"tak jako odskocznia to powiem, że M4ti dobrze gadał...jest nowa jakość tak rozwiniętej rozmowy na temat NT nie było w tamtym sezonie"
Bo zabrakło mojej skromnej osoby na forum hehe, ale spokojnie nie zamierzam podgrzewać atmosfery :))))
Co do U-21 jeśli mogę wyrazić swoją opinię to jestem zwolennikiem jej marginalizacji, bowiem jak ktoś słusznie zauważył to jest praca z juniorami, gdzie decydują 3 lata bez gwarancji treningu ciągłego, ze strony managerów. Jeden zbocieje, drugi się wypnie inny skończy grę w między czasie itp. różne zjawiska. W NT można trenować nadal. Zastanawiam się czy może nie warto zastanowić się nad treningiem do U-21 zawodników tylko obwodowych nastawiając się na grę U-21 tylko obwodem bez napinki pod wyniki, zaś po przekroczeniu wieku juniora takiego zawodnika kierować na trening skili podkoszowych. Wówczas mamy świetnie rozwiniętego 21 latka z górą, a potem na C trening obrony podkoszowej i zbiórek. Taki obwodowy ze świetną obroną na dystansie będzie dobrze bronił, rzucał z dystansu, półdystansu i pasowałby prezesom ligowym do taktyk obwodowych trenując skile obronne. Ale to taka moja prywatna opinia. Wówczas daje to U-21 nawet jakieś szanse z obwodu, a do kadry U-21 pod kosz zawsze coś się znajdzie - jakiegoś samoluba co trenuje sobie mutanta pod kosz...nigdy nie zabraknie w świecie BB. No to tyle mojego minimalnego wkładu bez agresji hehehe...w tym wątku :))))))