Já bych byl pro zkusit následující generaci vytrénovat nějak jinak, když při současně nastaveném stylu tréninku nejsme dostatečně konkurenceschopní. Akorát nemám dostatek zkušeností, abych mohl říct jakým směrem se vydat. Líbí se mi "betonářský" nápad, zkusit soupeře přehrát přes skvělou obranu. Jestli to znamená trénovat víc bloky nebo třeba podkošovým hráčům vnější obranu, jsem pro zkusit cokoli :)
Jsme menší komunita, oproti těm nejlepším zemím budeme mít vždycky menší základnu a proto je potřeba přijít s nějakým vlastním konceptem. Nikdy se před ně nedostaneme, pokud budeme dělat věci stejně jako oni. Musíme se zaměřit na poctivou výchovu, abychom z každého talentu vymáčkli maximum a ještě mít vlastní strategii tréninku, aby hráči byli špičkoví, ale zároveň se odlišovali.
Škoda, že se nenajde někdo, kdo by teď projevil zájem se repre ujmout. Lukainos už dal jasně najevo, že pokračovat nebude. Je teď skvělá situace, aby se případný zájemce přihlásil a nastínil svojí vizi. S touhle generací hráčů už nejspíš žádný velký úspěch neurveme, takže by mohl repre převzít někdo s dlouhodobými záměry na přebudování kádru a měl by na to dost prostoru.