BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 választási vitafórum

U21 választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
252291.12 in reply to 252291.9
Date: 12/25/2013 8:22:19 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem kerülte el a figyelmemet, erre írtam, hogy hiteltelenné válik, amit mondasz, amiatt, hogy háromszor beírod, hogy a kapitány milyen hülye volt, te meg milyen okos és te találtad ki, amit csinált. Mármint az a kapitány, akihez most jelentkezel scoutnak.
Továbbá én úgy gondolom, hogy a scoutnak és a kapitánynak egyet kell értenie, hogy hatásos legyen a munka. Te két szezon alatt szerintem összesen háromszor nem értettél egyet Domi döntéseivel, ugyanakkor vagy hússzor kritizáltad nyíltan.

No de most már hagyjuk meg a topikot a szakmai vitának

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.13 in reply to 252291.11
Date: 12/25/2013 8:39:22 AM
Overall Posts Rated:
350350
Először is el vagy tévedve az irányítóiddal! Fizikális képtelenség olyanokat edzeni, amit írtál!
17 passzos 20 éves?? nonszensz ennyire erős egyéb skillekkel,mint 13 kv, 13 technika és 12 lvez illetve
a 2.-nál túlzott a a bv és és a kv 20 év elejére,ha így néz ki az egyéb skillszettje.
a 11 technikát meg nem tartom rossznak 20 év végére

Akkor térjünk a lényegre... A minimumszint azaz egy iránymutatás alapján legyen minimum 14 kv és 13 passzolás * egy irányítónak legyen az bármilyen az egyéb skilljeiben (kinti, benti vagy kieges kevéssé kieges)
ha nem kieges, akkor még a magasabb főskillt is elérheti, de az nem is probléma!

És ez a fentebb írt * minimum megállta a helyét 7-8 szezonnal ezelőtt meg ma is! Hol a hiba? Miért nem lehet minden U21 esélyes ir-nek minimum 14 kv-ét és 13 passzt kérni jelenleg?

Már, hogyne lett volna igazam! Azt mondtam kellenek a monsterek is meg ha mód van, akkor akit lehet kiegezzenek mértékkel. Nem, ez történt? Kasper 97k = ECS monster kiegezve, Rúfusz 78 k = IR monster!

Ki sírt a fórumon Verebes miatt, hogy nem játszik? Én azon voltam/vagyok felháborodva, hogy eleve baromságot kértek neki edzeni! 3-as szint passzt egy 203 centis magas embernél. Röhej.
És ami a szép az egészben, hogy Domi idén kijelentette, hogy a tám.tenmpó 1-1 kombó az milyen fontos az u21-nél ld Kasper edzése. Akkor engem miért akart átb..ni a hülyeségével, hogy passzt edszzek? A fiamnak azóta is renngeteg tám. tempó 1-1-et adtam. Met az a logikus.

Az, hogy mit csinált Domi rosszul ld fentebbi bekezdést.. Vagy felsoroljam újfent az összes elszart dolgát?
Tavaly Magyarország u21 jól teljesített, meg is dicsértem érte! Azért nem kéne mindenbe belekötnöd...
Azt meg jogomban áll elmondani, ami csípi a szemem vagy hibát látok benne. Pont azért teszem, hogy végre tanuljatok belőle!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 8:45:40 AM

This Post:
00
252291.14 in reply to 252291.12
Date: 12/25/2013 8:52:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem hiteltelen, nem, értünk egyet bizonyos kérdésekben. Ő a főnök, ö dönt, attól még meg lehetne csináltatni egy normális irányítót... Pont azért jelentkezem,mert látom, hiba van a gépezetben és valakik hibás/rossz munkát végeztek!
Ezen tudnék javítani

This Post:
00
252291.15 in reply to 252291.13
Date: 12/25/2013 8:57:10 AM
Overall Posts Rated:
310310
No, reméltem, hogy lősz akkora öngólt, hogy beírod azt, hogy lehetetlen ilyet edzeni.

Megmutatom, hogy nézett ki idén a lengyelek irányítója, jó?

Tempódobás: kiemelkedő (10) Dobótáv: középszerű (5)
Külső védekezés: csodálatos (14) Technika: világklasszis (13) ↑
Labdavezetés: lenyűgöző (12) Passzolás: földöntúli (16)
2 pontos: nagyszerű (9) Belső védekezés: nagyszerű (9)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: középszerű (5)
Erőnlét: pocsék (2) Büntető: katasztrofális (1)

Tapasztalat: csapnivaló (3)

Én ezen annyit változtattam, hogy kettőt levettem a kv-ból, egyet hozzáadtam a passzhoz. Ha még azt is figyelembe veszed, hogy ez 21 éves korban volt, nem 20 évesen, akkor meg végképp nem jön ki az a minimumszint (20 éves korra), amit te írtál. Egy módon jöhet ki, ha végig sérülés nélkül, főskillekre edzenek. Csakhogy akkor megint ott vagyunk, hogy van 4-6 ugyanolyan játékosunk és semmi különbség köztük.

De látom, már 5 perccel ezelőtthöz képest is lejjebb vetted a minimumszintet (kv), csak így tovább és még a végén valami értelmes szint is lesz belőle. Csakhogy az meg már annyira alacsony lesz, hogy nincs értelme megszabni.

Hogy válaszoljak a kérdésedre, azért nem lehet ugyanazt kérni, mint régen, mert megváltozott az edzésrendszer. Nem ugyanúgy edződnek már. Mellesleg nem is érdemes, mert sokkal jobban jársz azzal, ha valamelyik irányba eltolod az edzést, pl feláldozol két szint kv-t két szint passzért, vagy fordítva. Az meg már csak hab a tortán, ha olyan skillt is tudsz fejleszteni, amit nem szokás, mert arra nem számítanak (irányítóknál pl 2pontos, vagy dobóhátvédeknél bv, főleg ha az ellenfél benti multis dh-val jön rendszeresen - erre azért mostanában elég sok példa volt).

Sajnos kevesen edzenek nálunk és azok sem mind jól. De egy minimumrendszerrel még a leghalványabb esélyét is elveszítjük annak, hogy valaki nem hagyományos módon akarjon edzeni a válogatottnak. Pedig ez fontos lenne, mert azzal, ha ugyanazt csináljuk, mint a nagyok, csak lassabban, kevesebben, kevésbé lelkesen, akkor hiába is várjuk, hogy jobbak legyünk náluk.

A többire inkább nem is reagálok, tudom, hogy úgyis felesleges.

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.16 in reply to 252291.15
Date: 12/25/2013 9:10:51 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ha ez 21 éves, akkor elég satnya példány. Mindenesetre tanulsz tőlem :) kezdesz te is blöffölni ha már azzal vádoltál korábban....
mi az, hogy elveszek 2-t meg hozzáadok ide vagy amoda? Mutasd meg az eredetit!

Ismétlem, hogy a 14 kv (mint ahogy centernél a 14 bv) az mindig is minimális szint volt és kéne, hogy az is legyen!
Ha tudnak 15-öt az miért baj? 14-15 kv-ét mondok és 13 passzt 20 éves kor végére!
A többi meg annyi amennyi. És mivel nincs két egyforma indulójú játékos, ezért baromság azt elvárni, hogy feledzve is egyformák lesznek. lehet őket mértékkel multizgatni, de a fő skillek hiánya visszaüt. Lásd ha alacsonyan hagyják a kv-ét vagy csak 13-14 lenne a passz benti ir esetén 21 év végére is.

Kezdem azt érezni, hogy szándékosan kötekedsz így nem is folytatom veled a vitát, más véleményét viszont várom miért büdös jelenleg 13 passzt és 14 kv-ét elvárni 20 év végére egy irányítónál? Egyáltalán nem büdös,sőt kötelező elvárás kéne legyen! Ezt gondolom és mivel ez eddig is így ment a komoly csapatoknál globálisan illetve ezidáig itthon is (az idei évet leszámítva), ezért nem hiszem, hogy bárkinek alapja lenne kételkedni a 13 passz, 14 kv elvárásban.

This Post:
00
252291.17 in reply to 252291.15
Date: 12/25/2013 9:21:22 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ehhez mit szólsz? olaszok ir-je volt 2 éve 21 év végére
ok, nem multis a gyerek, de becsülettel feledzték

Tempódobás: nagyszerű (9) Dobótáv: nagyszerű (9)
Külső védekezés: földöntúli (16) Technika: lenyűgöző (12)
Labdavezetés: csodálatos (14) Passzolás: legendás (17)
2 pontos: pocsék (2) Belső védekezés: gyenge (4)
Lepattanózás: jó (7) Blokkolás: katasztrofális (1)
Erőnlét: gyenge (4) Büntető: gyenge (4)

ha leveszek belőle 2 passzt, 1 kv-ét és 2-3 kieget (lvez, techn), akkor is kv 15, passz 15 szintet tudott legalább 20 év végére

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 9:24:04 AM

This Post:
00
252291.18 in reply to 252291.16
Date: 12/25/2013 9:45:10 AM
Overall Posts Rated:
310310
Kezdek blöffölni?
Ezt a kört szerintem már lefutottuk, én eddig mindig a valóságot írtam, te dobálóztál valótlan adatokkal, meg feltételezésekkel, amiket valóságnak állítottál be és bizonyítékként hivatkoztál rájuk, aztán meg még engem neveztél hazugnak. Nézz be a válogatott föderációba, oda be lett másolva, amikor átadón voltak a lengyel játékosok. Nemcsak ez, hanem a két lengyel center is.
Az sosem baj, ha tudnak többet, mint kellene. De te 15-nek írtad a minimumot, nézd csak vissza. Ha van egy olyan, aki csak 13-ig húzza a kv-t és helyette ad passzt, az viszont miért baj? Ha nem baj, akkor meg mire való a minimumszint meghatározása, ha úgyis be fog férni kisebb kv-val is? Na erre írtam, hogy lehetetlen minden variánst lemodellezni. Ha meg olyan követelményszintet állítasz fel, hogy abba minden esélyes beférjen, akkor vagy 20-25 különböző modellt kell leírnod, vagy olyan alacsonyan kell hagynod a minimumszintet, hogy az már értelmét veszti.

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.19 in reply to 252291.17
Date: 12/25/2013 9:49:21 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ja, fasza, csak éppen ennek minden egyes dobása kimarad, amit bentről enged el. Márpedig benti támadásnál ez is rádob vagy tízszer. Amúgy teljesen jó játékos, ilyen is kell a csapatba mindenképp, de ez nem egyenlő azzal, hogy hat ugyanilyen legyen, másmilyen meg egy sem.
Egyébként épp erről beszélek, hogy van ilyen is, olyan is. Szerintem hiba lenne csak egy, vagy két fajtára korlátozni az edzést és akkor születhetnek különbözőek, amivel nő a variációs lehetőség.

Don't feed the troll
This Post:
00
252291.20 in reply to 252291.18
Date: 12/25/2013 10:03:32 AM
Overall Posts Rated:
350350
14-15-nek írtam a kv minimumot. De ha csak 14 , az sem tragikus, ne legyen 13 kv,mert az tényleg kevés. 13-nak meg a passzt. Nem szentírás, hanem iránymutatás vagy segédlet azoknak, akik nek gőzük nincs róla viszont edzene a scout kérdezése nélkül. Az viszont jóval nagyobb gond, ha a scoutnak elég a csupán 10 passzolás... Ott szakmai hozzáértésben vannak hiányok. És ez a baj, pláne ha scout tehet róla, hogy csak 10 a passz..

Nem kell 15 variáció, de ha igen akkor is majd mindnek (egyes extrém egyedeknél nem ) minimum elvárás a 14 kinti/benti védekezés legyen az ir / dh vagy ecs/c. Értelemszerűen kinek melyik.

nem a főskilleken kell kombinálni/spórolni, hanem a kiegeket lehet erősebbre venni és/vagy elhagyni egyes kiegekből párat
A 13 passzolás legyen már kötelező az u21-ben meg ahogy a 14 védekezés is 20 év végére.

Az nt-nél is elvárt legalább 17 bv vagy 18 kv vagy éppen egy ir-nek 16 passzolás. Nem egészben kell kezelni és rávetíteni egy bizonyos xy nevű játékosra (, hogy így vagy úgy kell kinézzen koppra), hanem a fő skilleket külön-külön azt mondani, hogy legalább xy tudjon 17 bv-ét stb..stb.... egy fix irányvonal legyen a minimum

PS: Az, hogy nem lesz jó irányítónk elgáncsolja azt, hogy hiába vannak erős centerek..
Továbbá csak reménykedni tudok benne, hogy nem a számomra hiányosnak tűnő kommunikáció okozta a problémát...
Lásd "Fejlődik?" kérdi a scout "Fejlődik" - jön a válasz....
Nem ilyen rövid és tömör kommunikációt kell folytatni. Másfelől van infóm arról, hogy voltak esélyesek, akiket meg sem kérdezett az adott scout. Ez így pláne életképtelen és persze, hogy ez lesz a vége,mint ami most történt.
A scout munka az nem hátradőlős fotelmeló, hanem adott esetben ki kell rakatni a játékost piacra , ha gyengén edzik azt. Ergo állandó felügyeletet kíván és sok-sok kommunikációt, levélírást. Legalább egy szezonban 4-5* beszélni kell a tulajjal. Úgy lesz eredmény is

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/25/2013 11:36:13 AM

This Post:
00
252291.21 in reply to 252291.20
Date: 12/25/2013 12:22:35 PM
Overall Posts Rated:
411411
Apa kezdődik apa kezdődik...........!

(http://www.youtube.com/watch?v=Ee_QsWJ8lrs)

Last edited by JoeBlack at 12/25/2013 12:23:31 PM

This Post:
00
252291.22 in reply to 252291.20
Date: 12/25/2013 12:57:12 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Srácok, ennek itt arról kellene szólnia, hogy a kapitányjelölteket kérdezitek, ők meg válaszolnak. Eddig ezt nem nagyon látom...

Advertisement