Mnie się Twój pomysł nie podoba. Taka rewolucja moim zdaniem zniechęciłaby cześć aktywnych użytkowników a niekoniecznie wpłynęła na wiekszy dopływ nowych.
A to niby dlaczego by zniechęciła? Jakiś konkret jeśli można... pół-argumentu, jeśli już dyskutujemy:)
Myślisz, że mistrz jakiegoś Surinamu, który ograł stado botów cieszy się z osiągniętego niewiarygodnego sukcesu?:) Ok, zgoda, że pewnie niektórzy w PPLK by stracili miejsce w najwyższej lidze - trafiliby do drugiej lub ewentualnie trzeciej... no i co z tego? Szczerze mówiąc nie rozumiem gry, w której każde państwo sobie rzepkę skrobie, a nie jest wspólna dla wszystkich. Znowu wrócę do GPRO... proponuję pograć, poobserwować jak wygląda tam społeczność, jak wygląda forum. Ogrywam jakiegoś zagraniczniaka, to się cieszę... widzę na podium wyścigu innego Polaka, to się cieszę... widzę, że ktoś jest z najwyższej grupy, to wiem, że jest najlepszy... a tu? Widzę kogoś, że gra w najwyższej lidze jakiegoś państwa... no i co z tego? Który jest w tej grze? Ranking to akurat można o kant d... potłuc...
Od rozgrywek wewnątrzpaństwowych powinien być Puchar danego kraju. Rozgrywki natomiast moim zdaniem powinny być wspólne. Utopijna liga nie uratuje raczej 80% lig mniejszych państw, w których ta gra po prostu traci sens. Jak dobrze, że siedzimy w Polsce i mamy sporo drużyn... uffff... gdybym trafił do pierwszej ligi innego kraju i miał walczyć z zespołami z zawodnikami o pensjach 10 razy wyższych, to po jednym meczu bym olał tę grę. Nic dziwnego, żę tak się dzieje... pewnie za jakiś czas zostanie kilka dużych nacji, które też będą się systematycznie zmniejszać.
No ale nie moje rybki, nie moje akwarium

Utopijna liga wali mnie (znaczy interesuje) podobnie mocno jak liga prywatna o czapkę gruszek - nawet składu tam nie poprawiam.
Last edited by borczi at 3/5/2014 12:44:21 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)