BuzzerBeater Forums

BB Poland > Ankieta personalna

Ankieta personalna

Set priority
Show messages by
From: Sztuker
This Post:
00
52211.126 in reply to 52211.1
Date: 11/27/2010 8:57:25 AM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Ulubiony klub piłkarski: Lech Poznań
Ulubiony zespół NBA: brak
Ulubiony manager BB: brak
Ulubiony klub BB: powiedzmy, że własny
Ulubiony kolor: czarny
Ulubiony browar: Tyskie
Samochód marzeń: Lexus IS 250
Ulubiona gra: NFS MW
Najlepszy piłkarz: Leo Messi
Najlepszy koszykarz: LBJ
Najlepszy aktor: Maciej Stuhr
Najlepszy film: Chłopaczki z sąsiedztwa
Ideał kobiety: Kim Kardashian czy coś w ten deseń ;)
Ulubiony zespół muzyczny: Fenomen

OG.
From: oskar4

This Post:
00
52211.127 in reply to 52211.126
Date: 11/27/2010 9:32:00 AM
Overall Posts Rated:
1010
Ulubiony klub piłkarski: Lech Poznań
Ulubiony zespół NBA: brak
Ulubiony manager BB: brak
Ulubiony klub BB: powiedzmy, że własny
Ulubiony kolor: czarny
Ulubiony browar: Tyskie
Samochód marzeń: Lexus IS 250
Ulubiona gra: NFS MW
Najlepszy piłkarz: Leo Messi
Najlepszy koszykarz: LBJ
Najlepszy aktor: Maciej Stuhr
Najlepszy film: Chłopaczki z sąsiedztwa
Ideał kobiety: Kim Kardashian czy coś w ten deseń ;)
Ulubiony zespół muzyczny: Fenomen

A Grammatik lubisz? ;)

This Post:
00
52211.128 in reply to 52211.127
Date: 11/27/2010 4:53:16 PM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Ba, wg mnie "Światła Miasta" to naprawdę świetna płyta. Do tego jeszcze Endefis i mamy jak dla mnie znakomitą trójkę zespołów, które tworzą muzykę z duszą i przekazem, dlatego polecam ich każdemu. ;)

OG.

This Post:
00
52211.129 in reply to 52211.128
Date: 11/28/2010 4:47:35 AM
Overall Posts Rated:
1010
Tak, dokładnie o tym mówiłem. Jak dla mnie najlepsza polska rap płyta. http://www.youtube.com/watch?v=niSh0A0Sgew&feature=re... to kawałek Fenomena z gościnnym Grammatikiem, który razem z "Każdy Ma Chwile" Grammatika, jest najlepszym jak dla mnie kawałkiem obu grup.

PS. Uwielbiam wersy Asha. Strasznie żałuję, że zaprzestał robienia rapu. Po tym jak odszedł z Grammatika to nie był ten sam zespół, czego dowodem są "Podróże". Poza tym brakowało chyba najlepszego polskiego producenta - Noona.

This Post:
00
52211.130 in reply to 52211.129
Date: 11/28/2010 6:10:10 AM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Czy najlepsza, wg mnie nie, ale na pewno w pierwszej trójce najlepszych polskich rap płyt. Kawałek o którym piszesz, jest jak dla mnie najlepszym z płyty, mimo że jest tam naprawdę sporo fajnych numerów jak: "Friko"," Nie ma skróconych dróg"," Pamiętam" (ft. Fisz), "Wiatru czas", "Mówią mi" i "Nie ma czasu pomyśleć" - które na pewno nie są anonimowe wśród polskich słuchaczy rapu. ;) Ash wg mnie bardzo się zmarnował, ogromny talent który posiada, powinien reaktywować jak najszybciej... Ale cóż, róznie to bywa.

OG.

This Post:
00
52211.131 in reply to 52211.130
Date: 11/28/2010 6:32:57 AM
Overall Posts Rated:
1010
No, oprócz "Każdy Ma Chwile" to mi najbardziej przypadły do gustu "Pamiętam" i chyba jedna z lepszych zwrotek na płycie wykonana przez Fisza, "Nie Ma Czasu Pomyśleć" z Pezetem oraz "Nie Ma Skróconych Dróg" - ten sampel po prostu był magiczny. "Wiatru Czas" to z kolei mistrzowska zwrotka Asha. Nie wiem czy słyszałeś, o takim zespole, w którym właśnie Ash występował zanim doszedł do Grammatika "Trzystyle". Warte uwagi - dla fanów głosu i rymów Asha.

Powiedz mi w takim razie pierwszą trójkę najlepszych płyt wg Ciebie. ;)

Last edited by oskar4 at 11/28/2010 6:34:08 AM

This Post:
00
52211.132 in reply to 52211.131
Date: 11/28/2010 9:09:25 AM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Nie, nie słyszałem. Kiedyś muszę zobaczyć i przesłuchać. Pierwsza trójka? To proste: "Sam na sam", "Efekt", "Światła miasta". Później za tymi albumami znajdują się nowsze albumy jak: "Dem6n6l6gia" - Słonia i Miksera (taka odskocznia od Fenomenu itp. ;)) oraz "Dziś w moim mieście" - Pezeta i Małolata.

OG.

This Post:
00
52211.133 in reply to 52211.132
Date: 11/28/2010 10:32:09 AM
Overall Posts Rated:
1010
Oba albumy słyszałem faktycznie. Demonologia to Słoń, a muzyki podobnej do tej Słonia w Polsce nie robi chyba nikt. :) Poleciłbym Ci coś jeszcze jak "Dzieło Sztuki" Fabuły, "Dowód Rzeczowy nr 1" PiHa oraz projekt "Czarne Złoto" za którym stoją głównie Fokus, HST, a producentem jest Jajonasz, który kryje się pod pseudonimem Lukatricks. Typowo śląski album. Godny polecenia.

Raperem, który jakiś czas temu wyszedł z Toruńskiego podziemia jest Małpa. Jego album "Kilka Numerów O Czymś" uważam (i nie tylko ja) za najlepszy debiut od kilku lat. Naprawdę świetny raper.

PS. Rap, dobry na rozluźnienie robi Sobota. Naprawdę polecam jego album "Sobotaż", jak i mixtape "Urodzony By Przegrać, Żyję By Wygrać". Być może SOB jest mi bliższy przez to, że do Szczecina mam półtora godziny drogi. ;)

PS2. Jeśli lubiłeś Paktofonikę, to na pewno przypadną Ci do gustu "Podróże po Amplitudzie" Rahima.

Osobiście jestem fanem Killaz Group (Gural i Kaczor) z 2003 roku i ich płyty "Nokaut". Poza tym fajny mixtape wyprodukowała HIFI Banda w 2008 roku pt. "Fakty, Ludzie, Pieniądze", a ich debiutancki album "5, 10, 15" miał premierę bodajże 8 listopada.

This Post:
00
52211.134 in reply to 52211.133
Date: 11/28/2010 10:54:22 AM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
Słoń to klasa sama dla siebie, teksty i porównania są naprawdę niesamowite, a kawałek "Love Forever" z początku gdy go przesłuchałem, na 10 minut mnie całkowicie rozwalił. "Dzieło Sztuki" i "Kilka numerów o czymś" to dobre albumy, którymi trochę się jarałem przez jakiś czas. "Dowód rzeczowy nr 1" dzielnie śmiga na playliście w telefonie. ;)
Z reszta albumów jestem na bakier. Może dlatego, że nie przepadam za flow Rahima z PFK, czy po prostu za rapem Gurala. Skoro tak polecasz Sobotę, to chyba będę musiał po niego sięgnąć, a przecież jeszcze zalegam z nową płytą HIFI, co najwyżej ostatnio słucham remixów kawałka "Puszer", które chyba jednak nie są na płycie.
Dobrze, że jeszcze są ludzie tacy jak Ty, którzy słuchają dobrego, polskiego i nie tylko klasyki rapu. ;)
A nie jakieś Firmy, KDK, czy cokolwiek innego... Chociaż w sumie można się pośmiać.

PS. Jeżeli nie znasz, to polecam Karwana - Ostrołęckie podziemie, ogólnie dobry raper.

OG.

This Post:
00
52211.135 in reply to 52211.134
Date: 11/28/2010 11:16:31 AM
Overall Posts Rated:
1010
Słoń to klasa sama dla siebie, teksty i porównania są naprawdę niesamowite, a kawałek "Love Forever" z początku gdy go przesłuchałem, na 10 minut mnie całkowicie rozwalił. "Dzieło Sztuki" i "Kilka numerów o czymś" to dobre albumy, którymi trochę się jarałem przez jakiś czas. "Dowód rzeczowy nr 1" dzielnie śmiga na playliście w telefonie. ;)
Z reszta albumów jestem na bakier. Może dlatego, że nie przepadam za flow Rahima z PFK, czy po prostu za rapem Gurala. Skoro tak polecasz Sobotę, to chyba będę musiał po niego sięgnąć, a przecież jeszcze zalegam z nową płytą HIFI, co najwyżej ostatnio słucham remixów kawałka "Puszer", które chyba jednak nie są na płycie.
Dobrze, że jeszcze są ludzie tacy jak Ty, którzy słuchają dobrego, polskiego i nie tylko klasyki rapu. ;)
A nie jakieś Firmy, KDK, czy cokolwiek innego... Chociaż w sumie można się pośmiać. :)

PS. Jeżeli nie znasz, to polecam Karwana - Ostrołęckie podziemie, ogólnie dobry raper.

Powiem tak: jak dla mnie tematyka kawałków Słonia jest niepowtarzalna. Jego flow jest absolutnie miażdżące. Obok VNM'a i Fisza (jak jeszcze robił rap, a nie rock) jego płynność jest wręcz wybitna.
"Puszer" i jego remixy znajdują się na mixtapie, o którym pisałem w poprzednim poście.

Powiem Ci tak: absolutnie nie podobała mi się ostatnia solowa płyta Gurala z tego roku. "Totem Leśnych Ludzi" to komercja, komercja i... Komercja. Wg mnie reklamowanie płyty i własnej osoby poprzez sprzedawanie koszulek urbancity.pl nie pomoże mu w robieniu lepszego rapu. Ale to tylko moja opinia. :) Nie powiem, że koszulki złe, bo sam mam jedną, ale... Ale poleciłem Ci płytę Killaz'ów, właśnie dlatego, że nie lubię dzisiejszego DGE. A tamta płyta wolna od niepotrzebnej (kolejny raz użyję tego słowa :D) komercji. Po prostu czysty, dobry przekaz. Umiejętności Gurala te same co wtedy, ale tematyka zupełnie inna.

Naprawdę szczerze polecam Ci Sobotę, bo jaram się nim strasznie, i to już od sierpnia. Z pewnością flow nie takie samo jak u Słonia, ale po prostu jego kawałki strasznie mi się podobają. Jak by mnie ktoś spytał dlaczego to po prostu nie potrafiłbym odpowiedzieć. Jak Grammatika wielbię za przekaz czy Łonę za barwę głosu, to Sobotę nie wiem za co tak naprawdę lubię. Po prostu świetny raper.

Czyli widzę, że jednak śląskie klimaty za bardzo Ci nie podchodzą? :)
Jeśli jeszcze w ogóle mogę Ci cokolwiek polecić to byłaby to płyta "Dobra Muzyka, Ładne Życie" grupy Rasmentalism. Dodam, że w jednym z wywiadów Małpa powiedział, że to jego ulubiona płyta. :)

Równie dobrze mogę powiedzieć, że dobrze że są słuchacze tacy jak Ty - którzy też słuchają dobrego rapu... ;)

Jeszcze taka mała dygresja. Mam 3 ulubione kawałki na nowej płycie PiHa: "Czas", "Puszka Pandory" (jedna z lepszych zwrotek na płycie Chady) oraz "Śniadanie Mistrzów", gdzie wszyscy panowie wypadli w skali BB - legendarnie. :)

PS. Co do "Love Forever" - moja reakcja była podobna. :)

PS2. A co to KDK? Bo szczerze powiedziawszy nie wiem co to jest. :)

Last edited by oskar4 at 11/28/2010 11:28:09 AM

This Post:
00
52211.136 in reply to 52211.135
Date: 11/28/2010 12:28:18 PM
Szerszony
II.3
Overall Posts Rated:
13031303
Second Team:
Szerszony II
"Totem Leśnych Ludzi" jak dla mnie bardzo słaba płyta, ale wnioskuje to na podstawie 4 kawałków, no może "Złoty Róg" to jeszcze ujdzie. W sumie to podzielam Twoje zdanie odnośnie dzisiejszego DGE, kiedyś można było tego często słuchać i wkręcić do playlisty. Dużo osób jest przeciwko Tedemu, bo mówią delikatnie ujmując, że się sprzedał, jak dla mnie odniósł sukces. Może jako osoba nie jest jakiś świetny i w ogóle, ale muszę mu przyznać, że kawałki ma, a przynajmniej miał dobre chociażby na AH24N2. Bardziej już DGE się sprzedał na tej swojej ostatniej płycie, niż wyżej wspomniany artysta, chociaż w sumie... to moja subiektywna ocena.
Nie wiem czy mi śląskie klimaty podchodzą czy nie, po prostu może sięgałem nie do tego źródła, bo np. Miuosh jest z Katowic, a kawałki ma dobre.
Rasmentalizm... hmm nic mi to nie mówi, tak więc kolejna płyta do przesłuchania jeżeli znajdę wolny czas na słuchanie nowych płyt. ;)
Równie dobrze mogę powiedzieć, że dobrze że są słuchacze tacy jak Ty - którzy też słuchają dobrego rapu... ;)
- Dzięki.

Nawiązując do nowej płyty Piha, to wymieniłeś chyba najlepsze utwory (Chada po prostu zniszczył system, a Pezet i Peja dobrze nawinęli - tytuł adekwatny do treści utworu) dodałbym jeszcze "Zgniłych sumień cmentarz" oraz "Zasznurowane usta, zaciśnięta pięść".

Odnośnie KDK: (http://www.youtube.com/watch?v=gm3tI7TBk7U) - przekaz najwyższej jakości w raperskim podziemiu, warto zobaczyć także Pasterzów Służewca, mistrzów ciętych ripost i niespotykanego flow, który rozkłada na łopaty słuchaczy: (http://www.youtube.com/watch?v=G14cv7rAQkk). Waszkę G to pewnie znasz... ;)

OG.
Advertisement