BuzzerBeater Forums

BB Poland > Polska w ME

Polska w ME

Set priority
Show messages by
From: Czesław

This Post:
00
131289.12 in reply to 131289.10
Date: 2/12/2010 1:09:21 PM
Overall Posts Rated:
179179
Aleks na początku sezonu nie był w kadrze... Na obwodzie z obecnych kadrowiczów chyba mało kto trenuje

Hm, im głębiej zagłębiamy;) się wsytuację kadry tym jest coraz mniej optymistycznie. Uprzedzając że to nie jest atak na selekcjonerów ( którym bardzo kibicuję ), ani skautów to wygląda na to że polskie społeczeństwo BB jest karmione faktami daleko odbiegającymi od faktów. Gdyż nie potrafię zrozumieć jak zawdnik z taki niskim OD może byc w kadrze, a co dopiero szokiem jest dla mnie to, że jak piszesz sporo kadrowiczów na obwodzie nie trenuje. Teraz te ostatnie porażki są dla mnie bardziej zrozumiałe.
Chciałbym i myślę że wielu Prezesów mnie poprze, żeby selekcjoner i skauci zajmujący się rocznikami dla NT zagrali w otwarte karty i przekazali nam faktyczny stan naszej kadry. Np.
Jak jest sytuacja naszych obwodowych?
jaka jest sytuacj naszych podkoszowych ?
Ilu z naszych obecnych kadrowiczów trenuje ?
Jaki jest stan bezpośredniego zaplecza kadry ?
Czy w przypadku gdy obecny właściciel kadrowicza ma problemy z pensją, to jakiś przedstawiciel kadry pomaga mu znaleźć następny klub ?

Jeżeli jesteście zainteresowani odpowiedziami ze strony sztabu reprezentacji, wpisujcie swoje pytania. Uważam że zasługujemy na poznanie prawdziwego stanu kadry.

From: Jax

This Post:
00
131289.13 in reply to 131289.12
Date: 2/12/2010 1:33:02 PM
Overall Posts Rated:
773773
nie wytrzymałeś ? :-))

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
131289.14 in reply to 131289.13
Date: 2/12/2010 2:08:12 PM
Overall Posts Rated:
179179
nie;))

This Post:
00
131289.15 in reply to 131289.12
Date: 2/12/2010 2:54:11 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
A niedawno jak w innym wątku napisałem, że wszędzie mamy dziury w NT, że praktycznie na każdej pozycji przydałyby się poważne wzmocnienia...i tak naprawdę to wydaje się, że centrzy w tej naszej NT najlepiej wyglądają to się oburzyłeś i stwierdziłeś, że to co piszę jest dużym nietaktem;-)

This Post:
00
131289.16 in reply to 131289.15
Date: 2/12/2010 3:44:06 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Tak serio to chciałem tamtym postem ostudzić trochę zapędy co do naszego wyniku na ME. Co prawda wszystko się może zdarzyć dopóki piłka w grze...ale już dawno zauważyłem, że od najlepszych sporo odstajemy i według mnie faworytem do medali niestety nie jesteśmy. Dlaczego tak jest? Wydaje mi się, że dlatego bo nie trenuje dalej tylu zawodników ilu byśmy chcieli...Chyba jednak drastycznie rosnące pensje w BB ciągle co niektórych przerażają. Fakt, że ostatnio zawodnicy, którzy wychodzą z U-21 nie imponują potencjałem. Z tych co ostatnio wyszli z U-21 szkoda by było odpuścić szczególnie Gątala i Tomzę...w tym roczniku też tylko jeden obwodowy MVP gra w U-21:/

Trzeba coś zrobić żeby interesujący zawodnicy byli dalej trenowani. Jeśli ktoś się uprze, że dalej nie trenuje, a sprzedać też nie chce to nie za wiele możemy:/...ale może chociaż kilku dałoby się przejąć albo namówić do dalszego treningu. Tak jak pisałem w wątku z meczu z Turcją, mogę opublikować listę zawodników z obecnej mojej bazy 21 latków, umieścić tam tych którzy są warci zainteresowania w kontekście NT i wkleić ich skille bez podawania nazwisk. Tylko czy będzie to bezpieczne? Osobiście uważam, że wklejenie samych skilli zawodnika A, B, C, D... nie bardzo nas rozszyfruje. Co o tym sądzicie? Może po prostu wkleić tych zawodników na forum ligowe PLK i II lig?:) Myślę, że byłoby to bezpieczniejsze. Gdyby takie informacje dotarły do ludzi z kasą to może kilku zawodników wpadłoby im w oko. Jeśli ktoś by się kimś zainteresował to można by było ugadywać transfer.

Last edited by kozlik4 at 2/12/2010 3:46:57 PM

From: m4ti_

This Post:
00
131289.17 in reply to 131289.1
Date: 2/12/2010 4:19:44 PM
Overall Posts Rated:
2121
Bardzo dobra uwaga, bo ukazałes kolejny nasz problem, że my nawet formy nie umiemy sprawnej utrzymać a co dopiero jakieś mecze wygrywać.

This Post:
00
131289.18 in reply to 131289.17
Date: 2/12/2010 4:47:50 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Chyba też nie spojrzałeś na minuty w ostatnim tygodniu u naszych zawodników więc zobacz jak one wyglądały:
- Krus - 32
- Pasieka - 68
- Kalicki - 67
- Pogorzelec - 35
- Mozejko - 83
- Wiśniewski - 77
- Ali - 58
- Grzona - 65
- Swiatczak - 84
- Kugler - 85
- Zelek -78
- Postula - 80
- Rybaczuk - 54
- Majcherczalk - 52
- Wierzchowicz - 77

Powiedz mi gdzie widzisz przegięcie z minutami? Jasne, że Swiatczak mógłby zagrać 8 minut mniej ale czy Tobie (wam) nie zdarza się, że czasem zagra więcej niż mogłoby się wydawać? Więc o co chodzi z tą formą? Managerowie zrobili według mnie w 90% to co trzeba aby forma była jak najlepsza a ja przepraszam ale nie mam wpływu na to co z tych minut później wychodzi... Dlatego jak ktoś pyta o formę niech najpierw na minuty zerknie...
Dla porównania powiem, że mój Galoch w tym tygodniu przegiął z minutami i miał ich 87 ale mimo to skoczył z silnej na sprawną formę...

This Post:
00
131289.19 in reply to 131289.15
Date: 2/12/2010 5:16:08 PM
Overall Posts Rated:
179179
A niedawno jak w innym wątku napisałem, że wszędzie mamy dziury w NT, że praktycznie na każdej pozycji przydałyby się poważne wzmocnienia...i tak naprawdę to wydaje się, że centrzy w tej naszej NT najlepiej wyglądają to się oburzyłeś i stwierdziłeś, że to co piszę jest dużym nietaktem;-)

Oj drogi Kozliku;) mógłbyś pracować jak spin doktor ;), wspaniale dostosowujesz fakty pod siebie;). Chodziło mi o to że Ty jako opiekun C dostrzegłeś, że wszędzie jest źle tylko w Twoim ogródku najlepiej. Co wg mnie nie jest prawdą ;). Mniejsza o to.

Opdowiadając na jeszcze jedno Twoje dostosowaniee. Zajrzyj łaskawie tutaj :
(http://www.bbinfo.yoyo.pl/index.php?option=com_content&am...)
Przeczytasz tam na o ostatnich zakupach PLK. Ja tam Zyska nie widzę, a to Ty mi zarzuciłeś nieprawdę gdy napisałem o tym iż cztery ostatnie zakupy w PLK to niestety nie byli Polacy.

This Post:
00
131289.20 in reply to 131289.18
Date: 2/12/2010 5:27:13 PM
Overall Posts Rated:
1010
Potwierdzam nie miejcie pretensji do Mistera ponieważ sam na własnej skórze odczułem jak bardzo system formy jest nie dopracowany w BB. Sam mam kilku zawodników którym w jednym tyg dawałem 70min forma spadała w nastepnym starałem sie około 60min forma nadal w dół...

Chyba nikt nie wymaga żeby zawodnicy mieli trening formy co tydzień...

This Post:
00
131289.21 in reply to 131289.16
Date: 2/12/2010 5:32:58 PM
Overall Posts Rated:
179179

Trzeba coś zrobić żeby interesujący zawodnicy byli dalej trenowani. Jeśli ktoś się uprze, że dalej nie trenuje, a sprzedać też nie chce to nie za wiele możemy:/...ale może chociaż kilku dałoby się przejąć albo namówić do dalszego treningu.

Poruszyłeś ciekawy problem, gdyż rzeczywiście trudno zmusić danego Prezesa do czegokolwiek, to w końcu jego zawodnik. To jest istotna sprawa, bo w tym dotarciu do właściciela grajka tkwią rezerwy. Ponieważ zwykle nikt tak dobrze nie wytrenuje grajka jak włąściciel, który teoretycznie powinien być zdolny do najwięszych poświęceń, ale nie jest.
Dlaczego? Chetnie wysłuchałbym opiniiskautów na ten temat.

Jeszcze jedna sprawa, na forum jest tyle czerwonych tematów. Moim zdaniem za wiele już, tak wiele że ta czerwień przestaje wyróżniać. Gdyby tak można było kilka wyrzucić a wkleić wymagania na każą pozycję pod obie kadry. Tylko nie w postaci suchych liczb, lecz ( jak chyba Jax proponował ) w postaci zakresów danego skilla. przecież nie jest powiedziane że HN musi akurat być 12.
Taki temat mógłby wisiec na wszystkich polskich forach. Istnieje szansa, że coś takiego dotarłoby do większej liczby Prezesów, a wam zaoszczedziło trochę pracy.

Tylko czy będzie to bezpieczne? Osobiście uważam, że wklejenie samych skilli zawodnika A, B, C, D... nie bardzo nas rozszyfruje. Co o tym sądzicie? Może po prostu wkleić tych zawodników na forum ligowe PLK i II lig?:)

Może poprostu wejsć na czat w czasie spotkania i tam zagadać ?:)

This Post:
00
131289.22 in reply to 131289.18
Date: 2/12/2010 6:36:22 PM
Overall Posts Rated:
2121
Sam doskonale wiesz ze forma nie liczy się z minuty tylko z jednego tygodnia:) Nie chce mi sie patrzyć jak to było z minutami z poprzednich tygodni:P No ale problem z formą dotyka nas zawsze, chyba takich tygodni gdzie bylismy zadowoleni z formy naszych grajków to mozna policzyc na palcach jednej reki. Taki sam ma problem Leszek jak i Ty. Nie mówie, że to Twój błąd czy Leszka.
Wiem też, że forma jest losowa ale tez uważam ze silna forma to dobra forma, a że Portugalia ma wiecej graczy w sprawnej to tylko fuks:)
Daleś rozpiskę minut no i z niej na gole oko bez patrzenia na strone reprezentacji wiedzialem kto ma niską formę, czyli Świątczak, Kugler, Pogorzelec, Mozejko, Pustuła. Tylko Krus niszczy moją teorię na ten temat ale ten wyjątek chyba potwierdza regułę. Co do Twoich założeń procentowych to też zawyżona wartość moim zdaniem, bo 5 na 15 nie ma formy dobrej, czyli managerowie postarali się na 66,(6)% :P
Wiesz, że Cie lubie, cenie i jeszcze z milion innych słów wychwalajacych Ciebie znajde no ale faktem jest iż 1/3 składu jest bez formy przez to ze zagrali więcej niż 75 min(bo moim zdaniem to jest taka granica przyzwoitości jeśli chodzi o formę). Dla pocieszenia powiem iż w uwielbianej przez wielu managerów Italii też taki problem jest;] też mają 5 graczy w porzadnej formie więc wkońcu udało nam się dorównać Włochą;](to taki żarcik na koniec:P)

Advertisement