Hvala Matya, Ogi.
Nakon proslonedeljne pobede nad drugom reprezentacijom sveta, sada je pala i treca. Ova utakmica je bila biti ili ne biti za nas. Poraz bi nas znatno udaljio od baraza, a ovako imamo i kakve-takve sanse za medalju.
Malo sam ispreskako utakmicu i vidim da je ludi Andjelin resio. Stvarno, sta bi bilo da covek nije imao one silne povrede i da nije propustio 6 nedelja treninga?! Iskreno, mislio sam da cemo nesto bolje odigrati, ali daleko od toga da sam nezadovoljan kada se skonta da smo uglavnom jurili rezultat i bukvalno ukrali pobedu.
Stanje u grupi:
1. Francuska 3-0 +67
2. Italija 2-1 +51
3. Srbija 2-1 +3
4. Litvanija 1-2 +15
5. Finska 1-2 -84
6. Rusija 0-3 -52
Kao sto se vidi, situacija nije sjajna iako bi trebala biti sa ovim skorom i kada se pogleda protiv koga smo vec igrali, a ko sledi. Jednostavno, imali smo peh sa rasporedom, ili rezultatima (kako se uzme) i sada idemo na 2 ekipe koje nemaju sta da izgube. Finci su se stedeli protiv Francuza i protiv Italije, i sada nama sledi CT, dok su Italija i FR popravljale kos razliku protiv njih. Ne mora da znaci da ih necemo dobiti i naravno da cemo pokusati izvuci maksimum, ali postavlja se i pitanje kos razlike. Cak i ako dobijemo, to nece biti sa velikom kos razlikom jer nam, najverovatnije, sledi taj CT.
Nas raspored do kraja: Finci i Rusi;
Raspored Francuza: Rusi i Italija;
Raspored Italijana: Litvanija i Francuska;
Raspored Litvanije: Italija i Finska;
Finci: mi i Litvanija;
Rusi: Francuzi i mi.
Kada se pogleda raspored, na papiru imamo najlaksi posao, ali mnogo stosta se moze iskomplikovati, ponajvise zbog tih CT-ova. Ako racunamo 2 pobede do kraja (sto ce biti izuzetno tesko iako smo kvalitetniji), opet cemo morati da gledamo druge rezultate:
Prva varijanta - Navijamo da Rusi dobiju Francuze. Rusi ce sigurno tuci CT, ali ne verujem da ce Francuzi nesto rizkovati i da tu ide normal. Imaju dobru kos razliku i uz bilo kakvu pobedu, oni su skoro nedostizni.
Druga varijanta - U poslednjem kolu da navijamo za Francuze, pa da Italija ispadne. Cisto sumnjam u taj razvoj situacije obzirom kako su Italijani trosili ent i da ce Francuzi biti manje-vise sigurni pa nece zapinjati.
Treca varijanta - Litvanci dobiju Italijane sa CT-om, ali i to je malo verovatno zbog razlike u entu, pa i kvalitetu.
Iskreno, ne znam sta je manje verovatno od svih ponudjenih varijanti :D Ja sam za to da se maksimalno udje u ove dve poslednje utakmice, sacuva trece mesto, eventualno pokusa stici kos razlika ili ceka neki kiks od ovih iznad nas i uzme bronza. Tada u eventualnom polufinalu nemamo sasnse sve da igramo protiv Tanzanije jer cemo ispucati ent. Voljan sam da cujem sve predloge :)
Last edited by Lale at 4/6/2015 6:40:41 PM