BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Debata wyborcza

U21 Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200015.124 in reply to 200015.121
Date: 11/6/2011 10:24:19 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Kłamiesz. Niczym nie handlowałem, każdy selecao dostawał te listy za darmo. Nawet ty z nich korzystałeś wielokrotnie (i to także wtedy, gdy nie byłeś wymieniony jako sztabowicz). Udostępniałem je także innym osobom pomagającym kadrom, zawsze za darmo.

Mylisz się twierdząc, że nie jestem w sztabie kadry. To raczej ja ciebie w nim nie widzę (a orientuję się w nim trochę, bo jestem administratorem forum sztabu) ;-)

Listy draftu robię samodzielnie moimi ręcami. Co mam sobie ręce amputować i dać komuś innemu? Nie mogę nikomu rozkazać, żeby robił to za mnie. Zresztą nie wyobrażam sobie jakby to mogło wyglądać. Wszystkie rzeczy, które są potrzebne do zrobienia list draftu, są darmowe. Nie mogę np. kogoś zmusić, żeby nauczył się obsługiwać arkusz kalkulacyjny (a np. takiej rzeczy używam do prezentowania list draftu, a wiem, że w BB gra wiele osób, które nie potrafią używać arkuszy kalkulacyjnych). To jedna rzecz.
Poza tym sloty w kadrze to jest coś, do czego selekcjoner nie potrzebuje kiwnąć palcem, dostaje w dzierżawę od społeczności. Listy draftu wytwarzam swoją pracą. I to może zrobić każdy - widziałem, że w tym sezonie kilka osób się zgłaszało do zrobienia takich list. Nie byli ani selekcjonerami, ani skautami, ani nie mieli żadnej innej funkcji w sztabie (poza tym sztabowicz to jest funkcja nieoficjalna w BB).
A jeśli już chcesz poruszyć temat, że coś należy do kadry, to jak skomentujesz fakt, że hawkeyed i mr. president nie chcieli mi udostępnić ani mnie (demokratycznie wybranemu selekcjonerowi) ani społeczności raportu z pracy MTR (któremu to z kolei ja przez bodajże 3 sezony dawałem bez mrugnięcia okiem listy draftu i oni z nich korzystali).

This Post:
00
200015.125 in reply to 200015.123
Date: 11/6/2011 10:33:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Bo nie wiedziałem, że sprawa miejsc w sparingach jest dla kogoś aż tak ważna ;) W swojej mowie pisałem o rzeczach, które dla mnie były ważne, a nie sposób napisać o wszystkim.
Jakbym wiedział, że to takie super istotne to bym napisał. Po prostu nie przyszło mi to do głowy ;)

Nie mam o to największych pretensji, że nie napisałeś. Ale potem stwierdziłeś, że każdy selekcjoner/kandydat ma swoją wizję, i jeśli jasno ją przedstawi, to wszystko jest w porządku. Ale akurat tego czynnika jasno nie przedstawiłeś ;-)

Właśnie wychodzę niebawem.
Ale w rewanżu może warto wycofać się z totalnie chybionego pomysłu? Który może jest dobry dla pięciu promili polskiej społeczności (czyli tylko drużynom z Twojej ligi, w tym Tobie, bo sam bierzesz udział w tym typerku) a nie przynosi żadnych korzyści, lub wręcz szkodzi, pozostałym 99,5%.

To jest tak, jakby jakiś urzędnik, po wygraniu wyborów samorządowych, podjął decyzję, że wszystkim szesnastu mieszkańcom kamienicy, którą sam zamieszkuje, obniża czynsz, a całej reszcie mieszkańców miasta nie obniża (albo podnosi). Przecież to by była wielka afera.
Dziwię się, w mowie napisałeś, że jesteś przed trzydziestką, a tu nagle decyzja jak z Barei, najbardziej wynaturzonego PRL-u.

This Post:
11
200015.127 in reply to 200015.125
Date: 11/6/2011 10:49:18 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Przecież napisałem, że nagrodę będą mieli wszyscy którzy zorganizują typera na forum swojej ligi i weźmie w nim udział co najmniuej połowa ligi. To się tyczy każdej ligi, Twojej również ;)

Idę z Tobą o zakład, że nie będzie z tego miejsc nawet na jednego spara reprezentacji :)

This Post:
00
200015.128 in reply to 200015.126
Date: 11/6/2011 10:57:07 AM
Overall Posts Rated:
12061206
[...]
Ja nawet skilli nie chciałem od MTR-u, do szczęścia mi one nie są potrzebne. Ale społeczności należałby się jakiś raport w stylu: "tylu a tylu dostaliśmy do działania, tylu a tylu odpisało, tylu a tylu nadawało się do MTR-u", a po jakimś czasie jakaś informacja o postępach "tyle a tyle skoków, tylu a tylu się wykruszyło - zbotowało, poszło na sprzedaż, właściciel olał sprawę, itd". Taka informacja mogłaby pomóc w tym, żeby po kolejnych draftach dzielić się lepiej.
Tymczasem nic. Przez jakiś czas była śpiewka, że wszystko jest w projekcie super. A potem mi (jako selekcjonerowi) jakiś user pisze, że mu skaut nie odpisuje na pytania (a tym skautem był hawkeyed) ;-) To chyba jednak coś jest nie tak. Jeśli pulę ciekawych zawodników z draftu traktujemy jako wartość, która ma pomagać kadrom, listy te są robione pracą selekcjonera i jego pomocników, projekt otrzymuje część zawodników, to chyba społeczności się należy informacja, co się z nimi dalej dzieje.

Selekcjonerzy znali skille zawodników, którzy nie mieli szans zagrać w kadrze, na długo przed tym, zanim zacząłem się kadrami interesować. Także skauci. I to nie jest prawda, że zaczęliśmy nagle sprawdzać znacznie więcej zawodników. Zaczęliśmy sprawdzać więcej lepszych zawodników i robić to szybciej i precyzyjniej, bo nie było to już robione chaotycznie i po omacku.

Last edited by Dejvidd at 11/16/2011 5:09:28 PM

From: Mario

This Post:
00
200015.130 in reply to 200015.128
Date: 11/6/2011 12:58:16 PM
Overall Posts Rated:
605605
Witamy w demokracji.

This Post:
00
200015.131 in reply to 200015.127
Date: 11/6/2011 4:04:06 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
VJ, moim zdaniem typerki ligowe nie powinny mieć wpływu na kadrę, kadra jest własnością żadnej z lig, jeśli ktoś chce wziąć udział w typerze kadry, prawdopodobnie bedzie taki typer na forum polskim, gdzie wszyscy moga w nim wziąc udział. Jeśli ktoś robi typerka ligowego, niech nagroda bedzie także na skale ligową, a nie reprezentacyjną.

pozdrawiam