Αρχικά,ευχαριστούμε πολυ για τα πολυ καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια! Η πρώτη φάση ήταν αρκετα εύκολη αλλα η δεύτερη φάση ισχύει πως εχει έναν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, κάτι όμως που κανει ακόμα πιο ενδιαφέρον τον διαγωνισμό αυτο! Τα θεματα απο ευκλειδη και μετα έχω παρατηρήσει ότι είναι αρκετα "παλουκια" αλλα και πάλι δεν είναι ακατορθωτα!
Αυτήν την στιγμή όμως πηγαίνω σε ένα φροντιστήριο στο οποίο έχουμε έναν παρα πολυ έμπειρο καθηγητή, ο οποίος εχει 3 παιδια που έχουν περάσει στην βαλκανιαδα και το ένα απο αυτα εχει πάρει το ασημένιο!! Αυτός λοιπόν, όπως είναι φυσικό, δίνει σπουδαία βαρύτητα στο θέμα της μαθηματικης και την αντιμετωπίζει όπως της αξίζει, με την δέουσα σοβαρότητα! Αυτός λοιπόν μας κανει μαθηματικά και ανισότητες συγκεκριμένα ( αυτές τις μέρες) που δεν έχουν σχέση με το σχολείο! Ο τρόπος λύσης είναι πολυ πιο δύσκολοδιακριτος και οι λύσεις είναι συχνά με λίγους τρόπους, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν ξέρεις κάτι, είναι αρκετα δύσκολο να πειραματιστεις και να το βρεις εκείνη την στιγμή! Με αυτόν τον τροπο λοιπόν , θέλω να δείξω ότι το αν περάσουμε στον επόμενο γύρο θα οφείλεται στον κύριο αυτο και οχι στο σχολείο, στο οποίο δυστυχώς μάθημα δεν γίνεται! Ανωριμα παιδάκια που γελάνε κοροϊδεύουν και "σκάνε" πολυ πλάκα.Αυτη είναι η καθημερινότητα μας στο σχολείο! Ουσία μηδέν!
Απορώ δηλαδη με αυτους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνονται φροντιστήρια! Φυσικά δεν πρέπει να γίνονται φροντιστήρια απο διορισμενους αλλα οι αδιοριστοι πρέπει να διδάσκουν , γιατι μην γελιόμαστε, μόνο τα φροντιστήρια μπορούν να σώσουν την παρτίδα! Την σημερινή εποχή τα πράγματα στον τομεα παιδείας είναι πολυ δύσκολα και δεν μπορείς με όλα αυτα που γίνονται να συγκεντρώθεις στο μάθημα! Ο ένας πετάει γομες ο άλλος γελάει ο άλλος κοροϊδεύει! Αν δεν τα κανει κάποιος ήδη αυτα, δεν γίνεται να μην παρασυρθεί! Θα παρασυρθει και ο ίδιος θα τα κανει αυτα και ουσιαστικα στο τέλος, ούτε αυτός θα μάθει τίποτα! Όλο αυτο είναι μια αλυσίδα και αφορά όλους τους μαθητές, δυστυχώς! Οι θεσμοί έχουν αναθεωρηθεί , για να μην πω ότι έχουν καταστραφει! Αυτα τα λέω γιατι ουσιαστικα το σχολείο, ιδιαίτερα στις μεγάλες τάξεις ( Λύκειο) , το οποίο επισκεπτηκα φέτος για πρώτη φορά ( πρώτη λυκείου) και μου έκανε εντύπωση ( αρνητική εννοειται) , δεν μας προσφέρει τίποτα! Και δεν ασχολείται καν με τις επιτυχίες μας!
Θα ήθελα να αναφέρω ότι στον νομό Ηλείας που βρίσκομαι, 7 παιδια πέρασαν απο το σχολείο μας ( πρώτο Λύκειο αμαλιαδας) και δεν ανακοινώθηκε κανείς! Ουσιαστικα επικρατεί μια απάθεια και δεν ενδιαφέρεται κανείς για την προσπάθεια μας! Τι πρέπει δηλαδη να κάνουμε για να μας δώσουν λίγη χαρά ανακοινώνοντας τα ονόματα μας για το ότι καταφέραμε κάτι??
Αυτα όλα τα είπα γιατι ήταν το απωθημένο μου τοσον καιρο και ουσιαστικα ένιωθα και εγω μια απάθεια ( όπως και το σχολείο μου) για την επιτυχία μου αυτή!! Ευτυχώς που κάποιος αναγνωρίζει μια τέτοια επιτυχία και εκφράζεται με τόσο καλα λόγια!! Σας ευχαριστώ όλους πολυ!
Υ·Γ. Φίλε sarithin .... Μην το παρακανουμε!!!! Η φυσική είναι το καλύτερο μάθημα!! Αλλα και τα μαθηματικα δεν είναι άσχημα, φυσικη όμως δεν είναι!!!