Ale ja żartowałem m4ti. Nie naciskam. Wcześniej mi się spieszyło, bo dopiero dołączyłem do BB i chciałem jak najszybciej zacząć trening i znaleźć zawodników do niego. A skoro okazalo się, że w kadrze mam potencjalnego kadrowicza to mi nieco ułatwiło wybór, gdyż od tej pory postanowiłem ustalić treningi i funkcjonowanie klubu pod tego młodziana - a wszystko to po znalezieniu i przeczytaniu wątku m4tiego o PG/SG i jego pracy dla kadry. Nawet jeżeli mój zawodnik nigdy nie będzie kadrowiczem to nic się nie stanie. Zawsze w drafcie mogę wybrać kogoś jeszcze lepszego (chociaż nigdy nie brałem udziału w drafcie) i ta praca trenignowa w powiązaniu ze skautem nad moim obecnym młodzianem będzie jakimś doświadczeniem. Poza tym poczucie pracy nad czymś, w co jest zaangażowanych więcej osób, dla większej sprawy, jakby ;)
W tym wątku dziś zostały wklejone wymagania odnośnie ewentualnych przyszłych kadrowiczów. Widziałem też wymagania innych selekcjonerów i...
Jak już wspomniałem, czekając na Twój mail m4ti zakupiłem już zawodnika do współtreningu. Tak się składa, że wg mnie i umiejętności których się oczekuje może on być w przyszłości potencjalnym kandydatem do kadry Łotwy. Inna sprawa to to, że pewnie grając w V lidze po sezonie treningu może mnie nie być już stać na utrzymanie tych przyszłych gwiazdek.