Mogoče bi bilo za nas, malo bolj izkušene igralce, izpad v 4. ligo odlična zadeva, možnost za rebuild. Vendar za nekoga, ki je z igro šele začel, pa verjamem, da tole ni ravno najboljša izkušnja. :) Sploh pa sem sam mnenja, da bi s tem letom, ki bi ga prebil v nekompetativni 4. ligi zgrešil marsikatero izkušnjo in bi z letom v 3. ligi, čeprav v sredini lestvice, dobil več izkušenj za naslednje sezone.
No, kot nekdo, ki je igro ob izpadu v IV. ligo šele začel (čeprav se za začetnika štejem še zdaj, kljub temu, da igram pol leta), ti lahko povem, da je bila četroligaška epizoda zame dobra izkušnja. Ker sem bil zadnjouvrščena ekipa in mi je bilo ne vem zakaj že ob začetku igre podarjenih kar nekaj točk za iskanje talentov, sem takoj draftal tega igralca:
(31307274) in se ob nakupu še enega treniranca posvetil 100% treningu obeh centrov. Ker sem vse tekme v ligi lahko igral z levo roko, sem v pokalu prišel med 128 najboljših ekip ter si obenem glede na nizke plače igralcev pridobil kar precejšno vsoto za okrepitve. Seveda sem brez problemov osvojil IV. ligo, že to sezono, ki je v bistvu moja druga, pa igram finale III. lige, kjer sem danes celo povedel v zmagah. In to kot relativno neizkušena ekipa.
Skratka, kot novinec sem kar vesel, da sem lahko odigral sezono v IV. ligi. Je pa seveda res, da je bilo s stališča tekmovalnega izziva to dokaj dolgočasna sezona, za katero je bilo potrebno kar nekaj potrpljenja. :)