Z własnego doświadczenia i takiej mentalności początku gry chciałbym przytoczyć też inną możliwą przyczynę aż tylu minut zawodników z repry w niższych ligach. Chodzi o to że jak już taki 4 ligowy klub ma reprezentanta i jest on oczywiście gwiazdką klubu to chciałby aby grał jak najwięcej, żeby bił rekordy lig, i zajmował jak najwyższe miejsca w statystykach. No i to sprawia że wystawiają ich na jak najwięcej minut.
Z tym akurat się nie zgodzę. Ja w zeszłym sezonie byłem właśnie takim czwartoligowym szczęśliwym posiadaczem kadrowicza i uwierz mi, że robiłem wszystko co się tylko dało aby mój gracz był był cały czas w formie na mecze repry. Mój zawodnik był/jest gwiazdą klubu ale nigdy mi nawet przez myśl nie przyszło bicie rekordów, miejsce w statystykach. Wszystko było podporządkowane tylko jedemu celowi -
reprezentacji.
Dla mnie największą satysfakcją były zdobywane punkty, zbiórki czy asysty w meczach kadry w których występował ;)
A skąd te spadki formy u graczy z niższych lig ? Tak jak napisał Hawkeyed. Z niewiedzy. Mój gracz dostał mi się z draftu tuż po otrzymaniu drużyny. Czytałem coś tam w regułach o formie ale grając w piątej lidze gdzie połowa to boty większej uwagi na to nie zwracałem. I tak przez trzy sezony ;P. Gdy na początku tamtego sezonu dostałem info od scauta aby mój gracz trzymał formę wpadłem w lekką panikę gdyż mój exp w tym temacie był praktycznie zerowy ;)
Na szczęście bardzo mi pomógł kozlik a także forum dla początkujących gdzie President udzielił mi bardzo cennej wskazówki ;).
Poradnik bardzo by się przydał :)