Τα αρχεία δεν μπορώ να τα κατεβάσω γιατί μάλλον έχω πρόβλημα με τον Dns...
Είναι σωστό όμως να υποθέσω ότι η δύναμη των ομάδων (είτε ουσιαστηκά ανώτερες είναι είτε τυπικά) θα κερδίζει το εναλλακτικό σύστημα της άλλης (χώρις διαδικασίες μαντεψιάς)....
Όχι δεν είναι ακριβές αυτό.
Η δύναμη της ομάδας Α είναι ανώτερη από κάθε άλλη επιλογή. Η δύναμη της ομάδας Β όμως μπορεί (έστω και σπάνια) να είναι υποδεέστερη του εναλλακτικού της ομάδας Α (στην περίπτωση ουσιαστικής ανωτερότητας)
O πρσοδιορισμός ''ουσιαστηκά ανώτερη'' και ''τυπικά ανώτερη'' αναφέρεται αποκλειστηκά στην ομάδα Α...Επομένως αυτό που έγραψα είναι απόλυτα ακριβές γιατί παρακάτω και εσύ ο ίδιος γράφεις Α1>Β2 και για τις δύο περιπτώσεις...
Με άλλα λόγια είπα ότι η ομάδα (προφανώς Α...!) είτε είναι ουσιαστηκά είτε τυπικά ανώτερη θα κερδίζει το μπλοφάρισμα Β2 σε κάθε περίπτωση (χωρίς μαντεψιές στην μέση)...!
Αφού ξεμπερδέψαμε με τους ορισμούς θα επαναφέρω επαναδιατυπωμένα τα ερωτήματα μου γιατί οι ανισώσεις που μου παραθέτεις μεταφέρουν πλήρως τους ορισμούς σε μαθηματικοποιημένη μορφή αλλά δεν απαντούν αυτό που ρωτάω...!
Στην περίπτωση Ι του πρώτου μέρους με παραπομπή στο πίνακα Ι.1 γράφεις ότι :
1]αν ο Α επιλέξει να πάει στην δύναμη του και μαντέψει λάθος την τακτική του Β η πιθανότητα να κερδίσει είναι 59,2% (αν ο Β μαντέψει σωστά την τακτική του Α)
Λίγες γραμμές πιο κάτω αναφέρεις με παραπομπή στον πίνακα Ι.2 ότι:
2]Aν o A επιλέξει να πάει στην δύναμη του και μαντέψει λάθος ότι ο Β θα παίξει στην δύναμη του ,η πιαθανότητα να κερδίσει είναι 98,8% (αν ο Β μαντέψει σωστά την τακτική του Α)
Για μένα υπάρχει λογικό σφάλμα εδώ...!
Πάμε τώρα και στην 2η απορία μου...
Γράφεις στην περίπτωση Ι του Β μέρους ότι:
αν ο Α επιλέξει την δύναμη του,ο Β επιλέξει το σύστημα Β2 και ο Α δεν μπει στην διαδικασία να μαντέψει, η πιθανότητα νίκης του Α είναι 96,8%
Σε κάθε περίπτωση (το εγραψες και εσύ) Α1>Β2...
Έχουμε στανταροποιήσει ότι ο Α παίζει το Α1 και το Α1 κερδίζει το σύστημα Β2 σε κάθε περίπτωση...
Και το ερώτημα είναι...: Γιατί στην περίπτωση της ουσιαστηκά ανώτερης βγάζουμε μια πιθανότητα νίκης 98,8% ακόμα και όταν επιλέγουμε λάθος μαντεψιά
ενώ
στην περίπτωση της τυπικά ανώτερης που 1) δεν κάνουμε λάθος μαντεψιά και 2) ο αντίπαλος μας επιλέγει να παίξει με ένα ακόμα πιο υποδεέστερο σύστημα το Β2 (Β1>Β2) , η πιθανότητα να κερδίσουμε είναι μικρότερη (96,8%)...?
Αντιλαμβάνομαι την πολυπλοκότητα του ζητήματος...Αφού μπήκες στην διαδικασία να ποστάρεις και νούμερα οφείλω να πώ τι μου φαίνεται παράξενο-παράλογο όταν επί τους ουσίας χρησιμοποιούνται τα νούμερα ως βάση για την εξαγωγή συμπερασμάτων....
Ps 1: Αν οι ερωτήσεις κουράζουν δεν χρειάζεται να απαντηθούν...!
Ps 2: Πολλοί μπορεί να βαριούντε με τα όσα γράφω αλλά πθανότατα οι ίδιοι θα βαρέθηκαν και στα πρώτα πόστ πριν την ανάλυση των συμπερασμάτων...Εγώ έμεινα λίγο περισσότερο στο ταξίδι πριν τα συμπεράσματα...! :-PP
Last edited by Kung Flu at 10/6/2013 7:48:04 PM