BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Mladi Orlovi (Sezona 10)

Mladi Orlovi (Sezona 10) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
111749.119 in reply to 111749.110
Date: 10/13/2009 11:16:31 AM
Overall Posts Rated:
22
Pa ja sam i napisao neke stvari...nisam samo kritikovao ne valja, ne valja, ne valja...
U odgovoru Popaju sam odgovorio i na drugu tvoju primedbu, a sto se trece stvari tice, A selekcija se samo usputno napaja iz mlade selekcije, ali ne vidim po cemu to mlada selekcija pravi A reprezentativca...to se radi u klubu, igrac se tamo trenira, na to sam mislio, upravo stoga su bitni i rezultati mlade selekcije jer nema potrebe vrsiti neka eksperimentisanja sa puno igraca.
Jos jedan uljudan post, hvala:)

From: Jabus

This Post:
00
111749.120 in reply to 111749.118
Date: 10/13/2009 11:18:37 AM
Overall Posts Rated:
9393
prvo, kvantitet stvara konkurenciju, konkurencija kvalitet... drugo, vishe kvalitetnih igracha na istoj poziciji otvara mogucnost da ne zavisimo od loshe forme, povreda ili najnovije zelje vlasnika da prestanu sa treningom tog igracha

shto se tiche farmi, preveliki je rizik... konkretno, sadashnju reprezentaciju crne gore je napravio La-boban, a rezultat je bio banovanje njegovog matichnog tima i josh 15ak farmi (gotovo cela prva cg liga)... i da stvar po cg bude gora, te da i neka pravda bude zadovoljena, njihova repka nije nishta uradila sa tim igrachima osim jedne pobede protiv italije u prijateljskoj tekmi, 7 dana pred banovanje

This Post:
00
111749.121 in reply to 111749.118
Date: 10/13/2009 11:23:22 AM
Overall Posts Rated:
122122
U vezi 1. konstatacije...vidim da se tako radi, ali sam procitao kako nam svake sezone treba novih 20-30 menadzera kako bi repka bila podmirena, sa time se ne slazem, to je po meni formiranje bespotrebnog kvantiteta na ustrb kvaliteta. Bolje je da se oceni kojih 5-6 igraca(mozda i manje) su potrebni u narednom periodu repki i te potencijale praviti...ne treba svake sezone milion igraca.
E vidis tu se ja sa tobom ne slazem. Po tvom predlogu, iz svake generacije bismo imali po 5-6 odlicnih igraca sto bi znacilo da bi nam za 3-4 sezone U21 repka imala 5-6 igraca po 21god, 5-6 igraca po 20god i 5-6 igraca po 19god jer ne bismo imali dovoljno dobrih 21godisnjaka. I kakve bi onda rezultate mogla da postigne takva repka? Da ne spominjem ako se dogodi da dodje do povreda
A onda bismo za 5 sezona pa nadalje imali slicnu situaciju u A reprezentaciji ...
Zato mislim da svake sezone moramo da imamo bar 20-30 dobrih mladih igraca koje aktivno treniramo do 22godine da bi uvek imali sto jacu U21 repku pa onda kad prestare za mladu repku mozemo cak i neke da prodamo u ino-klubove a da one najvaznije zadrzimo u nasim timovima ...

U vezi 2. konstatacije...sve se slazemo oko farme, poznat mi je princip funkcionisanja...i tacno je da ne moze to da radi aktivni menadzer, zato sam i spominjao fixni racunar i lap top ko ima...mora da postoje 2 racunara...mislim da na taj nacin ne moze da usledi kazna, jer korisnik ima pravo da pravi reprezentativca ako mu je to interesantno.
E tu nije problem u broju racunara nego u broju IP adresa sa kojih ti racunari izlaze na net. A tesko da ljudi imaju vise IP adresa sa kojih pristupaju netu. Pa cak iako imaju (npr kuca i posao) onda obicno sa obe adrese se loguju na svoj glavni nalog sto onda povecava verovatnocu da ce biti uhvaceni u prevari ako se uloguju na farma-nalog ... (malo mi je i glupo da raspravljamo o nedozvoljenim situacijama ali racunam da je bolje spreciti pogotovo u ovom slucaju gde nema "lechiti" )

Hvala na lepom postu, konacno jedan uljudan post:)
Molim i u svako doba i takodje ( trudim se )

Fair play!!!
This Post:
00
111749.122 in reply to 111749.114
Date: 10/13/2009 11:23:45 AM
Overall Posts Rated:
22
Pa pobogu, nisam ja ni mislio da ne radite nista...i sami ste konstatovali da je stanje u zadnje vreme popravljeno.
Na kraju ce se od svega napraviti kako ja ne znam sta hocu...da urusim reprezentaciju ili ne znam ni ja sta...a meni licno ustvari smeta samo nacin funkcionisanja reprezentacije i strucnog staba...ne svidja mi se taj sistem i to je sve...suvise je apsolutisticki jer nema individualne odgovornosti, i ne zna se ko kome polaze racune.
Izbori su prilicno relativna stvar...i kada se stvori nedodirljiva druzina, pogotovo ako je ta druzina uglavnom prvoligaska...to je jako tesko posle skinuti putem izbora, svestan sam da ste i vi toga svesni:)
Ja se u sustini i ne zalazem nista oko repke, to se moze videti po mom timu, jer mi sve vrvi od nasih igraca, ali eto mislio sam da malo promenim nacin funkcionisanja jer po mom misljenju to moze na duze staze doneti bolje rezultate i kontinuitet....ali naravno da podrzavam bar 75% stvari koje vi svi trenutno obavljate, neke stvari jednostavno moraju da funkcionisu kako moraju i kako je najbolje.
Poz i sve najbolje.

This Post:
00
111749.123 in reply to 111749.121
Date: 10/13/2009 11:41:40 AM
Overall Posts Rated:
22
Nisam se verovatno dobro izrazio...mislio sam da treba odvojiti 5-6 igraca koji mogu biti konkurentni u A repki, a naravno da mlada treba da ima sto vise 21 i 20-godisnjaka jer oni svojim kvalitetom jesu daleko kvalitetniji od mladjih im kolega, nisam siguran da 19-godisnjak sve uz pravilan trening moze da bude konkurentan.

This Post:
00
111749.124 in reply to 111749.123
Date: 10/13/2009 12:03:11 PM
Overall Posts Rated:
122122
Nisam se verovatno dobro izrazio...mislio sam da treba odvojiti 5-6 igraca koji mogu biti konkurentni u A repki, a naravno da mlada treba da ima sto vise 21 i 20-godisnjaka jer oni svojim kvalitetom jesu daleko kvalitetniji od mladjih im kolega, nisam siguran da 19-godisnjak sve uz pravilan trening moze da bude konkurentan.
Aha, ok onda sam te skapirao. Znaci hoces da kazes da treba odvojiti po 5-6 igraca iz svake generacije koje cemo da treniramo i kad budu u A selekciji? Ok, tu se uglavnom slazem. Pa opet, treba nam po 20ak igraca koje treniramo svake sezone za mladu selekciju

Fair play!!!
This Post:
00
111749.125 in reply to 111749.124
Date: 10/13/2009 12:26:26 PM
Overall Posts Rated:
22
Dobro si skapirao sada:)
A sto se tice mlade...ja mislim da je 20 puno...pricam napamet sada, ali kontam da je 15-16 ok...ali dobro, eto neka bude i 20 igraca koji se rotiraju u toku sezone.

This Post:
00
111749.126 in reply to 111749.125
Date: 10/13/2009 12:31:27 PM
Overall Posts Rated:
122122
Dobro si skapirao sada:)
A sto se tice mlade...ja mislim da je 20 puno...pricam napamet sada, ali kontam da je 15-16 ok...ali dobro, eto neka bude i 20 igraca koji se rotiraju u toku sezone.
Dobro je, bar smo jedno usaglasili ... oko toga i treba da se drzimo, da razradimo plan kako to da postignemo a onda ce i sve ostalo da bude bolje (posledichno) pa necmo imati oko cega ni da se raspravljamo

Fair play!!!
This Post:
00
111749.127 in reply to 111749.122
Date: 10/13/2009 12:35:34 PM
Overall Posts Rated:
5757
Pa pobogu, nisam ja ni mislio da ne radite nista...i sami ste konstatovali da je stanje u zadnje vreme popravljeno.
Na kraju ce se od svega napraviti kako ja ne znam sta hocu...da urusim reprezentaciju ili ne znam ni ja sta...a meni licno ustvari smeta samo nacin funkcionisanja reprezentacije i strucnog staba...ne svidja mi se taj sistem i to je sve...suvise je apsolutisticki jer nema individualne odgovornosti, i ne zna se ko kome polaze racune.
Izbori su prilicno relativna stvar...i kada se stvori nedodirljiva druzina, pogotovo ako je ta druzina uglavnom prvoligaska...to je jako tesko posle skinuti putem izbora, svestan sam da ste i vi toga svesni:)
Ja se u sustini i ne zalazem nista oko repke, to se moze videti po mom timu, jer mi sve vrvi od nasih igraca, ali eto mislio sam da malo promenim nacin funkcionisanja jer po mom misljenju to moze na duze staze doneti bolje rezultate i kontinuitet....ali naravno da podrzavam bar 75% stvari koje vi svi trenutno obavljate, neke stvari jednostavno moraju da funkcionisu kako moraju i kako je najbolje.
Poz i sve najbolje.

Izvini, ali ovo mi ne ide nikako. Ja se stvarno trudim da razumem, Ali ovo o cemu ti pricas se zove demokratija. Velika vecina odluci nesto, to je demokratija.
I to sto si planirao da promenis ovakav sistem funkcionisanja nece doneti nista bolje, jer kada zavisis od pojedinca, je mozda dobro, ali samo za to da bi imao koga da nadrkas kada su losi rezultati,
ALI ustvari to nije dobro, a kada je vise ljudi ukljuceno u rad, onda je to druga pesma. Evo ti primer, recimo meni sad pukne film i ja prestanem da se loguje, poteram sve u qrac. To ce samo trenutno doneti nesto lose (nece se moci namestati postava za utakmice itd.), ali nastavice se sa nekim vec zapocetim radom, jer ce ostali menadzeri u "druzini" nastaviti da rade sa onima koji treniraju igrace, da vrse kontrolu i napredak igraca i nude pomoc onima koima je potrebna. Kada je vise ljudi okupljeno u "druzinu" oni kontrolisu jedni druge i svako radi svoj deo posla, tako da neka buducnost nece biti dovodjenja u pitanje, kao sto smo imali prosle ili pretposle sezone u seniorskoj reprezentaciji da nemamo adekvatne igrace jer nisu trenirani. Znaci mora svako da radi pomalo i svoj deo posla, pa i ukoliko taj neko nesto zajebe posledice nece biti katastrofalne. Zato je moje misljenje da reprezentacija ne sme da zavisi od jednog menadzera.

I evo nemoj da se uvredis ali stvarno te dozivljavam kao nekog zajebanta, i zbog toga MOZDA necu da polemisem vise sa tobom. Dodjes ovde i kazes da se ne zalazes za nista oko repke, mozda cak ne znas ni kako ovaj sistem funkcionise, a hteo bi da ga menjas. Objasnjavas nam neke stvari kako treba da funkcionisu, a ustvari na tome se i radi, i to odavno. Nemam nista protiv slobodno iznosi svoja misljenja, mozda pronadjemo nesto sto zaista moze da bude od koristi i sto cemo primeniti,
a mozda i sutra nekada resis da treniras nekog naseg reprezentativca:):):)

This Post:
00
111749.128 in reply to 111749.126
Date: 10/13/2009 12:36:10 PM
Overall Posts Rated:
22
Uopste nije dobro ako nema raspravljanja...to unazadjuje proces, ali dobro je ne vredjati se i ne svadjati se:)

This Post:
00
111749.129 in reply to 111749.127
Date: 10/13/2009 12:42:28 PM
Overall Posts Rated:
22
Ma nisam zajebant...mislim jesam, ali ovo sto sam pisao, pisao sam ozbiljno...ala sam ga srochio:)
Mi se jednostavno ne razumemo...i to je normalno.
Ne mogu ja sada da izlazem sta ja mislim i kako, jer ja nikada necu biti kandidat za bilo sta, ali imam svoju viziju kako mislim da bi to trebalo da funkcionise, a to se kosi sa trenutno onim sto se radi, eto to je sve.
Kada i ako izadje neki kandidat kod koga ja procitam u programu da se zalaze za neke stvari koje ja smatram da su meni bliske, ja cu ga podrzati, u suprotnom necu glasati i to je sve...i to je isto demokratsko pravo:)
A sto se tice reprezentativca...necu ga praviti iz prostog razloga jer sam misljenja da bi to naskodilo razvitku mog tima.

Advertisement