"Δεν είναι εύκολο να προπονείς τρεις παίχτες
και να είσαι ανταγωνιστικός στην Α1"Το
Peristeri Thunder είναι μία ομάδα που ιδρύθηκε τη σεζόν 28. Την 41 ανέβηκε Α1, ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στην πρώτη τη τάξη κατηγορία και κατάφερε να παραμείνει. Φέτος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει. Πάμε να δούμε τι έχει να μας πει ο Gastone (Στέφανος).
Αρχικά, το Gastone από τη γνωστή πάπια;
Το Gastone το πήρα επειδή Gastone λέγανε και τον Obradovic μια περίοδο.
Πάμε κατευθείαν στα... βαθιά. Πέντε αγωνιστικές μένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας και το Περιστέρι θα χρειαστεί να βρει τρεις νίκες παραπάνω από τους αντιπάλους του. Υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για παραμονή ή τα πωλητήρια δείχνουν την αποδοχή του υποβιβασμού;
Τα πωλητήρια δείχνουν ξεκάθαρα την αποδοχή του υποβιβασμoύ. Δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες.
Ο τραυματισμός του Torreblanca στην αρχή της σεζόν έκανε το ξεκίνημα αρκετά δύσκολο. Νομίζω ότι κατά την διάρκεια έχασε για δύο βδομάδες και τον Fioriti. Η ατυχία χτύπησε την... πόρτα της ομάδας σου φέτος. Πιστεύεις ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν δεν αντιμετώπιζες αυτές τις δυσκολίες;
Αντικειμενικά ο τραυματισμός του Torreblanca μου άλλαξε όλο το σχεδιασμό. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν δυο προπονήσιμοι και άλλοι 5 καλοί παίχτες. Μετά τον τραυματισμό του Torreblanca βρήκα μια ιδιαίτερη περίπτωση ψηλού, τον Ρανέρα όπου η προπόνησή του ταίριαζε άριστα με τους άλλους δυο διότι δεν είναι ο κλασικός ψηλός αλλά ένας που μπορεί να γίνει τύπου Μπερζοβίτης (Άμυνες, πάσες, ριμπ και τάπες). Οπότε σκέφτηκα με τους περιμετρικούς κοντούς που προπονούσα έδενε γάντι ένας τέτοιος ψηλός.
Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο να προπονείς 3 παίχτες κ να είσαι ανταγωνιστικός στην Α1. Δεν θεωρώ πάντως ότι πήγα άσχημα γιατί έφτασα στους 16 του κυπέλλου, έχασα 1-2 παιχνίδια που θα μπορούσα να είχα πάρει και ευνοήθηκαν ανταγωνιστές μου με βάση το πρόγραμμα που είχαν οι ''μεγάλοι'' στο κύπελλο.
Η ομάδα προχώρησε αρκετά στο Κύπελλο. Μήπως ήταν κάτι που στοίχισε; Καθότι φάνηκε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια... μασχάλη.
Δεν νομίζω ότι στοίχισε το κύπελλο. Απλά εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να σπάσεις έδρα οπότε το να θυσιάσεις ένα παιχνίδι σου έδινε την δυνατότητα του κυπέλλου αλλά και να στρώσεις τους χρόνους.
Ζώνη και Bort σημαίνουν αποβολή; Οι ήττες με Corfu Tigers και Tromokrates ήρθαν στις λεπτομέρειες. Εάν ο Αυστραλός δεν ήταν τόσο επιρρεπής στα φάουλ πιθανότατα θα ήσουν ακόμη μέσα στο παιχνίδι με καλύτερες πιθανότητες.
Η ζώνη επιλέχτηκε καθαρά λόγω προπόνησης ώστε να προστατευτούν οι κοντοί και να παίρνουν τα 48λεπτά γιατί σε μ2μ είναι λίγο επιρρεπής. Αν δεν ήταν αυτός ο λόγος δεν θα έπαιζα και 3-2 με τους τρομοκράτες σίγουρα.
Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι σχετικά χαμηλός. Ποιο είναι το μέλλον του Περιστερίου; Οι φίλαθλοι θέλουν σε περίπτωση που δεν αποφευχθεί ο υποβιβασμός άμεση επάνοδο.
Ο στόχος θα παραμείνει η προπόνηση αλλά διεκδικώντας την άνοδο άμεσα. Σίγουρα θα μειωθεί το μπατζετ αναγκαστικά όπως και να έχει.
Μετά το παιχνίδι με τον... τρόμο, υπήρχε μερίδα οπαδών που φώναζε: "Όχι τον Τσιγκουνίδη. Όχι τον Τσιγκουνίδη. Εδώ είναι το σπίτι του. Εάν πέσουμε αυτός πρέπει να ηγηθεί." Ο παίκτης αναμένεται να αποχωρήσει ή μόνο σε περίπτωση που έρθει μία καλή προσφορά;
Ο Τσιγκουνίδης δεν φεύγει για κάτω από 2Μ. Δεν καίγομαι να τον πουλήσω. Αν έρθει μια τέτοια προσφορά έχει καλώς αλλιώς θα παραμείνει στην ομάδα.
Και μίας και αναφερθήκαμε στον Τσιγκουνίδη. Εάν παραμείνει, υπάρχει στόχος μελλοντικά να παίξει εθνική μαζί με τον Φιορίτη;
Δυστυχώς δεν νομίζω ότι έχουν ελπίδες για εθνική. Εχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο των παιχτών που είναι στην εθνική παρόλα αυτά εγώ θα συνεχίσω να τους προπονώ για το καλό της ομάδας μου και ότι προκύψει.