Oba albumy słyszałem faktycznie. Demonologia to Słoń, a muzyki podobnej do tej Słonia w Polsce nie robi chyba nikt. :) Poleciłbym Ci coś jeszcze jak "Dzieło Sztuki" Fabuły, "Dowód Rzeczowy nr 1" PiHa oraz projekt "Czarne Złoto" za którym stoją głównie Fokus, HST, a producentem jest Jajonasz, który kryje się pod pseudonimem Lukatricks. Typowo śląski album. Godny polecenia.
Raperem, który jakiś czas temu wyszedł z Toruńskiego podziemia jest Małpa. Jego album "Kilka Numerów O Czymś" uważam (i nie tylko ja) za najlepszy debiut od kilku lat. Naprawdę świetny raper.
PS. Rap, dobry na rozluźnienie robi Sobota. Naprawdę polecam jego album "Sobotaż", jak i mixtape "Urodzony By Przegrać, Żyję By Wygrać". Być może SOB jest mi bliższy przez to, że do Szczecina mam półtora godziny drogi. ;)
PS2. Jeśli lubiłeś Paktofonikę, to na pewno przypadną Ci do gustu "Podróże po Amplitudzie" Rahima.
Osobiście jestem fanem Killaz Group (Gural i Kaczor) z 2003 roku i ich płyty "Nokaut". Poza tym fajny mixtape wyprodukowała HIFI Banda w 2008 roku pt. "Fakty, Ludzie, Pieniądze", a ich debiutancki album "5, 10, 15" miał premierę bodajże 8 listopada.