BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > BBB

BBB

Set priority
Show messages by
This Post:
00
31035.119 in reply to 31035.118
Date: 12/2/2010 8:51:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Je tu sposta managerů, kteří pro to aby měly hráče v repre udělají cokoliv

Ty spousty mi teda ukaž, fakt nevím, kde jsou. A opět opakuju, že děkuju těm několika, kteří tady jsou a doufám, že vytrvají.
A mimochodem, flumpinka má hráče, který se nejvíce blíží klasickému SF a má na to, aby byl nejdříve ze všech těch kandidátů klasického SF vytrénovaný do "ideální" podoby.

This Post:
00
31035.120 in reply to 31035.119
Date: 12/2/2010 9:25:57 AM
Overall Posts Rated:
4444
Beru zpět. Pár jich tady je a to na jedno SF stačí.

This Post:
00
31035.121 in reply to 31035.118
Date: 12/2/2010 9:29:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Jen pro zajímavost úspěšnost 2-3 zony v B3:
čtvrtfinále - 1 prohra
5.kolo - 1 výhra (proti týmu, který udělal vnější útok 5)
4. kolo - 3 prohry
3. kolo - 7 proher, 3 výhry (proti týmům s vnějším útokem 4, 6 a 7)
Kola 2 a 1 už se mi nechtělo procházet.
Plus bych dodal, že soupeř včera mohl hrát v útoku absolutně cokoli, takže sázet na to, že půjde zrovna pod koš, by byl mnohem větší risk než hrát osobku, i kdyby ta 2-3 zona k něčemu byla a tahle statistika mě jen utvrdila v mém obecném názoru na tuhle taktiku - použitelná velmi omezeně a jen na týmy s absolutně neefektivní vnější střelbou a navíc, když máš jistotu, že bude soupeř tlačit útok pod koš + ty máš aspoň ID 10 na SF.

Last edited by rwystyrk at 12/2/2010 9:33:08 AM

This Post:
00
31035.122 in reply to 31035.121
Date: 12/2/2010 9:52:51 AM
Overall Posts Rated:
4444
Nemůžeš srovnávat tým, který hraje zonu 23 a tým ,který hraje zonu 23. Není to, to samé, jestli mi rozumíš. Sám říkáš, že na to musíš mít tým. Prostě tahle celá debata je o tom co by bylo kdyby... Ale na to se nehraje. O taktice hrát ke koši jsi myslím taky psal, že to není úplně dobrá taktika a že na vrcholný úrovni nepoužitelná. Jestli se pletu, tak to psal minimálně nějakej tvůj sympatizant. A ostatní přitakávali. Dlouhodobě se tu prosazuje rychlá hra a opěvuje jako vrcholná taktika na BB, myslím že neprávem. A pomocí této "propagandy" scouti DOPORUČUJÍ trenink nezkušeným managerům, kteří tímto způsobem připravují armádu klonů a z komunity se začne vytrácet "druhová rozmanitost". Ti co trenují pro jiné taktiky se nechtěně dostávají do opozice.

This Post:
00
31035.123 in reply to 31035.122
Date: 12/2/2010 10:16:25 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Ano, srovnávat to nejde, ale když obecně najdeš minimum případů, kdy taktika funguje, tak je její použitelnost velmi problematická. Obzvlášť bych chtěl zdůraznit, že i kdybych na ni měl hráče a soupeř včera hrál třeba Střelbu z výskoku, tak mě rozseká na maděru. Ty to píšeš s vědomím toho, že po zápase víš, co soupeř hrál. A tento soupeř není z těch, kde by ta pravděpodobnost volby taktiky byla nějak předem zřejmá.
Je potřeba rozlišovat mezi obrannýma taktikama a útočnýma. U obranných si opravdu myslím, že kromě 3-2 zony a osobky fakt nemá cenu se o ostatních vůbec bavit. U útočných jsem ochoten účinnost mnohých připustit, nicméně tam vidím problém v platové náročnosti vhodných hráčů a proto je nepraktikujeme a jdeme cestou, jakou jdeme a i do ní máme problém, aby se někdo o ty hráče platově relativně dostupné staral.
Každý má samozřejmě volbu, jestli trénovat podle doporučení trenérů U21/NT a skautů nebo se vydat vlastní cestou. Když nám někdo napíše, že naše cesta se mu nelíbí a bude si trénovat po svém, tak holt nic moc nenaděláme. Pokud se jedná konkrétně o ty nezkušené, myslím, že jen velmi málokdy je to na škodu, často se díky tomuto konktaktu vůbec seznámí se základy hry a vůbec nějak efektivně začnou trénovat nebo dokonce díky tomuto zájmu ze strany skautů u hry vůbec vydrží. A opět, mohou z toho vlaku kdykoli vystoupit, když se jim bude zdát, že jejich pohled na hru se liší po nabrání nějakých zkušeností.
Tady žádná skutečná opozice neexistuje, protože cílem opozice by mělo být převzít "vládu" v dalších volbách (to píšu jen jako fakt, nikoli jako výzvu k tomu, aby někdo kandidoval). Zdejší "opozice" se snaží změnit můj pohled na hru a tady můžu říct, že mě nepřesvědčí nepodložené řeči, ale fakta. Když mi někdo ukáže, tady tenhle hraje opakovaně efektivně proti různým soupeřům takovou nebo makovou taktiku s takovýma nebo makovýma hráčema a bude to vypadat, že je pro nás reálné takové hráče vychovat a následně držet v českých klubech, pak takové diskuzi se rozhodně nebráním.

From: Vrta

This Post:
00
31035.124 in reply to 31035.122
Date: 12/2/2010 10:20:26 AM
SK BK Přerov
II.3
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Myslím,že i Look inside je velice použitelná taktika,ale musí se střídat a nelze hrát jen na ni...
Jinak ano,rozmanitost je dobrá a mněla by být,ale nedovedu si představit kolik by se muselo do NT povolávat hráčů aby se daly všechy taktiky zahrát, to je nereálné-leda by se museli sezonu co sezonu v NT točit jiné skupiny hráčů vhodné na cca 2-3 taktiky,které by se pak však museli výhradně tu sezonu používat...

This Post:
00
31035.125 in reply to 31035.123
Date: 12/2/2010 10:34:14 AM
Overall Posts Rated:
4444
Nezkušený manager z toho vlaku těžko vystoupí. Už u ryclý hry zůstane navždy. Tak se podívej na mě, kromě princeton, a rychlý hry!! hraju v mistrákách snad všechno v obraně snad krom pressu taky. Platy mám jedny z nejnižších v druhý lize. Když někoho porazím tak se divý nebo označuje moje vítězství za náhodný, štastný, atd... Posílají mi rozbory a upozornění na jiné zápasy, kde jejich taktika porazila mou a zase se divý. Prostě to je můj jediný argument. Nehraju rychlou hru a vyhrávám,...někdy:))
Ano píšu po zápase, který si prohrál, co se mohlo hrát. Ale taky jedním dechem dodávám, že je to v rovině spekulací co by bylo kdyby... Nesnažím se tě přesvědčit/změnit, ale po prohrách v těžkých zápasech je ten nejlepší čas na analýzu, jestli se udělalo vše jak mělo nebo kde se stala chyba. Nic víc. Hlavně to nedělám kvůli tomu, abych Ti kafral do týmu, kterej je Tvůj a šperkuješ si ho tady pěkných pár sezon. Na druhou stranu se to v plné míře přenáší do NT a tam už si myslím, že trocha kafrání neuškodí.

From: Ballhead

To: Vrta
This Post:
00
31035.126 in reply to 31035.124
Date: 12/2/2010 10:39:42 AM
Overall Posts Rated:
4444
Je tam 18 míst. S trochou nadsázky se dá říct, že to stačí na 3 týmy/taktiky, jestli to chceš brát takhle. V NT není nijak moc velkej čas a prostor na experimenty, proto se volí ke kormidlu ty nejskušenější. Ale co když nejzkušenější manager má bohužel zkušenost jen s jednou taktikou, protože ji věří celou svou duší:)))

This Post:
00
31035.127 in reply to 31035.113
Date: 12/2/2010 10:40:36 AM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Myslím, že i tak je to úspěch. Určitě ve smyslu zviditelnění české komunity a je to Tvoji zásluhou. Trochu mě mrzí, že po prohraným zápase nejseš schopnej připustit, že by jiná taktika, at už obraná nebo útočná mohla slavit úspěch. Zatracování zony 2-3 nevim, nevim...:) Neber to prosím jako útok na Tvou osobu, ale prostě se mi zdá, že jsi jeden z nejčitelnějších managerů na BB

Myslel si tenhle příspěvek? Super gratulace a hned si kopnout :-) (byť zakryté tím, že to není útok, ale další diskuze je výmluvná).
Nevím, jak moc si čteš globální fora, ale myslím, že je naopak trenérem, který je všem nejzáhadnějším a spousta předních manažerů si láme hlavu nad tím, proč hraje to, co hraje.

This Post:
33
31035.128 in reply to 31035.127
Date: 12/2/2010 10:48:00 AM
Overall Posts Rated:
4444
A proč ho mám nosit na rukou, když prohrál?
Oooooo náš velký rwysi sestup k nám posvět se jméno Tvé...
Spokojená? Ještě bych mu mohl odlejt sochu z bronzu a píchnout ji na václavák místo václava. Nebo místo koně?:))))

This Post:
11
31035.129 in reply to 31035.128
Date: 12/2/2010 10:50:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Asi si neměl gratulovat, ale rovnou kopat ;-)

Advertisement