BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Debata wyborcza

U21 Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200015.125 in reply to 200015.123
Date: 11/6/2011 10:33:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Bo nie wiedziałem, że sprawa miejsc w sparingach jest dla kogoś aż tak ważna ;) W swojej mowie pisałem o rzeczach, które dla mnie były ważne, a nie sposób napisać o wszystkim.
Jakbym wiedział, że to takie super istotne to bym napisał. Po prostu nie przyszło mi to do głowy ;)

Nie mam o to największych pretensji, że nie napisałeś. Ale potem stwierdziłeś, że każdy selekcjoner/kandydat ma swoją wizję, i jeśli jasno ją przedstawi, to wszystko jest w porządku. Ale akurat tego czynnika jasno nie przedstawiłeś ;-)

Właśnie wychodzę niebawem.
Ale w rewanżu może warto wycofać się z totalnie chybionego pomysłu? Który może jest dobry dla pięciu promili polskiej społeczności (czyli tylko drużynom z Twojej ligi, w tym Tobie, bo sam bierzesz udział w tym typerku) a nie przynosi żadnych korzyści, lub wręcz szkodzi, pozostałym 99,5%.

To jest tak, jakby jakiś urzędnik, po wygraniu wyborów samorządowych, podjął decyzję, że wszystkim szesnastu mieszkańcom kamienicy, którą sam zamieszkuje, obniża czynsz, a całej reszcie mieszkańców miasta nie obniża (albo podnosi). Przecież to by była wielka afera.
Dziwię się, w mowie napisałeś, że jesteś przed trzydziestką, a tu nagle decyzja jak z Barei, najbardziej wynaturzonego PRL-u.

This Post:
11
200015.127 in reply to 200015.125
Date: 11/6/2011 10:49:18 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Przecież napisałem, że nagrodę będą mieli wszyscy którzy zorganizują typera na forum swojej ligi i weźmie w nim udział co najmniuej połowa ligi. To się tyczy każdej ligi, Twojej również ;)

Idę z Tobą o zakład, że nie będzie z tego miejsc nawet na jednego spara reprezentacji :)

This Post:
00
200015.128 in reply to 200015.126
Date: 11/6/2011 10:57:07 AM
Overall Posts Rated:
12061206
[...]
Ja nawet skilli nie chciałem od MTR-u, do szczęścia mi one nie są potrzebne. Ale społeczności należałby się jakiś raport w stylu: "tylu a tylu dostaliśmy do działania, tylu a tylu odpisało, tylu a tylu nadawało się do MTR-u", a po jakimś czasie jakaś informacja o postępach "tyle a tyle skoków, tylu a tylu się wykruszyło - zbotowało, poszło na sprzedaż, właściciel olał sprawę, itd". Taka informacja mogłaby pomóc w tym, żeby po kolejnych draftach dzielić się lepiej.
Tymczasem nic. Przez jakiś czas była śpiewka, że wszystko jest w projekcie super. A potem mi (jako selekcjonerowi) jakiś user pisze, że mu skaut nie odpisuje na pytania (a tym skautem był hawkeyed) ;-) To chyba jednak coś jest nie tak. Jeśli pulę ciekawych zawodników z draftu traktujemy jako wartość, która ma pomagać kadrom, listy te są robione pracą selekcjonera i jego pomocników, projekt otrzymuje część zawodników, to chyba społeczności się należy informacja, co się z nimi dalej dzieje.

Selekcjonerzy znali skille zawodników, którzy nie mieli szans zagrać w kadrze, na długo przed tym, zanim zacząłem się kadrami interesować. Także skauci. I to nie jest prawda, że zaczęliśmy nagle sprawdzać znacznie więcej zawodników. Zaczęliśmy sprawdzać więcej lepszych zawodników i robić to szybciej i precyzyjniej, bo nie było to już robione chaotycznie i po omacku.

Last edited by Dejvidd at 11/16/2011 5:09:28 PM

From: Mario

This Post:
00
200015.130 in reply to 200015.128
Date: 11/6/2011 12:58:16 PM
Overall Posts Rated:
605605
Witamy w demokracji.

This Post:
00
200015.131 in reply to 200015.127
Date: 11/6/2011 4:04:06 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
VJ, moim zdaniem typerki ligowe nie powinny mieć wpływu na kadrę, kadra jest własnością żadnej z lig, jeśli ktoś chce wziąć udział w typerze kadry, prawdopodobnie bedzie taki typer na forum polskim, gdzie wszyscy moga w nim wziąc udział. Jeśli ktoś robi typerka ligowego, niech nagroda bedzie także na skale ligową, a nie reprezentacyjną.

pozdrawiam