Látom, az alapvetően szó jelentését nem ismered, úgyhogy nem kezdem el magyarázni.
Mikor nyert vébét felnőtt csapat sorozatosan sok futással, gyp-vel, rng-vel? Ha nem nyert, miért sorolod a használható taktikák közé?
Természetesen amit mondasz, az mindig igaz. Akkor is ha húszan mondják, hogy nem igaz és senki nem mondja, hogy igen. Neked legalábbis, mert téged így neveltek, ahogy ezt a múltkor ki is fejtetted. Az a baj, hogy te elfelejtkezel arról, amikor nem volt igazad, pedig van rá példa bőven. Megkérdezhetem pl most a véleményed a pár héttel ezelőtti "nehezebb csoportba kerültünk" témáról?
A cápauszonyos hasonlatod tökéletes amúgy. Fogalmad sincs róla, de kardoskodsz, hogy úgy van, ahogy állítod. Én pl ettem már cápauszonylevest és nem ízlett. Na ilyenkor mi van? Most megmagyarázod nekem, hogy én vagyok a hülye, mert az igazából finom?
Utolsó bekezdés: én értem, és te érted? Merthogy most pont magadnak mondasz ellen és azt mondod, amit én. Nincs használhatatlan taktika, csak olyan taktika, ami valamelyik csapatnak nem fekszik. Ilyen az rng, a sok futással és - most kapaszkodj meg - a legjobb dobjon taktikák is. Ha nem arra van építve a csapatod, nem fog működni. Ettől még nem lehet kijelenteni, hogy használhatatlani. Főleg nem úgy, hogy jóformán semmi tapasztalatod nincs vele kapcsolatban.
Amúgy szezonokon keresztül a 2pontos taktika toronymagasan domináns volt. Erre álltak be a klubcsapatok és a válogatottak is. Erre lettek a játékosok edzve, erre lettek a csapatok összerakva. Ezt nem lehet 2-3 szezon alatt megváltoztatni, főleg a válogatottaknál nem, mert ott 7-8 szezon egy játékos kinevelése, felépítése. Ez a válasz a kérdésedre, hogy miért játsszák ezt ennyien. Ez a fajta felfogás egyébként nagyon látványos a BB-ben, így volt ez anno a multizással, a blankolással, az edzésben a labdavezetés-technika kombóval, először mindenki idegenkedett, meg nem merték használni, aztán mikor jöttek az eredmények az újszerű felfogással, akkor szép lassan mindenki átállt rá. Ha majd kifut a 2pontos mánia és egyre többen kezdik ezeket a reletív új taktikákat használni eredményesen, akkor te fogsz a leghangosabban mellettük kardoskodni.
Don't feed the troll