BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: borczi
This Post:
00
252021.119 in reply to 252021.118
Date: 2/9/2014 5:05:21 AM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Bułgaria (poniedziałek, 18:35)

Jeśli jutro wygramy, to właściwie zapewnimy sobie pierwsze miejsce w grupie. Patrząc bowiem na małe punkty, to nawet w razie chęci podłożenia się Słowenii ciężko będzie przegrać aż tak wysoko, żeby spaść niżej... Sytuacja więc taka, która nawet w razie chęci taktycznego kombinowania, odbiera nam taką możliwość. W drugiej rundzie więc zdajemy się na los - trafimy gdzie trafimy, a jeśli jesteśmy faktycznie mocni i będziemy dobrze przygotowani, to sobie poradzimy z każdym. A jeśli nie to nawet słabsza teoretycznie grupa nam nie pomoże;))

Bułgaria... ciągle niepokonana... w poprzednim spotkaniu zwyciężyli Słoweńców - (26979)... jak widać z taktyką nie kombinują;) O sile zespołu stanowi zwłaszcza w końcu w "sprawnej" Stefan Stoyanov (28903600) (28903600) ... oprócz niego wyrównany skład, ale bez wielkich graczy. Ciekawym jest, że Stefan wystąpił w ostatnim meczu na SFie... jeśli jutro się to powtórzy, to Kamil będzie musiał mocno popracować w obronie;)

Rywal stracił wcześniej trochę enta, bo wystraszył się Holandii ( (26971) ) - jak widać po tym meczu bunga nie zawsze jest ulubionym ustawieniem selekcjonera Bułgarów.

A co u nas?

Szczerze mówiąc to chyba wcześniej łącznie przez dwa poprzednie sezony nie mieliśmy tylu kłopotów co teraz:((

- straciliśmy na amen Knasta - co zaważy zwłaszcza na przyszłym sezonie... jednym słowem - za rok jesteśmy pozamiatani... Janusz Knast (30276427);

- dziwne rzeczy dzieją się w klubie Pawła Ościłowskiego (29010416) - nie zagrał minut, spadł z dobrej formy do "porządnej", a wczoraj jego klub oddał walkowera... szykuje się tragedia z naszym drugim najlepszym rozrgywającym;

- Bogusław Jur (29008279) trafił do Szwecji... w Polsce go nikt nie chciał... zobaczymy co Szwed odpowie na mojego maila i jakie ma plany. Póki co po transferze forma słaba... i zagrał wczoraj 12 minut na centrze;

- trener Stanisława Dominiaka (29009998) uznał, że patriotycznym gestem zepsuje nieco formę przed meczem z jego krajem - Bułgarią. Czy to pomoże Bułgarom? ... póki co korci mnie mocno, żeby stracić trochę enta i wywalić tego łachudrę na zbity... podobnego rozgrywającego znajdziemy bez kłopotów - i będzie mocniej się dla naszej Kadry przykładać. Asta, co myślisz Szefie Obwodu?;)

Sporo tego narzekania... ale wielka szkoda, że w sezonie, w którym u siebie mamy wielką imprezę dzieją się takie rzeczy z naszymi kadrowiczami (chodzi o Knasta i Ościłowskiego). A z rzeczy przyjemniejszych... Zbyszek Wyrazik osiągnął DMI, jakiego w ciągu tych dwóch lat w naszej Kadrze U21 nie widziałem;) To konsekwencja maksymalnej formy sprawnej (osiągniętej bezpośrednio z "porządnego"). Skok u Zbyszka co prawda dopiero za tydzień, ale myślę, że już jutro przy naszym Look Inside ( ) byłaby "20". DZIĘKUJĘ PROTASON!. Cieszy też jak zwykle sprawna forma dwóch naszych SFów - muszę przyznać, że obaj Szefowie wykonują świętną robotę! DZIĘKI MATYSW! Tym razem nikt z naszego obwodu nie jest w sprawnej... nie było też zbyt wielu skoków. Może za tydzień będzie lepiej...

A w innych ciekawych meczach:

- Estonia zagr

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
252021.120 in reply to 252021.118
Date: 2/9/2014 5:09:59 AM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Bułgaria (poniedziałek, 18:35)

Jeśli jutro wygramy, to właściwie zapewnimy sobie pierwsze miejsce w grupie. Patrząc bowiem na małe punkty, to nawet w razie chęci podłożenia się Słowenii ciężko będzie przegrać aż tak wysoko, żeby spaść niżej... Sytuacja więc taka, która nawet w razie chęci taktycznego kombinowania, odbiera nam taką możliwość. W drugiej rundzie więc zdajemy się na los - trafimy gdzie trafimy, a jeśli jesteśmy faktycznie mocni i będziemy dobrze przygotowani, to sobie poradzimy z każdym. A jeśli nie to nawet słabsza teoretycznie grupa nam nie pomoże;))

Bułgaria... ciągle niepokonana... w poprzednim spotkaniu zwyciężyli Słoweńców - (26979)... jak widać z taktyką nie kombinują;) O sile zespołu stanowi zwłaszcza w końcu w "sprawnej" Stefan Stoyanov (28903600) (28903600) ... oprócz niego wyrównany skład, ale bez wielkich graczy. Ciekawym jest, że Stefan wystąpił w ostatnim meczu na SFie... jeśli jutro się to powtórzy, to Kamil będzie musiał mocno popracować w obronie;)

Rywal stracił wcześniej trochę enta, bo wystraszył się Holandii ( (26971) ) - jak widać po tym meczu bunga nie zawsze jest ulubionym ustawieniem selekcjonera Bułgarów.

A co u nas?

Szczerze mówiąc to chyba wcześniej łącznie przez dwa poprzednie sezony nie mieliśmy tylu kłopotów co teraz:((

- straciliśmy na amen Knasta - co zaważy zwłaszcza na przyszłym sezonie... jednym słowem - za rok jesteśmy pozamiatani... Janusz Knast (30276427);

- dziwne rzeczy dzieją się w klubie Pawła Ościłowskiego (29010416) - nie zagrał minut, spadł z dobrej formy do "porządnej", a wczoraj jego klub oddał walkowera... szykuje się tragedia z naszym drugim najlepszym rozrgywającym;

- Bogusław Jur (29008279) trafił do Szwecji... w Polsce go nikt nie chciał... zobaczymy co Szwed odpowie na mojego maila i jakie ma plany. Póki co po transferze forma słaba... i zagrał wczoraj 12 minut na centrze;

- trener Stanisława Dominiaka (29009998) uznał, że patriotycznym gestem zepsuje nieco formę przed meczem z jego krajem - Bułgarią. Czy to pomoże Bułgarom? ... póki co korci mnie mocno, żeby stracić trochę enta i wywalić tego łachudrę na zbity... podobnego rozgrywającego znajdziemy bez kłopotów - i będzie mocniej się dla naszej Kadry przykładać. Asta, co myślisz Szefie Obwodu?;)

Sporo tego narzekania... ale wielka szkoda, że w sezonie, w którym u siebie mamy wielką imprezę dzieją się takie rzeczy z naszymi kadrowiczami (chodzi o Knasta i Ościłowskiego). A z rzeczy przyjemniejszych... Zbyszek Wyrazik osiągnął DMI, jakiego w ciągu tych dwóch lat w naszej Kadrze U21 nie widziałem;) To konsekwencja maksymalnej formy sprawnej (osiągniętej bezpośrednio z "porządnego"). Skok u Zbyszka co prawda dopiero za tydzień, ale myślę, że już jutro przy naszym Look Inside ( ) byłaby "20". DZIĘKUJĘ PROTASON!. Cieszy też jak zwykle sprawna forma dwóch naszych SFów - muszę przyznać, że obaj Szefowie wykonują świętną robotę! DZIĘKI MATYSW! Tym razem nikt z naszego obwodu nie jest w sprawnej... nie było też zbyt wielu skoków. Może za tydzień będzie lepiej...

A w innych ciekawych meczach:

- Estonia zagra z Turcją... Łotwa ze Szwajcarią... Hiszpania z Litwą... Serbia z Belgią... Rosja z Izraelem... Ukraina z Portugalią... Włosi z Bośnią... Czesi z Chorwacją... Węgrzy z Niemcami (bez enta)... Francja z Białorusią... i w naszej grupie Finlandia ze Słowenią...

jak widać więc same hiciory:)

DO BOJU POLSKA!!!!!

This Post:
00
252021.121 in reply to 252021.119
Date: 2/9/2014 12:30:09 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Ja bym nie tracił enta.

From: Joa

This Post:
00
252021.122 in reply to 252021.121
Date: 2/9/2014 7:07:23 PM
Overall Posts Rated:
382382
Ja uważam tak samo jak Asta. Sam fakt, że o tym myślisz nic dobrego nie wróży ;) patrząc na skład Bułgarów to nie widzę tam nikogo poza jednym C, który może Nam coś zrobić, reszta albo bez formy albo sprawni z dolnymi pensjami..
Przeciez gramy u siebie, zjemy ich lekko.

To: Joa
This Post:
00
252021.123 in reply to 252021.122
Date: 2/10/2014 2:20:34 AM
Overall Posts Rated:
593593
Wiem, że powinniśmy ich zjeść... właśnie dlatego dziwi mnie pomysł specjalnego psucia formy gracza, który i tak nie jest specjalnie istotny dla naszego składu:) I jeszcze bardziej dziwi wyciąganie tego na ichnim forum... Nie chodzi absolutnie o dzisiejszym mecz i wynik...

A czemu nie wróży nic dobrego? Jest kilku rozgrywających, którzy w takim wypadku zasłużyli bardziej na powołanie... i gwarantują, że w decydującej fazie nie będą mi kłamać w mailach, że forma spadła przez kontuzje, a robić żartów chwaląc się publicznie, że celem jest dywersja;)

Last edited by alicja at 2/10/2014 3:29:47 AM

This Post:
00
252021.124 in reply to 252021.123
Date: 2/10/2014 12:36:33 PM
Overall Posts Rated:
593593
No i nie ruszyły mecze:((

This Post:
00
252021.125 in reply to 252021.124
Date: 2/10/2014 1:20:34 PM
Overall Posts Rated:
593593
No i nie ruszyły mecze:((

Poszło:)

Do przerwy +19 (61:42) - gramy runa+pressing... cierpi mocno póki co zbiórka... dobry mecz debiutującego w Kadrze Marsova (17 punktów w 16 minut).

A w innych meczach dużo ciekawiej...

- Turcja prowadziła z Estonią - póki co jest 51:55... więc już powoli wszystko wraca do normy...czyżby CT Turków?:)
- Słowenia prowadzi u nas z Finlandią... szkoda... wolałbym wygraną Finów;
- Węgrzy +10 z Białorusią;
- Włosi z Bośnią do przerwy 38:26;
- Izrael prowadzi z Rosją +3!!;
- Litwa gromiła Hiszpanów... teraz trochę stracili, ale do przerwy 35:26! GO GO LIETUVA!!!
- Serbia 44:40 z Belgią;
- Łotwa ze Szwajcarią 65:53

:)

From: Krzychu

This Post:
00
252021.126 in reply to 252021.125
Date: 2/10/2014 1:47:04 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Ale gramy Tie?

This Post:
00
252021.127 in reply to 252021.126
Date: 2/10/2014 2:23:48 PM
Overall Posts Rated:
593593
Ale gramy Tie?

Aż do finału będzie Tie ;-)))

This Post:
11
252021.128 in reply to 252021.127
Date: 2/10/2014 2:58:39 PM
Overall Posts Rated:
593593
A już serio - innej opcji niż "tie" póki co nie ma:)

POLSKA - Bułgaria 110:81 (33:23, 28:19, 26:21, 23:18) (26982)

Jakoś nam nie leży ta Bułgaria specjalnie... dwa sezony temu porażka w grupie, a teraz w sumie całkiem męczący występ... taki bez szału. Z jednej strony to wina taktyki, z drugiej naszych problemów, o których pisałem... Taktyka taka, bo... testowałem, czy Bułgar czyta nasze forum (hehe... pisałem o LI... zastanawiałem, czy nie pisać o Low Post, ale mógłby się połapać:P)... zresztą przewidywanie w takim nierównym meczu i tak było bez znaczenia. Do tego kolejny raz pressing w obronie - nadal testujemy... efekt to beznadziejnie przegrana walka na tablicach (35:54) + aż 29 strat Bułgarów + o 15 rzutów więcej oddanych przez nasz zespół... tak naprawdę to ciągle bardzo ciężko ocenić sensowność tego pressingu;) Chyba zrobię ankietę na forum

O przebiegu meczu nie ma sensu wiele pisać - zdobyliśmy przewagę około 20 punktów wtedy, gdy na TVP widniała tablica:

więc ciężko mi powiedzieć jak do tego doszło;) Wiem tylko, że w ciągu pierwszych 15 minut Marsov rzucił aż 17 punktów... dalej niestety było już duuuużo gorzej - zwłaszcza jeśli chodzi o skuteczność. Jednak debiut naszego drugiego SG w Kadrze trzeba uznać za ciekawy... pozwala nam to w takich meczach szachować rywali także inną taktyką niż pchaniem się pod kosz.

Przejdę od razu do ocen indywidualnych:

Wyrazik (19,5) - moja ocena: 9,999 - brak "10" tylko za to, że na tablicach dał się mocno zdominować przez Bułgarów... pierwszą zbiórkę odnotował dopiero w drugiej połowie. Oprócz tego jednak świetny występ - 24 punkty przy rewelacyjnej skuteczności. Gracz z tak dobrą "górą" to skarb, bo pozwala razić wysokich rywali też z pozycji PF/C. Ten występ pokazuje, że naprawdę niewiele wystarczy mieć "u góry" żeby siać popłoch wśród centrów z OD rzędu 1-2;)

Marsov (14,0) - moja ocena: 8,5 - w czasie awarii pewnie grał na "10".... potem niestety skuteczność wołała o pomstę do nieba:/ Sporo punktów (22), aż 4 przechwyty i fakt, że jak był na boisku to zdobywaliśmy największą przewagę - to wszystko "na plus". Dobrze mieć shooting guarda na parkiecie;) Jak Stefan wróci do formy i Vladislav doskoczy do "sprawnej", to powinno to całkiem fajnie wyglądać.

Woźniak (15,0) - moja ocena: 8,5 - identyczna skuteczność jak Marsova... czyli bez szału niestety... to nie była taktyka dla Woźniaka;)

Komorniczak (16,5) - moja ocena: 9 - w ciągu 12 minut zdobył aż 14 punktów i zebrał 5 piłek (drugi wynik w zespole)... ocena 16,5 wcale nie na wyrost - naprawdę kolejny dobry występ Komorniczaka... chociaż czasem przychodziło mu też grać na PF w tym meczu...

Kopecki (17,0) - moja ocena: 8,5 - z centrów zagrał bodajże najlepiej... chociaż 8 punktów i 5 zbiórek (23minuty) nie rzuca na kolana... ale to nie był dzień dla centrów.

Żmudka (15,5) - moja ocena: 8 - dziwna sprawa, bo często występował na SFie... trochę się bunga pogubiła pewnie;) Gdy on był na boisku to niestety ten okres przegraliśmy dwoma punktami. "Ósemka" za asysty i trafioną trójkę.

Najbor (16,0) - moja ocena: 8,5 - w 10 minut 6 punktów przy dobrej skuteczności... szkoda, że wystąpił tak krótko, bo myślę, że ocena by mogła być jeszcze wyższa. Dobry występ jak zwykle Julka!

Karlinski (15,0) - moja ocena: 9 - zrobił co do niego należało - aż 9 asyst i 4 przechwyty... jak zwykle skuteczność rzutowa słaba, ale Marek nie jest od tego. Teraz przy kłopotach Ościłowskiego, to trzeba na niego chuchać i dmuchać! Nasze dobro narodowe!:)

cdn

This Post:
00
252021.129 in reply to 252021.128
Date: 2/10/2014 2:59:01 PM
Overall Posts Rated:
593593
cd

Kielin (14,0) - moja ocena: 7 - on w ogóle był na boisku????? 20 minut i tylko jeden oddany rzut i dwie asysty... przeszedł trochę obok meczu.

Kolton (13,0) - moja ocena: 7,5 - chociaż pudłował, to jednak zdążył zaliczyć dwa razy więcej asyst od Kielina (4)... stąd minimalnie wyższa nota dziś.

Ościłowski (NR) - moja ocena: 3 - w cztery minuty oddał pięć rzutów - z tego cztery pudła... Te cztery minuty przegraliśmy pięcioma punktami... wygląda na to, że to powoli koniec kariery reprezentacyjnej tego zawodnika - jednego z dwóch najlepszych w ciągu tych trzech sezonów, w których szefuję U21:( Wielka szkodaaaaa...

Talaska (16,5) - moja ocena: 3 - tragiczny występ tego zawodnika! 21 minut na parkiecie... 0/6 z gry... 2 straty... 3 faule... plusy to 3 zbiórki i 2 przechwyty... a także to, że drużynowo wygraliśmy te 21 minut dość wyraźnie. Indywidualnie jednak dziś się nie popisał:/

Advertisement