwnym zbiegiem okoliczności składa, że akurat chcesz rozdawać nagrody należące do społeczności, tylko w zamkniętym konkursie dla ludzi z ligi, w której grasz. A ludzie z pozostałych 340 lig dziwnym zbiegiem okoliczności nie mają prawa brać udziału w tym konkursie. Ile z tych pozostały 340 lig, oprócz swojej, sprawdziłeś, pod kątem, czy nie ma tam typera?
Nie widzisz w tym nic niestosownego? Jeśli tak, to ubolewam.
Ktoś wyskoczył z nie najlepszym pomysłem, Ty się bez pomyślunku zgodziłeś, a teraz tylko niepotrzebnie brniesz, zamiast po prostu się wycofać.
Gdyby coś podobnego wydarzyło się w realu, to byłaby z tego afera - ba, jestem pewien, że sam byś mówił, że coś takiego jest żenujące. A tymczasem sam odstawiasz coś takiego. Przecież to jest prywata w najlepszym wydaniu.
Nie wiem czy za to kupujesz głosy, czy chodzi Ci tylko o to, żeby się w lidze fajnie żyło, może dzieki temu ktoś włączy pica zamiast normala albo normala zamiast motsa. Ale w ten sposób kadra staje się zabawą dla wąskiej grupki osób kosztem reszty całej społeczności.

Last edited by B.B.King at 11/6/2011 8:39:15 AM

This Post:
00
200015.119 in reply to 200015.118
Date: 11/6/2011 8:55:15 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Mecz w sparingu U-21 to nie jest jakaś wielka nagroda. Raczej czysta satysfakcja, bo wpływy z gadżetów są mikroskopijne. A jednak jakaś nagroda to jest.

Ja mam taki pomysł na rozgrywanie sparingów, czyli umieszczanie w nich zawodników managerów, którzy będą wygrywać takie nagrody w konkursach, Ty może miałeś inny pomysł. Ok. Każdy selekcjoner czy kandydat na selekcjonera ma swoją wizję i jeśli ją jasno przedstawia w kampanii to uważam, że jest to w porządku. Nie wszyscy muszą się z nią zgadzać. Wybory są demokratyczne i każdy może sobie wybrać kandydata, który przedstwi najbardziej odpowiadające mu poglądy.

Dla mnie koniec tematu. Bez odbioru w tej kwestii, każdy niech sobie osądzi według własnego rozeznania.

P.S. Przejżałeś mnie. Liczę na TiE ze strony wszystkich współligowiczów ;)

This Post:
00
200015.120 in reply to 200015.119
Date: 11/6/2011 9:15:46 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Mecz w sparingu U-21 to nie jest jakaś wielka nagroda.

A dla mnie to jest największa nagroda, jaką może rozdać kadra. Bo supka każdy może sobie kupić w dowolnej chwili. A doprowadzenie zawodnika do kadry często wymaga wielkiego wysiłku oraz wyrzeczeń - wiele tygodni treningu, pilnowania minut, wystawiania na nieswojej pozycji, poświęcenie wyników, kupienie dobrego trenera, lekarza, itd. A tutaj nagle ktoś inny dostaje to bez wysiłku. A mogą to nawet być osoby, które mają w dupie kadrę, żadnych meczów nie oglądają, nie czytają wątków kadrowych - słowem nie interesują się. Mają tylko farta, że grasz z nimi w lidze.
A najbardziej bulwersujące jest to, że tylko 0,43% polskich userów ma prawo wziąć udział w takim konkursie, cała reszta, czyli 99,57% społeczności nie ma prawa brać udziału w tym konkursie, dla nich nie ma nic.
To jest durnowate i szkodzi kadrom. Tymi slotami można by np. wesprzeć osoby trenujące zawodników na zapleczu, żeby ich zdopingować, podziękować, itd.
Dla Ciebie to nie jest wielka nagroda, bo rozdajesz nieswoje. I dlatego lekką rączką Ci to przychodzi, bo akurat Ciebie to nie kosztuje i nic na tym nie tracisz. Ale traci kadra i społeczność. Wychodzi na to, że wcale nie zależy Ci na kadrze, skoro chcesz wykonywać takie ruchy szkodzące kadrze.
Zamiast się po prostu wycofać z nietrafionego pomysłu, i nikt by nie miał pretensji, to niepotrzebnie brniesz i starasz się go bronić. Chcesz z powrotem zamienić kadrę w zabawkę dla wąskiej grupki, a cała reszta niech wypcha się sianem.

Last edited by B.B.King at 11/6/2011 9:17:28 AM

This Post:
00
200015.122 in reply to 200015.119
Date: 11/6/2011 10:12:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Każdy selekcjoner czy kandydat na selekcjonera ma swoją wizję i jeśli ją jasno przedstawia w kampanii to uważam, że jest to w porządku. Nie wszyscy muszą się z nią zgadzać. Wybory są demokratyczne i każdy może sobie wybrać kandydata, który przedstwi najbardziej odpowiadające mu poglądy.

Aha, jeszcze odnośnie tego fragmentu. Niestety tym argumentem się pogrążasz. Nie napisałeś w swojej mowie, że masz zamiar rozdać 2 miejsca w kadrze w typerku w swojej lidze, i że w tym typerku nie ma prawa brać udziału nikt spoza Twojej ligi. Cichaczem na ligowym forum obiecałeś te występy, tak na prawdę wyborcy nie mieli możliwości zapoznać się z tymi poglądami. A dzisiaj to już jest jest po ptokach, część z tych, którzy oddała swoje głosy, już się przed końcem wyborów nie zaloguje.

This Post:
33
200015.123 in reply to 200015.122
Date: 11/6/2011 10:19:49 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Bo nie wiedziałem, że sprawa miejsc w sparingach jest dla kogoś aż tak ważna ;) W swojej mowie pisałem o rzeczach, które dla mnie były ważne, a nie sposób napisać o wszystkim.
Jakbym wiedział, że to takie super istotne to bym napisał. Po prostu nie przyszło mi to do głowy ;)

P.S. Bartek, jest ładna pogoda, niedzielne popołudnie, może warto wyjść na spacer i trochę się przewietrzyć? Ja właśnie chyba tak zrobię, proponuję to samo ;)

This Post:
00
200015.124 in reply to 200015.121
Date: 11/6/2011 10:24:19 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Kłamiesz. Niczym nie handlowałem, każdy selecao dostawał te listy za darmo. Nawet ty z nich korzystałeś wielokrotnie (i to także wtedy, gdy nie byłeś wymieniony jako sztabowicz). Udostępniałem je także innym osobom pomagającym kadrom, zawsze za darmo.

Mylisz się twierdząc, że nie jestem w sztabie kadry. To raczej ja ciebie w nim nie widzę (a orientuję się w nim trochę, bo jestem administratorem forum sztabu) ;-)

Listy draftu robię samodzielnie moimi ręcami. Co mam sobie ręce amputować i dać komuś innemu? Nie mogę nikomu rozkazać, żeby robił to za mnie. Zresztą nie wyobrażam sobie jakby to mogło wyglądać. Wszystkie rzeczy, które są potrzebne do zrobienia list draftu, są darmowe. Nie mogę np. kogoś zmusić, żeby nauczył się obsługiwać arkusz kalkulacyjny (a np. takiej rzeczy używam do prezentowania list draftu, a wiem, że w BB gra wiele osób, które nie potrafią używać arkuszy kalkulacyjnych). To jedna rzecz.
Poza tym sloty w kadrze to jest coś, do czego selekcjoner nie potrzebuje kiwnąć palcem, dostaje w dzierżawę od społeczności. Listy draftu wytwarzam swoją pracą. I to może zrobić każdy - widziałem, że w tym sezonie kilka osób się zgłaszało do zrobienia takich list. Nie byli ani selekcjonerami, ani skautami, ani nie mieli żadnej innej funkcji w sztabie (poza tym sztabowicz to jest funkcja nieoficjalna w BB).
A jeśli już chcesz poruszyć temat, że coś należy do kadry, to jak skomentujesz fakt, że hawkeyed i mr. president nie chcieli mi udostępnić ani mnie (demokratycznie wybranemu selekcjonerowi) ani społeczności raportu z pracy MTR (któremu to z kolei ja przez bodajże 3 sezony dawałem bez mrugnięcia okiem listy draftu i oni z nich korzystali).

This Post:
00
200015.125 in reply to 200015.123
Date: 11/6/2011 10:33:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Bo nie wiedziałem, że sprawa miejsc w sparingach jest dla kogoś aż tak ważna ;) W swojej mowie pisałem o rzeczach, które dla mnie były ważne, a nie sposób napisać o wszystkim.
Jakbym wiedział, że to takie super istotne to bym napisał. Po prostu nie przyszło mi to do głowy ;)

Nie mam o to największych pretensji, że nie napisałeś. Ale potem stwierdziłeś, że każdy selekcjoner/kandydat ma swoją wizję, i jeśli jasno ją przedstawi, to wszystko jest w porządku. Ale akurat tego czynnika jasno nie przedstawiłeś ;-)

Właśnie wychodzę niebawem.
Ale w rewanżu może warto wycofać się z totalnie chybionego pomysłu? Który może jest dobry dla pięciu promili polskiej społeczności (czyli tylko drużynom z Twojej ligi, w tym Tobie, bo sam bierzesz udział w tym typerku) a nie przynosi żadnych korzyści, lub wręcz szkodzi, pozostałym 99,5%.

To jest tak, jakby jakiś urzędnik, po wygraniu wyborów samorządowych, podjął decyzję, że wszystkim szesnastu mieszkańcom kamienicy, którą sam zamieszkuje, obniża czynsz, a całej reszcie mieszkańców miasta nie obniża (albo podnosi). Przecież to by była wielka afera.
Dziwię się, w mowie napisałeś, że jesteś przed trzydziestką, a tu nagle decyzja jak z Barei, najbardziej wynaturzonego PRL-u.

This Post:
11
200015.127 in reply to 200015.125
Date: 11/6/2011 10:49:18 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Przecież napisałem, że nagrodę będą mieli wszyscy którzy zorganizują typera na forum swojej ligi i weźmie w nim udział co najmniuej połowa ligi. To się tyczy każdej ligi, Twojej również ;)

Idę z Tobą o zakład, że nie będzie z tego miejsc nawet na jednego spara reprezentacji :)

Advertisement