Folyt:
Én másképp szeretném nevelni őket, mint ahogyan eddig történt. Ez a programom sajátossága, amit a lengyelektől és a csehektől tanultam el.
21éves korukig másfél szezon kiegészítő edzést kapnak. Tudnál nekem példát hozni olyan játékosra, aki így nevelődött?
Nem értem, hogy erre miért kellene nekem példát hoznom, ez nem az én edzéstervem, hanem a tiéd, amivel én nem értek egyet. Következésképpen példát sem hozhatok rá, főleg úgy, hogy alapból tartom értelmetlennek.
A sajátomra tudok, akiket kiválogattam az U21-től. Arra bőven van példa.
De ami még fontosabb az az, hogyha a játék feltételei változatlanok maradnak, akkor nem lesz a terved megvalósítható. Az ugyanis a tapasztalatunk az új edzésrendszerrel, hogy a skillek edzése idősebb korban a korábbinál sokkal jobban lelassul, és a magasabb skilleket jóval nehezebb edzeni, mint az alacsonyabbakat. Ha az elején huzamosabb ideig multizol egy játékost, és a főskillek meghúzása a játékos idősebb korára marad meg, akkor az életben nem ér el egy válogatott szintet. A maxolásról már nem is beszélve, mert abban minden skill szerepet játszik. Erről Maiita és Bereny aztán tényleg sokat tudnának mesélni, 16-ról alig lehet egy skillt 17-re edzeni, a 18-ról már nem is beszélek. Aztán ha elkezd egy alacsonyabbat edzeni, akkor egyszer csak hopp, elkezd lépegetni. Kipróbáltuk a fiatalkori fenenagy multizást, van is vele szenvedés most, amikor a főskilleket kéne húzni, küszködnek vele a tulajok 6-7 heteket. A bedobók tulajai aztán meg főleg tudnának erről mesélni. MVP potnál már meghal az egész 17 körüli skilleknél.
Emellett minden szavazónak mondom, hogy könnyű a fórumokra belinkelgetni 28 éves lengyel bedobót, aki kész és multis, mert valószínűleg egy perc edzésre nem volt szüksége már a jelenlegi rendszerben. Arról nem szól a fáma, hogy mennyit lépett az elmúlt 2-3 szezon során, mert bőven lehet egy idősebb játékost is edzeni, megteszi más is, nekünk sem árt. Akiket példának hoztok, és amilyen rendszereket itt említetek, azok nem a jelenlegi körülmények között születtek, hanem a múlt. Semmi előrenézőt nem látok abban, amit írtok, csak majmoljátok a másokét, de azokat a játékosokat nem a mostani szabályok szerint nevelték.
Nekem véletlenül firtatom a csapatod tagjainak tapasztalatát, nem azzal van a gondom, hogy melyik ligában játszanak, hanem azzal, hogy ebből adódóan egyikük sem látott még felnevelődni válogatott játékost, maximum átadón találkoztak velük. Ráadásul meg kellene valósítaniuk egy olyan programot, ami homlokegyenest szembemegy a játék adta jelenlegi lehetőségekkel.
5. Hallhatunk konkrétumokat arra vonatkozóan, hogy mi lesz az a bizonyos más skilleloszlás? Pontosan mik azok a skillek, amikben a magyar játékosok jelenleg el vannak maradva másoktól?
Belső embereknél a kinti skillek edzése(kivéve kv), illetve BD-ECS-C poszton az eddiginél magasabb passzolás.
Kinti embereknél legalább 14-es 2 pontos(benti taktikához)
Akkor megint kérdeznem kell, olvastad a kinti fórumon a válogatott követelményekre vonatkozó beírásomat? Szezonok óta ott van a kinti játékosok magas kétpontosára vonatkozó tervezet, ismételten egy olyan rész a Pörköltszáj programból, ami szezonok óta megvalósítás alatt van. A bedobók passzolására eddig is odafigyeltünk, az erőcsatároknak pedig fontos skillje a kinti védekezés, az ellenfelek ugyanis nem söréttel lőnek ránk.
6. Szerinted a jelenlegi edzésrendszer milyen a magyar BB közösségben?
6. Vannak jobbak is annál mint ami most is van.. Az enyém is egy olyan szerintem. Majd a választók eldöntik. :)
Megtennéd, hogy választ adsz a kérdésre, és nem pedig kitérsz előle?