Pozdrav svima, opet loše vijesti stižu sa Eurobasketa...
Zmajevi su igrali protiv aktualnih europskih prvaka Španaca i upisali poraz -12...
Bosna i Hercegovina vs. España 80 - 92 (50372)isti trud, uz moj promašeni puni GDP...
u najavi tekme sam pisao o našoj lošoj formi, i morao sam riskirat sa GDPom... promašeni GDP odnosi 7-8p, tako da sam kontao da mi isto dođe izgubio 5 ili 15 razlike, a da sam pogodio, vjerojatno bi dobili...
veći trud nije imao smisla jer nas čekaju dvije teške utakmice do kraja, Izrael i Ukrajina, koje kako se bliži kraj druge runde, nemaju za koga čuvat enth, tako da će se ispucat na nama... još jednom hvala BBu za ovaj raspored...
malo nam znači pobjeda protiv Francuza s normalom, kad smo zbog toga izgubili od Engleza... a na ovom nivou, svaki djelić enta i forme može biti krucijalan...
utakmica protiv Španaca nije loše počela... veći dio prve četvrtine smo vodili, a tek pred kraj Španci preuzimaju kontrolu, i završavaju sa +4 prvu četvrtinu...
kako je krenula druga četvrtina, mirisalo je na katastrofu, Španci ubijaju iz svih pozicija, nama ni ofanzivni skok ne može pomoći, u jednom trenutku je bilo i -16, a završilo sa -14...
treća četvrtina je bila naš najbolji dio utakmice, zategnuli smo odbranu, u napadu pogađamo, i pred kraj četvrtine stižemo na -5 samo... ovaj put nismo imali problema sa ličnim greškama, al zato smo imali povredu... naš najbolji centar Džihić pored nesreće na treningu, povrijedio se u trećoj četvrtini, zaista nema sreće ove sezone...
pred kraj četvrtine Španci vraćaju razliku na +8...
u zadnjoj četvrtini igra se u serijama, prvi mi dolazimo opet na -5, pa Španci rade seriju i odlaze na +15 pa opet mi minutu prije kraja dolazimo na -7... u penal završnici Španci lagano odlaze na konačnih 12 razlike...
najbolji u našim redovima je bio Sanjin Radoš sa 15p i 7 skokova... double double su upisali Tvrtko Bošnjak sa 13p i 12 skokova te Osman Pita sa 10p i 10 skokova... dvocifren je još bio samo Brlić sa 10p...
sve u svemu, očekivan poraz, sa prihvatljivom razlikom...
u ostalim utakmicama u našoj skupini, Francuska je očekivano razbila Ukrajinu 26 razlike
(50373), a Englezi su upisali još jednu tijesnu pobjedu, +5 protiv Izraela
(50371)tablica nakon 3 kola:
1. Španija 3-0 +74
2. Francuska 2-1 +25
3. Engleska 2-1 -22
4. BiH 1-2 -12
5. Ukrajina 1-2 -55
6. Izrael 0-3 -10
u sljedećem kolu igraju:
BiH-Izrael
Francuska-Španija
Engleska-Ukrajina
Izraelci nemaju nikakve šanse ni za baraž više, tako da će vjerojatno na nama ispucat enth, u zadnjem kolu ih čekaju Španci, pa da barem jednu pobjedu pokušaju uhvatit...
Ukrajina se nada trećem mjestu i baražu za svjetsko, tako da će zapeti u obje utakmcie do kraja...
Englezi su u igri za medalju, a čekaju ih neugodni Ukrajinci i vjerojatno derbi za medalju u zadnjem kolu protiv Francuza...
Španci su skoro sigurno prvi, a Francuzi su pred dilemom, ganjat pobjedu protiv Španije, ili riskirat pa krug sa koš razlikom nakon zadnjeg kola...
što se nas tiče, ganjamo pobjede do kraja, pa šta bude... zbog nesretnog poraza od Engleza, ne ovisimo više sami o sebi, al šta je tu je... malo loša forma, malo više moje loše procjene, i šanse za medalju odoše ko rukom odnesene...
nema predaje, idemo dalje za iste pare...