Pozdrav zajednico!
Hrvatska - Izrael 119-107
Trebala nam je pobjeda od 26 razlike i da Poljska izgubi. Mi smo bili na dobrom putu jer smo dominirali od pocetka utakmice. Prva cet +15 za nas. Na loluvrijeme odlazimo sa +18. Treca je +19 ali u drugoj Poljska isto drzi vodstvo protiv Francuza. U cetvrtoj prelazimo i +20 ali nazalost engine ne prepoznaje neke stvari, nije tako kodiran pa nam zamjene malo vise igraju i na kraju pobjeda od 12 razlike za kraj. Zbog koa razlike smo zadnji ali zbog te pobjede sam ispunjen jer smo stvarno zasluzili bas jer smo imali dobru momcad. Vanjske smo imali stvarno top i sami vrh u21 ali falila su nam dva top centra kakvi su ostali imali i onda bi se borili i za medalju vjerujem.
Poljska je maznula Francusku a Madarska Spanjolsku i tako su Francuzi ostali bez polufinala dok su Madari prosli uz Spanjolce. Nama su kvalifikacije za sp izmakle za 3 poena od Poljske. No, nema zaljenja jer je ovo bilo predivno iskustvo i sada treba radit da vrlo brzo dode jos bolja generacija. Na ovakvim turnirima se vidi sta i gdje fali i tu se najvise nauci. Ovu generaciju cu tesko izbrisat iz misli jer nas je dovela do 15. mjesta na svijetu. Jedno mjesto manje od najbolje nase pozicije ikad. Bit ce tesko se probit na 14. ali nikad ne reci nikad.
Protiv Izraela najbolji je bio fric. Covjek 12-15 i stvarno je posto masina. Iz ove generacije pasteta je dosao na 4. mjesto po broju asistencija i na 8. mjesto po broju poena. Spomenut i zuzu koji je stigao na 7. mjesto po broju nastupa za u21. Ne smijemo zaboravit da je on pot 6 ali vrhunski istreniran. Prije nego sto napisem cijelu generaciju koja je odigrala fantasticnu sezonu, imali smo 2 igraca koja su sezonu zavrsila s minimalno 117 skilova u 21 godinu. Top topova.
Igraci koje cemo pamtit su: magazin,vrsalovic,pasteta,skalec(20), kranjc, dokovic, zuza, hudicek, nalis(20), fric, mrden, katalenic(20), spinderk, milic, zuljevic, kenez, monteduro.
A sada idemo na novu generaciju. Nazalost nece biti ko ova prosla ali nije ni za bacjt. Imamo par dobrih koji ce bit top ali necemo imat sirinu ko u prosloj. Ak nam 2 prvktimca ispadnu zbog forme/ozljede bit ce ih tesko zamijenit. Nisam jos do kraja pregledao sve igrace ali nece bit puno novih ubacivanja ako ih i bude. Imam jos tjedan i pol da vidim pa cu bit pametniji. Ove kkje sam ubacio sam i kontaktirao i naisao sam na vrlo dobar odaziv i suradnju. Sada da se to lretoci i na trening i formu bilo bi top.
Moj neki cilj za utjesni turnir je proc u nokaut ali treba vidjet i i kakav cemo raspored dobit. Bez obzira na raspored, proc u nokaut je minimum. Drugi cilj je ostat medu top 20/25 svijeta pa da ostavim na pristojnom mjestu sljedecem izborniku. Znam da sam vec i prije najavljivao odlazak pa sam ostao, ovoga puta je to sigurno moja zadnja sezona jer vec zadnje 2 sezone nemam toliko vremena posvetit se javljanju i organizaciji za u21 generacije. Znam da ima sada puno dobrih menadzera kod nas koji ce to preuzet i nadam se dic na jos veci level a to je da probamo na utjesnom do kraja ili na ep do kraja. Cujemo se iduci tjedan nako updejta nove sezone i rasporeda za utjesni turnir. Jos sam zabkravio da pevu prijateljsku nova generacija igra s Ukrajinom i to je pravi test jer Ukrajina i ove sezone ima jaku momcad