A ja mam inne pytanie, zwłaszcza do osób które wyniki przegranych/wygranych meczów tłumaczą statystyką pkt/100 rzutów.
Na jakiej zasadzie jest ta wartość wyliczana? Bo geniuszem matematycznym nie jestem, ale coś mi się nie zgadza. Np. mój ostatni mecz
(23386051), mój PG zagrał cały mecz więc do tej statystyki dla pozycji PG liczyć się powinny tylko jego statystyki. Wg podsumowania meczowego ja na PG powinienem zdobyć 92.0 pkt / 100 rzutów. Tymczasem mój PG oddał 13 rzutów i zdobył 4 pkt plus 2/2 z FT. Jeśli FT nie są wliczane do tych wyliczeń to na 100 rzutów on powinien zdobyć ledwo ponad 30pkt. Nie pamiętam czy te dwa osobiste zostały oddane po jednym faulu przeciwnika czy w dwóch akcjach 2+1. Jeśli po 2+1 to znaczy że w 13 akcjach rzutowych zdobył 6 pkt więc na 100 akcji rzutowych powinien zdobyć około 46pkt. A jeśli po pojedynczym faulu to znaczy, że w 14 akcjach rzutowych zdobył 6 pkt i wtedy po 100 akcjach powinien zdobyć niecałe 43pkt. No chyba że te FT są jakoś inaczej wliczane w tę formułę. Ale nie wiem w jaki sposób podbiłyby wynik o ponad 40 pkt/ 100 rzutów.Może ktoś wie? :)