На вниманието на селекционера на младежите, скаута на отбора и всички в кръга около тях . Преди няколко дни писах на Гарича ,който доколкото знам се води някав скаут в отбора и се включва често с коментари около отбора и анализи.Та писах му за един от моите- тежко крило с 85 ТП, нямам представа това малко или много са за стандартите на нашия отбор но все пак му писах ако може да бъде полезен разбира се ще се радвам. На селекционера не съм писал , защото той така или иначе не ме отразява. Не получих отговор от Гарича , но няма проблем за което.
...
Нямам оправдания за неотговарянето защото поне от куртоазия трябваше да отговоря. Така и така сме зачекнали публично - отговарям публично, а не лично, същото което сигурно щях да ти отговоря на лично. Скаут съм само на 18-годишните, в началото на сезона съм разпратил писма до всички потенциални национали след 2-3 сезона (около 20-25 играча общо). Отговор получих от половината, инструктирани са как да тренират и какво търсим.
На 21-годишните няма как да съм скаут, по простата причина, че те вече нямат нужда от скаутване. Ако не са били в полезрението на селекционера има няколко варианта (от най-вероятния до най-малко вероятния)
- не влиза в сметките на селекционера
- няма достатъчно умения за да е дори в разширения състав
- селекционера е недогледал играча и го е изтървал
- играчът е направил сериозен скок в развитието си и заслужава да е в отбора, но не е там
И мен не ме радват резултатите на младежите, още повече че имам трима души в националния отбор и очакванията преди сезона бяха големи с оглед играчите които имаме този сезон спрямо миналия, но явно и другите отбори не спят, пък и групата ни не е от леките. На теория поне при младежите не би трябвало да има непреодолими съперници, но силите са доста по-изравнение от тези при мъжете.
Загубихме от трите отбора, които все още са с пълен точков актив - Босна, Португалия и Латвия, а от тук до края имаме 2 наглед лесни и 1 по-труден мач срещу Хърватска. Ако успеем да бием във всичките мачове имам надежда за поне 4-то място в групата и да мръднем една урна нагоре за следващите квалификации. Урната може и да няма голямо значение, но всеки малък успех е важен ако искаме да направим нещо значимо.