BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ευκλείδης 2012

Ευκλείδης 2012

Set priority
Show messages by
This Post:
00
206685.12 in reply to 206685.11
Date: 1/19/2012 5:35:41 AM
Overall Posts Rated:
2727
Ναι ειναι μαθηματικος διαγωνισμος ανα ταξη,απο 2α γυμνασιου μεχρι 3η λυκειου.Υπαρχουν τρεις γυροι αυξανομενης δυσκολιας στην Ελλαδα και αυτοι που διακρινονται συμμετεχουν σε βαλκανικους αγωνες και στην Ολυμπιαδα μαθηματικων.Απο επαθλα παιζει να δινουν κανενα λαπτοπ στους τοπ δεν ειμαι σιγουρος.Γενικα ειναι πολυ ενδιαφερον διαγωνισμος αν σου αρεσουν τα μαθηματικα.Παντως μερικες φορες τα θεματα κυριως της γεωμετριας τα παραταβανε!

This Post:
00
206685.13 in reply to 206685.10
Date: 1/19/2012 5:38:35 AM
Overall Posts Rated:
2727
Εμενα η φυσικη μου αρεσει πολυ περισσοτερο αλλα μια χρονια που πηγα στο διαγωνισμο ξενερωσα πολυ γιατι ολοκλυρα θεματα ηταν πανω σε εννοιες που δεν ειχα συναντησει ποτε (κεντρομολος) και δεν ηξερα και κανεναν τυπο για να τα παλεψω!

This Post:
00
206685.14 in reply to 206685.12
Date: 1/19/2012 5:49:55 AM
Overall Posts Rated:
335335
κατι παρομοιο νομιζω παιζει και με εναν διαγωνισμο Λυσιας..
αντε καλη τυχη ρε γιγαντα..παρε το λαπτοπ και παιξε μπαζερ και αργα το βραδυ κατω απο τις κουβερτες..

δεν πιστευω να εχει προσβαση καμια μαμα στον υπολογιστη :P

Message deleted
From: VaSiLiS
This Post:
33
206685.16 in reply to 206685.11
Date: 1/19/2012 9:15:17 AM
Overall Posts Rated:
1616
Αρχικά,ευχαριστούμε πολυ για τα πολυ καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια! Η πρώτη φάση ήταν αρκετα εύκολη αλλα η δεύτερη φάση ισχύει πως εχει έναν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, κάτι όμως που κανει ακόμα πιο ενδιαφέρον τον διαγωνισμό αυτο! Τα θεματα απο ευκλειδη και μετα έχω παρατηρήσει ότι είναι αρκετα "παλουκια" αλλα και πάλι δεν είναι ακατορθωτα!

Αυτήν την στιγμή όμως πηγαίνω σε ένα φροντιστήριο στο οποίο έχουμε έναν παρα πολυ έμπειρο καθηγητή, ο οποίος εχει 3 παιδια που έχουν περάσει στην βαλκανιαδα και το ένα απο αυτα εχει πάρει το ασημένιο!! Αυτός λοιπόν, όπως είναι φυσικό, δίνει σπουδαία βαρύτητα στο θέμα της μαθηματικης και την αντιμετωπίζει όπως της αξίζει, με την δέουσα σοβαρότητα! Αυτός λοιπόν μας κανει μαθηματικά και ανισότητες συγκεκριμένα ( αυτές τις μέρες) που δεν έχουν σχέση με το σχολείο! Ο τρόπος λύσης είναι πολυ πιο δύσκολοδιακριτος και οι λύσεις είναι συχνά με λίγους τρόπους, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν ξέρεις κάτι, είναι αρκετα δύσκολο να πειραματιστεις και να το βρεις εκείνη την στιγμή! Με αυτόν τον τροπο λοιπόν , θέλω να δείξω ότι το αν περάσουμε στον επόμενο γύρο θα οφείλεται στον κύριο αυτο και οχι στο σχολείο, στο οποίο δυστυχώς μάθημα δεν γίνεται! Ανωριμα παιδάκια που γελάνε κοροϊδεύουν και "σκάνε" πολυ πλάκα.Αυτη είναι η καθημερινότητα μας στο σχολείο! Ουσία μηδέν!

Απορώ δηλαδη με αυτους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνονται φροντιστήρια! Φυσικά δεν πρέπει να γίνονται φροντιστήρια απο διορισμενους αλλα οι αδιοριστοι πρέπει να διδάσκουν , γιατι μην γελιόμαστε, μόνο τα φροντιστήρια μπορούν να σώσουν την παρτίδα! Την σημερινή εποχή τα πράγματα στον τομεα παιδείας είναι πολυ δύσκολα και δεν μπορείς με όλα αυτα που γίνονται να συγκεντρώθεις στο μάθημα! Ο ένας πετάει γομες ο άλλος γελάει ο άλλος κοροϊδεύει! Αν δεν τα κανει κάποιος ήδη αυτα, δεν γίνεται να μην παρασυρθεί! Θα παρασυρθει και ο ίδιος θα τα κανει αυτα και ουσιαστικα στο τέλος, ούτε αυτός θα μάθει τίποτα! Όλο αυτο είναι μια αλυσίδα και αφορά όλους τους μαθητές, δυστυχώς! Οι θεσμοί έχουν αναθεωρηθεί , για να μην πω ότι έχουν καταστραφει! Αυτα τα λέω γιατι ουσιαστικα το σχολείο, ιδιαίτερα στις μεγάλες τάξεις ( Λύκειο) , το οποίο επισκεπτηκα φέτος για πρώτη φορά ( πρώτη λυκείου) και μου έκανε εντύπωση ( αρνητική εννοειται) , δεν μας προσφέρει τίποτα! Και δεν ασχολείται καν με τις επιτυχίες μας!

Θα ήθελα να αναφέρω ότι στον νομό Ηλείας που βρίσκομαι, 7 παιδια πέρασαν απο το σχολείο μας ( πρώτο Λύκειο αμαλιαδας) και δεν ανακοινώθηκε κανείς! Ουσιαστικα επικρατεί μια απάθεια και δεν ενδιαφέρεται κανείς για την προσπάθεια μας! Τι πρέπει δηλαδη να κάνουμε για να μας δώσουν λίγη χαρά ανακοινώνοντας τα ονόματα μας για το ότι καταφέραμε κάτι??

Αυτα όλα τα είπα γιατι ήταν το απωθημένο μου τοσον καιρο και ουσιαστικα ένιωθα και εγω μια απάθεια ( όπως και το σχολείο μου) για την επιτυχία μου αυτή!! Ευτυχώς που κάποιος αναγνωρίζει μια τέτοια επιτυχία και εκφράζεται με τόσο καλα λόγια!! Σας ευχαριστώ όλους πολυ!

Υ·Γ. Φίλε sarithin .... Μην το παρακανουμε!!!! Η φυσική είναι το καλύτερο μάθημα!! Αλλα και τα μαθηματικα δεν είναι άσχημα, φυσικη όμως δεν είναι!!!

This Post:
00
206685.17 in reply to 206685.16
Date: 1/19/2012 9:29:06 AM
Overall Posts Rated:
129129
Συγχαρητηρια και που περασατε και γενικα για την προσπαθεια,αλλα οσον αφορα τα φροντηστηρια εχω μια ερωτηση...

Πρεπει να πληρωνει η μανα σου κι ο πατερας σου για να μην πετας γομες και να καθεσαι να προσεχεις τον καθηγητη;
Ενταξει δε λεω οτι ειναι τελεια η ελληνικη παιδεια,αλλα οταν το 99% των μαθητων εχει το attitude,παοκ εισαι θα μου τα κανει ο αλλος μετα στο φροντηστηριο,δε σου φταιν οι καθηγητες..

I want what all men want...I just want it more.
This Post:
00
206685.18 in reply to 206685.16
Date: 1/19/2012 9:58:36 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.7
Overall Posts Rated:
337337
Καλή τύχη και ελπίζω κάποτε να λύσετε και την
1) Εικασία του Γκόλντμπαχ (Κάθε άρτιος θετικός ακέραιος μεγαλύτερος του 2 μπορεί να γραφτεί ως άθροισμα δύο πρώτων αριθμών, έτσι ώστε για κάθε n ≧ 2, 2n = p + q, όπου p, q πρώτοι αριθμοί)
2) Η υπόθεση του Ρήμαν (Το πραγματικό μέρος κάθε μη τετριμμένης μηδενικής ρίζας της συνάρτησης ζ του Ρήμαν είναι ½)

Το θεώρημα του Φερμά και η Εικασία του Πουανκαρέ επιλύθηκαν, οπότε δυστυχώς αργήσατε.

Τα 3 πρώτα ανήκουν στην Θεωρία Αριθμών (τα 3 πιο δύσκολα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα), ενώ το τελευταίο στην Τοπολογία.

Προσοχή στο Θεώρημα της Μη πληρότητος του Κούρτ Γκέντελ :)

Μακάρι να πάρετε το Βραβείο Φίλντς. Σας το εύχομαι.

Last edited by epanastatis79 at 1/19/2012 10:00:23 AM

This Post:
00
206685.19 in reply to 206685.17
Date: 1/19/2012 10:10:28 AM
Overall Posts Rated:
55
xaxa. euxaristo poli olous sas gia ta kala sas logia. file basili mono tautotita den edoses :)))) (xerete eimaste sto idio tmima). file pazinok pefto xeros apo ta gelia me ta post sou. loipon opos idi proanefere o agapitos sarithin , pros tetiou eidous sxoli odeuo. gia tin akribeia thelo na peraso sto fusiko athinon!!! otidipote exei sxesi me tis thetikes epistimes me endiaferei poloi alla pano apo ola i fisiki!!! allo ena euxaristo se osous egrapsan kai me entherinan kai to sabbato tha exete nea ... :D

This Post:
00
206685.20 in reply to 206685.19
Date: 1/19/2012 10:19:26 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μακάρι να τα καταφέρεις φίλε μου!

Ωραία πράγμα η φυσική:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
206685.21 in reply to 206685.18
Date: 1/19/2012 12:03:32 PM
Overall Posts Rated:
1616
Τώρα κάνουμε ερευνηση στο σχολείο στις εξίσωσεις δεύτερου βαθμού οπότε δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου η λύση των πρώτων δυο :) Τώρα για το φιλντς θα δούμε έχουμε καιρο ακόμα :)

This Post:
00
206685.22 in reply to 206685.17
Date: 1/19/2012 12:16:12 PM
Overall Posts Rated:
1616
Αρχικά Ευχαριστώ πολυ για τα λόγια σου! Έπειτα θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα περισσότερα παιδια σκέφτονται με αυτόν τον τροπο! Δεν νοιάζονται για το σχολείο παρα μόνο διαβάζουν για το φροντιστήριο και είναι καλυμμένοι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος του καθηγητή και ανικανότητα επιβολής του στο μάθημα! Η και αδιαφορίας του μερικές φορές. Έχω παρατηρήσει ότι σε μερικούς καθηγητές ( ακόμα και σε φροντιστήρια) , δεν γίνεται μάθημα, καθώς ο ίδιος ο καθηγητής δεν μπορει να επιβάλλει την τάξη. Ενώ σε μερικούς άλλους ( όπως αυτός που είπα, ο μαθηματικός) δεν ακούγεται τίποτα μέσα στην τάξη καθώς αν ακουστεί θα σε διώξει με τις κλωτσιες!

Ε λοιπόν αυτός πιστεύω ότι είναι ο σωστός τρόπος εκπαίδευσης και γενικά διαπαιδαγώγησης γιατι αλλιώς δεν γίνεται κανείς άνθρωπος. Αλλα εκτός απο τον καθηγητη εννοειται ότι φταίνε οι μαθητές, αφου θα έπρεπε να διψούν για μάθηση! Αλλα αυτο σήμερα δεν υπάρχει εξαιτίας του συστήματος! Δεν μπορώ όμως να πω ότι αν το σύστημα ήταν καλύτερο θα παρακολουθούσαν περισσότερο οι μαθητές,αφου πιστεύω ότι αποτελεί θέμα νοοτροπίας μας, γενικά ως χώρα , η λουφα και η χαλάρωση μας διεπουν ως χωρα..Όπως και να το κάνουμε!! Βέβαια υπάρχουν και πολλοί δουλευταραδες έλληνες αλλα μιλάω κυρίως για την νεολαια και μέσα απο τα μάτια τα δικά μου :) Αυτη ήταν η δική μου οπτική!! Ευχαριστώ πολυ και πάλι !!

Advertisement