BuzzerBeater Forums

BB Israel > בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215108.122 in reply to 215108.115
Date: 4/28/2012 4:42:08 PM
Overall Posts Rated:
274274
טוב פיני, הצלחת לעצבן גם אותי
ואני חייב להגיד שהרבה יגידו שאותי בערך הכי קשה לעצבן בכל הנוגע ללשמוע אנשים אחרים ולתת כבוד

מה זה כל השטויות שאתה רושם???

ש מדינות מפותחות בהן אולי הבעיה גדולה יותר (אני אתייחס למה שאתה אומר כעובדות כי אני עצלן מידי בשביל לבדוק) - בליגה בצרפת גרמניה ספרד או עוד מדינה שאמרת, אולי יש קושי אמיתי להיכנס למעגל הקסמים של הליגה הראשונה
אם אתה שואל האם אני שקרן, התשובה היא לא... וזה מאד קל לבדוק אם ממש תחפוץ בכך.

מה פה שואל אם אתה שקרן!?!
קראתי את הפורם הזה כמה פעמים חוץ מניסן שעוד מתייחס ועונה לך אני הבן הנוסף שעוד מתייחס למה שאתה כותב ומנסה להגיב לך בצורה עיניינית בלי לעקוץ אותך - צא מהסרט של הקיפוח או מהמגננה שאתה נכנסת אליה - זה מתחיל להימאס

בנוגע להתייחסות שלך לאנביאיי ולכל ליגה אמריקאית אחרת - ההתייחסות שלי היא פשוטה - (קבל השראה ממך) - לא רלוונטי.

למה שחוקים של ליגה אמיתית עם שחקנים אמיתיים תהיה קשורה למשחק וירטואלי שכזה?! אין שום סיבה. מדובר בסביבה שונה מאלפי סיבות, בינהן גם כלכלית
כל ההסתמכות שלך על הליגות האלו כמקור להשוואה פשוט מיותרת ושוב כמו שאתה אוהב להגיד, לא רלוונטית.

לא - לא ביקשתי שתעבור על העבר שלי, וגם לא היה צורך. אני פה מעונה 3 או 4, עליתי ליגה כל עונה וכל עונה עד היום הייתי בפלייאוף העליון. לקחתי אליפות, גביע ודאבל אפילו, שחקן שלי לקחת שחקן מצטיין, הייתי מאמן הנבחרת, הייתי מתרגם וגם ג'יאם. חסר לי לקחת את הבי 3, לאמן את הצעירה ולהיות מוד בשביל להגיד שעשיתי הכל. אהה ואפילו השתתפתי בפרויקטים שונים של מפתחי האתר. (אולי אני גם צריך לאמן נבחרת זרה) - ושוב לפני שתצטט ותרשום לא רולוונטי, אני אחסוך לך, זה באמת לא רלוונטי - סתם החלטתי להקל על סקירת העבר שלי

פיספסת את כל הרעיון כאן לדעתי. טוב, אולי לא את כולו...
המטרה אינה צמצום פערים בין ליגות, אלא צמצום פערים בתוך ליגה.
כל ליגה, כולל ה-B3.

נו טוב, אז זה הדיון שלך, דווקא הדיון של סגירת הפערים בין הליגות חשוב יותר, הפערים בתוך הליגות נהדרים בעיניי וגם שם עושים עבודה.

הנה דוגמא של מעשה ולא סתם דיבורים.
בעבר היה אפשר לרכוש שחקנים לפני חצי הגמר ואפילו הגמר של הבי 3. עבדך הנאמן לא אהב את התופעה, קיים דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי ומנהלי האתר קבעו דדליין כמו שיש בפלייאוף לגבי הבאת שחקנים לבי3. אגב הדעה שלי היית שצריך לעשות דדליין כזה גם בגביע של כל מדינה, אבל צעד אחרי צעד.

לפני שתגיד שגם זה לא רוולנטי, מה שכן היה פה רלוונטי היה דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי שהזיז משהו ולא דיון שעצבן את כולם, גרם לסגירתו בגלובלי (לפי מה שהבנתי) - ואחרי זה גם זכה לביקורת שלך לגבי חוסר התרבות בישראל.

* שים לב שכשהדיון בורח לכיוונים שלילים שוב עבדך הנאמן נמצא בשביל להחזיר אותנו לתלם

אז בליגה הישראלית, כמו בהרבה מאוד ליגות, אני חושב שברוב עולם באזר החופשי, יש איזון דיי יפה בין מסורת, עבודה קשה, שמירה על הגחלת לבין השקעה של דם חדש וכוחות עולים.
איזה איזון? הליגות באירופה על הפנים.
אלא אם נפל אוליגרך, ריאל וברצלונה יחלקו את התארים כמעט תמיד וכו'.
אין באמת אפשרות להתפתחות.
ראית בארץ איזה קבוצה שעשתה זאת בעשורים האחרונים.

בכל מקרה, זה לא רלבנטי לדיון כאן, אז בוא נשמיט את המשך הדיון על המצב באירופה ובארץ, ונתמקד בעולם הבאזר.

שים לב שנרשם עולם באזר החופשי ולא הכדורסל האירופאי החופשי. לא דיברתי על אוליגרכים למרות שלעידן יש משקיע מחול ולא דיברתי על ריאל או ברצלונה למרות שלקני יש כניראה חסות מאחד מהמועדונים האלו
* שוב, לא רלוונטי, אין מה להתייחס לזה, נימה של הומור לא תזיק פה

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
215108.123 in reply to 215108.110
Date: 4/28/2012 4:42:41 PM
Overall Posts Rated:
6666
ולגבי הקבוצות הגדולות (אני בליגת העל אבל עדיין לא מהטופ של הטופ) מבחינת הכנסות יש איזושהי תקרה... וכו'
מה הטיעון כאן? לא ברור לי.
יש לי הרגשה שמדובר שוב בטיעון ש"יש תקרת-שכר". טיעון שעניתי עליו אלוהים יותר כמה פעמים...

אני אתן לך דוגמה מה הטיעון:

תיקח אותי ואת יוסאין בולט

תן לי לנסות לשפר במאה מטר בחצי שנייה ותן לו לנסות לשפר את השיא שלו בחצי שנייה?
מי נראה לך שיצליח?
אולי בולט זאת לא דוגמה טובה כי הבן אדם לא אנושי :) אבל הבנת את הרעיון

הטיעון הוא שככל שאתה עולה ברמה קשה יותר להשתפר, וזה עוד בלי להתייחס לתחרות ולהשרדות בליגת העל שמציבה תנאים אפילו יותר קשים להשתפרות (בלי להזכיר גם שבליגת העל אי אפשר לתת למתאמן צעיר מאוד לשחק אלא במשחקי גביע קלים/במשחקי ידידות)

This Post:
00
215108.124 in reply to 215108.122
Date: 4/28/2012 4:55:37 PM
Overall Posts Rated:
105105
טוב פיני, הצלחת לעצבן גם אותי
מה פה שואל אם אתה שקרן!?!
תשמע, כתבת "אני אקח את מה שכתבת כאמת (כי אני עצלן לבדוק בעצמי)" (או משהו דומה). מה זה אם לא פיקפוק ביושר של מה שכתבתי?
אם נפגעת, מתנצל. לא היתה הכוונה.

קראתי את הפורם הזה כמה פעמים חוץ מניסן שעוד מתייחס ועונה לך אני הבן הנוסף שעוד מתייחס למה שאתה כותב ומנסה להגיב לך בצורה עיניינית בלי לעקוץ אותך - צא מהסרט של הקיפוח או מהמגננה שאתה נכנסת אליה - זה מתחיל להימאס
אני עניתי עניינית על מה שכתבת. על איזה מגננה וקיפוח אתה מדבר?

בנוגע להתייחסות שלך לאנביאיי ולכל ליגה אמריקאית אחרת - ההתייחסות שלי היא פשוטה - (קבל השראה ממך) - לא רלוונטי.
למה שחוקים של ליגה אמיתית עם שחקנים אמיתיים תהיה קשורה למשחק וירטואלי שכזה?!
לא רלבנטי הינה תשובה מכובדת לגמרי, כאשר יש גם הסבר לצידה.
לגבי מה שאתה כתבת, אין שום קשר למשחק וירטואלי או לא. זו סיבה שאפשר לכתוב גם לשאלה למה לא משחקים 2 דקות במקום 40 או 48 דקות שמשחקים במשחק האמיתי.
חוק תקרת-השכר פותר במציאות בעייה של חוסר תחרותיות בליגה. זו הבעייה כאן, ולכן הוא פתרון רלבנטי גם לעולם הוירטואלי.

לא - לא ביקשתי שתעבור על העבר שלי, וגם לא היה צורך.וכו'לא מבין מה רצית כאן...
לא עברתי על העבר שלך, הוא כן עומד במבחן הפרופיל שטענתי לגביו (שחקן מעונות ראשונות יימצא בטופ, בהנחה שמאמן טוב).
מבחן הפרופיל לא טוען שאתה מאמן לא טוב.

פיספסת את כל הרעיון כאן לדעתי. טוב, אולי לא את כולו...
המטרה אינה צמצום פערים בין ליגות, אלא צמצום פערים בתוך ליגה.
כל ליגה, כולל ה-B3.

נו טוב, אז זה הדיון שלך, דווקא הדיון של סגירת הפערים בין הליגות חשוב יותר, הפערים בתוך הליגות נהדרים בעיניי וגם שם עושים עבודה.
כאשר הפערים נשמרים, בתלות בעונת הכניסה, אז המצב קטסטרופלי, לא פחות.
כמות המשתמשים במשחק שלא עולה מראה כמה יש כאן בעייה.

הנה דוגמא של מעשה ולא סתם דיבורים.
בעבר היה אפשר לרכוש שחקנים לפני חצי הגמר ואפילו הגמר של הבי 3. עבדך הנאמן לא אהב את התופעה, קיים דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי ומנהלי האתר קבעו דדליין כמו שיש בפלייאוף לגבי הבאת שחקנים לבי3. אגב הדעה שלי היית שצריך לעשות דדליין כזה גם בגביע של כל מדינה, אבל צעד אחרי צעד.

לפני שתגיד שגם זה לא רוולנטי, מה שכן היה פה רלוונטי היה דיון תרבותי ופורה בפורם הגלובלי שהזיז משהו ולא דיון שעצבן את כולם, גרם לסגירתו בגלובלי (לפי מה שהבנתי) - ואחרי זה גם זכה לביקורת שלך לגבי חוסר התרבות בישראל.
אני עונה בצורה תרבותית לכל מי שמתייחס אליי בצורה תרבותית. כמוך.
מצד שני, זה לא באמת מפתיע אותך שכאשר רוצים לשנות מצב בצורה שלא פוגע באף אחד ספציפי, אז ההתנגדות תהיה קלה.
מנגד, בהצעה כזו, כשברור שהיא פוגעת בותיקות, אז ברור שיהיה הרבה רעש.
ההרעשה לא באה מכיווני, וכמו שאתה יכול לראות גם חדשים שהחלו לכתוב כאן, החלו במתקפה.
הסיבה - כשזה נוגע לכיס של אדם, זה נעשה הרבה יותר מלוכלך.

* שים לב שכשהדיון בורח לכיוונים שלילים שוב עבדך הנאמן נמצא בשביל להחזיר אותנו לתלם
נכון (והודיתי לך על זה קודם), עד כדי טיפול במישהו שמחזיק טייטל שלך ואינו אתה... שבפועל היה התוקפן והאלים ביותר כאן והיה זה שהחל את כל הבלאגן.

Last edited by Pini פיני at 4/28/2012 4:56:36 PM

This Post:
00
215108.125 in reply to 215108.124
Date: 4/28/2012 5:01:52 PM
Overall Posts Rated:
274274
נכון (והודיתי לך על זה קודם), עד כדי טיפול במישהו שמחזיק טייטל שלך ואינו אתה... שבפועל היה התוקפן והאלים ביותר כאן והיה זה שהחל את כל הבלאגן.

לא צריך שתודה לי. אבל בהחלט אני אגיד לך כמישהו שאני מבין שאתה מבין שלא סתם מחפש לתקוף אותך. הבעיה פה היא אתה.
צר לי להגיד את זה, אבל זה לא שהדברים שאתה אומר מזעזעים אנשים יותר מידי, היו הצעות יותר מוגזמות . הבעיה היא חד משמעית הסגנון.
אין לי מה להסביר, הביאו פה מספיק דוגמאות בנושא

אני אסכם את זה בדעה שלי שתהיה פשוטה ממה שאתה חושב

אני לא חושב שזה יהיה רעיון טוב להשליט תקרת שכר לפי חציון של ההכנסות של הקבוצות
יחד עם זאת, כמו שהיה בעבר וכמו שיהיה בעתיד, אם דבר כזה או דומה יכנס, הקבוצות שיצליחו להתאים את עצמם ישארו בצמרת. הכל זה עיניין של להתאים את עצמך למציאות שמשתנה כל הזמן במשחק הזה.
כלכלית וחוקתית.

This Post:
00
215108.126 in reply to 215108.124
Date: 4/28/2012 5:07:47 PM
Overall Posts Rated:
1818
מה זה B3

This Post:
00
215108.127 in reply to 215108.126
Date: 4/28/2012 5:09:15 PM
Overall Posts Rated:
6666
זה "ליגת האלופות" של באזרביטר

This Post:
00
215108.128 in reply to 215108.127
Date: 4/28/2012 5:10:39 PM
Overall Posts Rated:
1818
תודה

This Post:
00
215108.129 in reply to 215108.123
Date: 4/28/2012 5:12:00 PM
Overall Posts Rated:
105105
ולגבי הקבוצות הגדולות (אני בליגת העל אבל עדיין לא מהטופ של הטופ) מבחינת הכנסות יש איזושהי תקרה... וכו'
מה הטיעון כאן? לא ברור לי.
יש לי הרגשה שמדובר שוב בטיעון ש"יש תקרת-שכר". טיעון שעניתי עליו אלוהים יותר כמה פעמים...

אני אתן לך דוגמה מה הטיעון:

תיקח אותי ואת יוסאין בולט

תן לי לנסות לשפר במאה מטר בחצי שנייה ותן לו לנסות לשפר את השיא שלו בחצי שנייה?
מי נראה לך שיצליח?
אולי בולט זאת לא דוגמה טובה כי הבן אדם לא אנושי :) אבל הבנת את הרעיון

הטיעון הוא שככל שאתה עולה ברמה קשה יותר להשתפר, וזה עוד בלי להתייחס לתחרות ולהשרדות בליגת העל שמציבה תנאים אפילו יותר קשים להשתפרות (בלי להזכיר גם שבליגת העל אי אפשר לתת למתאמן צעיר מאוד לשחק אלא במשחקי גביע קלים/במשחקי ידידות)
הנה הסבר למה מה שכתבת אינו רלבנטי (או לא נכון להסתכל בצורה הזו, למקרה ומישהו ייעלב מהמינוח "לא רלבנטי")

אתה משווה יכולות.
אתה (ואני) לא נוכל להתחרות בבולט אף פעם.
אנחנו לא ברמה שלו.
אני גם לא מצפה שמנהל-כדורסל רע יצליח בעקבות חוק תקרת-השכר לנצח כזה שטוב ממנו. זו לא המטרה, וזה לא מה שזה יעשה (שוב - הוכחה ב-נבא וכו').

מנגד, מנהל של אתלטים, או כדורסלנים, עוסק בניהול, וזה מה שהמשחק הזה אמור למדוד.
לזמן אמורה להיות השפעה זניחה.

האם נראה לך סביר שאחרי 8-10 עונות הפרש של עונה לא יהיה משמעותי במשחק?
אם כן, אנחנו שוב חוזרים לנושא של צרפת וכו' שמראות שהוא משמעותי כאן בדיוק בגלל הבעייה האמורה.

האם המשחק צריך להיות מוכרע בכל עונה על סמך נכסים נצברים בלבד?
נשמע לי משעמם למדי, ואגב בפורומים הכלליים בהחלט שמעתי על לא מעט משתמשים שעזבו את המשחק אחרי שהיו בטופ בגלל זה, או לחילופין ירדו ליגות בשביל לחוות לפחות טיפוח שחקני דראפט (למשל) שלא ממש קורה בליגת העל (לפחות של אותן מדינות).

This Post:
00
215108.130 in reply to 215108.129
Date: 4/28/2012 5:17:36 PM
Overall Posts Rated:
274274
בהחלט אני יכול להגיד לך שיש בעיה בגיוון, מבחינתי לפחות
אני לא יכול לקחת מתאמן בן 18 ולאמן אותו בצורה טובה מבלי לפגוע בהישגיות שלי.

מבאס, אבל זה המצב.

יש כאלו שכל אך אוהבים את זה עד שהם משקיעים רק בזה ופוגעים ביכולת שלהם (נגיד יהודה) ויש כאלו שמוכנים לא לאמן כלום והעיקר להגיע לתארים - נגיד סקסס בעונות מסוימות.

אפשר לראות את זה כבעיה ואפשר לראות את זה כאפשרויות שונות להסתכל על המשחק. אגב אפשר גם לשלב ולאמן שחקנים בשלים יותר כמו שרוב קבוצות ליגת העל עושות.

This Post:
00
215108.131 in reply to 215108.125
Date: 4/28/2012 5:24:18 PM
Overall Posts Rated:
105105
צר לי להגיד את זה, אבל זה לא שהדברים שאתה אומר מזעזעים אנשים יותר מידי, היו הצעות יותר מוגזמות . הבעיה היא חד משמעית הסגנון.
אתה בטוח מדי במה שאתה אומר, בהקשר הזה, ולא בוחן את הדוגמאות וההסברים שהבאתי לנושא.
איך ייתכן שהותקפתי ע"י שלושה משתמשים שונים שעוד לא כתבתי מילה לכיוונם.
כאמור - הסיבה, זה נוגע ל-"כיס" שלהם ולכן מכעיס אותם

אני לא חושב שזה יהיה רעיון טוב להשליט תקרת שכר לפי חציון של ההכנסות של הקבוצות
יחד עם זאת, כמו שהיה בעבר וכמו שיהיה בעתיד, אם דבר כזה או דומה יכנס, הקבוצות שיצליחו להתאים את עצמם ישארו בצמרת. הכל זה עיניין של להתאים את עצמך למציאות שמשתנה כל הזמן במשחק הזה.
כלכלית וחוקתית.
אני מניח שברור שאין לי כאן מה להגיד חוץ מ-"נהפוך הוא", כיוון שלא הסברת את הטיעון, אלא רק טענת אותו.

ועדיין הוסיף ואגיד:
1) האם תקרת-שכר גוררת מצב שבו רוב הקבוצות יכולות (בפועל, כי יש להן את האמצעים) להשתמש באותן עלויות שכר? כן.
2) האם השיטה הצליחה לייצר תחרותיות בכל ליגה שנוסתה? כן.
3) האם תקרת-שכר תגרור חוסר ניצול של תקציב של הגדולות ולכן תנציח את המצב? לא, כי כסף לא מנוצל לא משפיע על תחרותיות.
4) האם בעקבות החוק אותן קבוצות חזקות רק יהיו חזקות יותר, כי ייקנו שחקנים שהשכר שלהם נמוך יותר והתפוקה גבוהה יותר? לא רלבנטי - יכולות ורוצות לעשות זאת גם כיום, כאשר בנוסף מחיר אותן שחקנים בשוק גבוה ומייצג ולכן על הקנייה עצמה יפסידו לא מעט כספים, ומכאן עוד דרך לצמצום.
[בפועל, הנ"ל הינו די העתקה מאותו פוסטי סיכום אמורים]

This Post:
00
215108.132 in reply to 215108.121
Date: 4/28/2012 5:25:58 PM
Overall Posts Rated:
105105
לא פיני זה לא עובדה כי ברגע שאתה מציג מספר מקרים בודדים שמראים לך מספר מקרים בודדים אחרים שסותרים את "העובדה" שלך זה לא עובדה

העובדה הכי ברור היא שאתה מסרב לענות על המצב פה בישראל לא אומרים לך לארגנטינה בוא תעבור על המצב פה בארץ אבל אתה ממשיך להתחמק

השקרן התוקפן והמתחמק זה אני מה לעשות כך נולדתי חינוך קלוקל

אם היית התנהל בדו שיח ולא מונולוג שחוזר על עצמו אנשיים היו ממשיכים לענות לך ברצינות
מכיוון שכך המצב אני נותן לטרד הזה עד מחר בלילה ללא תגובות שלי אתה יכול להרגע להגיע לכיוון של דו שיח ולא פיני מראה לכולם כמה הם מפגרים אחרת הוא ננעל

ההתייחסות היחידה לשאלה היתה יש מיקרים אחרים. זו אינה התייחסות לשאלה. זו העלאת שאלה אחרת.
כאמור, לא עברתי על כל 98 המדינות הקיימות.
זה לא מסביר את אי התשובה שלך לשאלה היחידה שנשאלת.

Advertisement