BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: rwystyrk

This Post:
00
93428.117 in reply to 93428.114
Date: 6/3/2009 4:59:16 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Děkuji za ocenění mých kvalit. Já ale nemůžu kumulovat funkce ;-) Být současně U21 a NT trenér není povoleno na rozdíl od jiných kumulací funkcí :-)
Co se týče ostatních manažerů z české 1.ligy, z hlediska zkušeností a znalosti hry by byl určitě nejlepší volbou bik_76, ale ten nemá zájem trénovat NT.

This Post:
00
93428.118 in reply to 93428.112
Date: 6/3/2009 5:09:47 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Pro zajímavost opět přibližné kalkulace platů hráčů navržených KifaHem:

PG - 72k
SG - 77k
SF - 59k
PF - 79k
C - 107k

Celkově svůj názor na jednotlivé návrhy napíšu, až bude znám i Vajkézův.

From: Amare

This Post:
00
93428.119 in reply to 93428.117
Date: 6/4/2009 12:52:20 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Já vím, že to nejde, a samozřejmě bych si to ani nepřál. Je to ale trochu škoda, že trenér U21 nemůže kandidovat na trenéra NT, byla by to logická posloupnost. A v případě, že by třeba náhodou vyhrál, vypsaly by se volby pro U21... Musím říci, že mě dost nemile překvapilo, že vlastně žádný manažer z naší 1.ligy na NT nekandiduje. Já vím, je to spousta času navíc atd., ale kuwa to by měl být pro každého vrchol kariéry a největší čest!!

From: Uhlik

This Post:
00
93428.120 in reply to 93428.119
Date: 6/4/2009 2:14:03 AM
Overall Posts Rated:
1414
Tak už se taky zapojim do diskuse ... :)
Ve chvíli, kdy Wix ohlásil, že pravděpodobně nebude kandidovat, sem samozřejmě zvážil, jestli dám nebo nedám přihlášku ... a po fakt důkladným zvážení mi vyšlo, že nedám.

Trénovat NT je čest, ale člověk na to fakt musí mít dost času, já sem pracovně často v zahraničí, což je dost výrazný omezení. Na inet se připojím, ale že bych měl čas sledovat hráče, zkoumat detailně soupeřovi zápasy a domlouvat přáteláky - na to se fakt necítim.

A myslim, že je lepší manažer ze 3. ligy s časem a zápalem pro NT, i když nemá zkušenosti, než člověk se zkušenostma, kterej to bude flákat. Pokud nemůžu zaručit, že to flákat nebudu, tak radši nekandiduju. Jak dopadne tým bez vedení víme, aspoň teda ty, co se tu pohybujou dýl ... :)

This Post:
00
93428.121 in reply to 93428.120
Date: 6/4/2009 2:52:02 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
chápu tvé důvody. ale nemyslím, že manažer z nižších lig, byť sebezapálenější, má šanci rychle proniknout do takové funkce. to by nedopadlo dobře, nebo by mu musel někdo zkušený hodně výrazně pomáhat. ale pořád by to byl otazník.
týmů je v 1.lize 16, bez nováčků 12, bez wixixe a rwystyrka a tebe 9. kde jsou, také nemají čas? stará pravda je to, že když nějakou věc může udělat jen jeden člověk, tak ji udělat MUSÍ ...vás je 10, a jeden tu odpovědnost na sebe prostě musí vzít. jinak půjdeme jako NT do kopru. Pokud nepůjdeme, rád se tady PunkFloiďákovi omluvím a pošlu mu flašku té nejlepší slivovice z Vizovic :-)

Last edited by Amare at 6/4/2009 3:05:09 AM

This Post:
00
93428.122 in reply to 93428.121
Date: 6/4/2009 3:31:22 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Abych byl zase sebekritický, tak na tento příspěvek musím říct, že přes veškerou mou a Wixovu snahu není NT ani U21 v žádném skvělém stavu.

Když to shrnu za U21, tak od jejich zavedení:
Sezona 6 – nejvýraznější úspěch – bez prohry první fáze kvalifikace, 3. místo ve druhé fázi a postup do dodatečné kvalifikace MS (druhá šance)
Sezona 7 – prokaučovaný zápas proti Peru – nepostup na MS, prohra ve čtvrtfinále turnaje útěchy s USA (ale se vztyčenou hlavou)
Sezona 8 – 3 prohry v kvalifikaci a nepostup už z první fáze kvalifikace

Po zavedení U21 jsme těžili ze 2 faktů – jednak, že jsem začal skauting už ve chvíli, kdy oznámili, že někdy budou zavedeny jakési juniorské repre (nevědělo se kdy a jaký bude věkový limit). Druhým faktorem bylo, že čeští manažeři, kteří začali hrát od sezony 3, měli své trénované talenty v ideálním věku pro U21.
Nyní je v našich podmínkách stále těžší chrlit v každém věkovém ročníku minimálně 2 hráče na každý post, abychom měli silnou U21. Navíc je to opravdu časově hodně náročné, protože abychom se aspoň přiblížili tomu počtu, tak je potřeba v 18 začít sledovat tak 100 hráčů a postupně, jak (ne) trénují se jejich počet snižuje. Ale v praxi to znamená, že aby trenér U21 pokryl všechny ročníky (18, 19, 20, 21) musí sledovat cca. 200-250 hráčů a komunikovat v jejich majiteli.
Plus obecně vidím problém s podkošovými hráči, v draftech máme velmi málo vysokých hráčů s nějakou dobrou startovní pozici, aby z nich mohli vyrůst komplexní hráči na PF/C.

Když to shrnu za NT:
Sezona 3 – manažerem waca, který po pár týdnech zbotoval, takže jako by NT neexistoval
Sezona 4 – nástup Wixixe a postup až do finále turnaje útěchy
Sezona 5 – 2 prohry a nepostup z 1. fáze kvalifikace
Sezona 6 – prohra v 1. kole turnaje útěchy se silnou Argentinou
Sezona 7 – 2 prohry a nepostup z 1. fáze kvalifikace
Sezona 8 – prohra v 1. kole turnaje útěchy se silným Izraelem

Jak sám Wixix poznamenal, NT nyní výkonnostně stagnuje, protože většina stávajících reprezentantů už dosáhla svého potenciálu. A příliš mladých s vysokým potenciálem, kteří by mohli třeba v nejbližších 2 sezonách tyto hráče kvalitativně předběhnout nemáme (ale pár se jich přeci jen najde).

Takže je vidět, že v obou kategoriích jsme měli slibný začátek, ale nyní už je to slabší, přestože to vedeme já a Wixix. Takže já bych neviděl až tak velký problém v tom, když k týmu přijde méně zkušený trenér z nižší s dostatkem času a chuti, který si rád nechá poradit a hlavně zajistí, aby se rozvíjeli hráči pro budoucnost NT.

This Post:
00
93428.123 in reply to 93428.122
Date: 6/4/2009 3:45:18 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
já myslím, že výsledky U21 jsou, vzhledem k draftovaným hráčům, velmi dobré. těžko se můžeme měřit s velmocemi typu Itálie a Německa, které mají mnohonásobně víc aktivních týmů (Italové třeba myslím více než 10x více), takže i přísun nováčků je úplně jinde než u nás. a, mezi námi, vidím tě pořád se zelenou tečkou, píšeš mi kvůli Lorencovi, když napíšu já kvůli sebemenší blbosti, prakticky hned odpovídáš - trávíš tu možná většinu dne - takže nemyslím, že by se dalo dělat víc.
ohledně trenéra NT už asi přestanu sýčkovat, když ani ty ani wix to nevidíte tak černě jako já. prostě zvolím toho podle mě nejlepšího a pak se uvidí. držet palce budu samozřejmě každému, kdo volbu vyhraje. eventuálně rád kterémukoli trenéru NT i U21 pomohu s černou vyhledávací prací, ale možnosti netrenéra jsou asi v tomto dost omezené... :-/

Message deleted
From: PunkFloid

This Post:
00
93428.125 in reply to 93428.121
Date: 6/4/2009 3:48:30 AM
Overall Posts Rated:
1212
Omlouvat se mi případně nemusíš, je to tvůj názor, který, přestože jsem sám kandidát a může mi to i uškodit, považuji za opodstatněný. Mám k němu ale pár poznámek, které mi, jak doufám, alespoň trochu pomůžou k případnému zvolení.

Nesouhlasím s tím, že by NT pod nezkušeným manažerem měla z jakéhokoli jít do kopru snáz než s manažerem na první pohled zkušeným. Jak víme, NT rozhodně není pouze o výsledcích, ale také hodně moc o té černé práci, která vidět není - ta bude například vidět, až mé období skončí. A tady zkušenosti nehrají zas tak velkou roli. Tou černou prací na mysli zejména skauting a trénink hráčů a vytvoření celkového konceptu tak, aby se na něj dalo postupně navazovat. Jak píše rwystyrk, většina našich reprezentanů v této chvíli dosáhla svého potenciálu, což je v tak mladém věku velký problém. Proto je potřeba si z toho vzít poučení a do budoucna začít vychovávat přednostně hráče s potenciálem vyšším. To samozřejmě nejde udělat najedou a na výsledky se opět bude muset celkem dlouho čekat. Proto je potřeba nějak zvládnout tento čas a zápasy odehrát s tím, co máme, a zároveň velkou část času ve funkci NT věnovat právě nápravě tohoto stavu.
A co se týče viditelných výsledků, na mysli mám zejména přímo zápasy, tady Vám ani zkušenosti jiného manažera nezajistí, že sestava jím vybraná bude ta správná a že taktika bude správně zvolená. 2 sezóny na BB sice určitě nejsou moc, ale mám velice jasný obrázek o tom, jakou taktiku kdy použít. Nemám ani problém analyzovat soupeře a použít vhodnou protitaktiku. Toto rozhodně není o zkušenostech, ale o vnímavosti a schopnosti rozlišit detaily. Což bych i jako budoucí ATC měl zvládnout.

This Post:
00
93428.126 in reply to 93428.123
Date: 6/4/2009 3:58:21 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Pomoc od netrénera je určitě vítáná. Vidím asi následující oblasti, kde může netrenér pomoci:
1. komunikace s majiteli hráčů ohledně tréninku přes BB poštu – ve chvíli, kdy mám si zmapuju draft a zapíšu si těch nějakých 70-100 hráčů, tak nastává chvíle, kdy je potřeba každému majiteli napsat a tu už nutně nemusí dělat trenér, jen je potřeba se s případným pomocníkem dohodnout co a jak jim psát.
2. popularizace NT na ligových forech, hlavně v nižších ligách
3. skauting soupeřů z pohledu zachytávání vlastností hráčů soupeře, abychom věděli, kde jsou jejich slabiny a kde naopak silné stránky. Na tohle mi už bohužel fakt nezbývá čas a síla, proto směřuju tým, aby se dokázal prosadit svou hrou proti komukoli. Tzn. pokud možno budování týmu bez slabin, což se mi daří v klubu, ale v U21 je tohle mnohem složitější

From: KifaH

This Post:
00
93428.127 in reply to 93428.123
Date: 6/4/2009 4:00:58 AM
Overall Posts Rated:
3737
Aby som neostal pozadu, tak pripojím aj môj názor. Nemyslím si, že sa jedná u sústreďovanie moci, prípadne, že sa snažím naložiť si viac, ako môžem zvládnuť.

Ako osoba a aj ako GM som sa naučil, nerobiť nič bez predošlej úvahy. Mal som možnosť kandidovať už skôr, no vedel som, aký hektický rok na škole ma čakal, takže som vedel, že by som nestíhal. Teraz viem, že stíhať budem, nakoľko sa nemusím trápiť s diplomovkou, učením na skúšky, na štátnice, prípravu obhajob atď. Nehovoriac o tom, že popri škole som mal 5 rôznych zamestnaní. A vždy som si stíhal plniť povinnosti, ktoré som na BB mal. Keď prišla ponuka na GM, vedel som, koľko práce ma čaká. Som už GM dostatočne dlho na to, aby som si vedel spočítať čas, ktorý na to potrebujem. A viem, že mi ostáva ešte času dosť na NT. Či skôr, popri práci pre NT mi ostáva dosť času na GM funkciu. Viem, že tvoj hlas nezískam (a z tvojich vyjadrení je jasné, pre koho si už hlasoval), ale nechcel som ostať ticho.

Advertisement