BuzzerBeater Forums

Srbija - II.1 > Sezona 28 (1)

Sezona 28 (1)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259940.128 in reply to 259940.126
Date: 7/9/2014 8:07:02 AM
Overall Posts Rated:
172172
pa pazi, malo je komplikovana tema,zavisi dosta ko kakvu taktiku koristi... ali ajde ovako...po meni najvažnije dve pozicije koje engine forsira su plej i centar. Mnogo najvažnijih ocena kompletne igre tima najvećim delom se zasniva upravo na te dve pozicije (odbrane, asistencije, skokovi) . Kroz moje skromno iskustvo u ovoj igri primetio sam recimo da je mnogo bitnije imati na poziciji centra igraca sa koliko toliko dobrim dodavanjem -nego na poziciji krilnog centra.
Opet sa druge strane u dosadašnjem BB koji je sav podređen napadačkoj taktici ka košu upravo u takvoj napadačkoj košarci uloga krilnog centra i krila je izuzetno značajna..ali opet kažem-po svemu , naročito nakon ovih promena, po meni ipak primat nose dve -ajd da ih nazovem defanzivne pozicije-plej i centar.

Last edited by Ogi at 7/9/2014 8:59:49 AM

This Post:
00
259940.129 in reply to 259940.126
Date: 7/9/2014 8:54:08 AM
Overall Posts Rated:
6868
Duda, Crvica i pre svega Kosta imaju opasne ekipe. Aa i svake sezone neko novi eksplodira.

Da, i Duda i Crvica su opasne ekipe :D Nemas brige, video si kako se Apatinac izivljavao prosle sezone nad nama. Visa ste vi klasa od nas. Ja sam se upustio u bitku sa Alom pre 3 sezone i glatko izgubio. Od tada sam obazriviji. Ne ide se golim rukama na tenk.

Evo jedne tema za diskusiju, ako ste voljni. Ranije sam pricao o ovome i sa ljudima na Globalu. Koja pozicija je po vama najvaznija u timu? Naravno da je ovo timska igra i da statistika ne govori sve ali kad bi morali izdvojiti poziciju sa najboljim igracem, gde bi ga stavili? PG, PF, etc? Uz obrazlozenje, ako je moguce :)

Najvaznije za mene je krilo. Zbog svih muka da se istrenira, zbog uglavnom male plate u koju je upakovano svasta nesto. Pre pojave ovog GDP-a mozda bih i rekao PF, ali sada prednost dajem krilu, i to u oba pravca.
Kad smo vec kod GDP-a..Proslo je vec dovoljno vremena da mozemo da ga ocenimo. Ja sam od pocetka protivnik istog, ali moram priznati da je uneo zanimljivost. Kada sam prosle sezone rekonstruisao tim, trudio sam se da koncipiram tim malo drugacije, bas zbog GDP-a. Donekle sam i uspeo, manje-vise sam uspesno igrao mnoge taktike, a ranije sam bio cist LI tim. Mada sam i dalje naravno najjaci u LI. Ovaj GDP najbolje su i iskoristili timovi koji stalno menjaju igrace..Sve u svemu, moram priznati da im je ovo bila zanimljiva promena i donela je odredjenu zanimljivost. Ako nista, duze se razmisljam oko postavljanja taktike. Jos kad bih se odvazio da malo cesce "gadjam" rivale..:)

This Post:
00
259940.130 in reply to 259940.90
Date: 7/9/2014 8:57:34 AM
Overall Posts Rated:
6868
E pa ne dam milion za njega! :P Evo ti ovde selektora, neka ga proceni. Sto se mene tice, dooobar. Treniras ga u narednih 8 sezona i imaces reprezentativca. :)

This Post:
00
259940.131 in reply to 259940.127
Date: 7/9/2014 9:38:41 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Овде увек кукају само они који имају јаке тимове¿¡ ☻
Ако мислиш да имаш слабу екипу → мучи.

Last edited by jamais vu at 7/9/2014 9:39:03 AM

This Post:
00
259940.132 in reply to 259940.130
Date: 7/9/2014 9:42:52 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Ја бих му дао и 3 милке али ће опет да ме банују ☺
Овако, једино могу да му понудим 5 чоколадних бананица ☻

This Post:
00
259940.133 in reply to 259940.126
Date: 7/9/2014 9:50:30 AM
Overall Posts Rated:
173173
Evo jedne tema za diskusiju, ako ste voljni. Ranije sam pricao o ovome i sa ljudima na Globalu. Koja pozicija je po vama najvaznija u timu? Naravno da je ovo timska igra i da statistika ne govori sve ali kad bi morali izdvojiti poziciju sa najboljim igracem, gde bi ga stavili? PG, PF, etc? Uz obrazlozenje, ako je moguce :)

Odlicno pitanje. Po meni bez dileme najvazniji je PF. Ucestvuje pri svim valjanim taktikama. LI bez PF-a? Nezamisliv. Ako igras RnG, PF je taj igrac koji ce napraviti razliku. Tako da je on za mene ubedljivo najvazniji, a posle njega dolazi plej.

Sto se tice GDP-a, ja sam mu se mozda i najvise obradovao kad je najavljen, i nisam se razocarao. Totalno je uneo raznolikost u igru, vratio taktiziranje... Bio bih zadovoljniji korekcijama na enginu, ili na platama da bi se iskljucila LI dominacija, ali i ovo je sjajno.

This Post:
00
259940.134 in reply to 259940.126
Date: 7/9/2014 10:08:22 AM
Overall Posts Rated:
590590
Dobar je Crni Đorđe! Kad bih imao još jednog sličnog, gde bi mi bio kraj...

Zanimljiva tema. Dosta je teško odrediti šta može da načini najveću prednost za jednu ekipu. Ako govorimo o pravoj košarci, meni su najvažniji bili igrači na poziciji 4. Mislim da kvalitetan igrač na toj poziciji pravi najveću razliku. Pritom, ovde mislim na igrača tipa Mirotić, visokog kao centar protivničke ekipe, pokretljivog, sposobnog da igra licem košu, da šutne za tri, istrči kontu, asistira...da u odbrani zatvori sve rupe, pokupi skokove, ne kasni u rotaciji...
Što se tiče BB-a, meni je najdraže da imam dobro krilo koje podjednako dobro igra spolja i unutra i da taktiku i poziciju u datoj utakmici odredim s obzirom na odbrambene mogućnosti protivničkih igrača. Nekoliko sezona mi je Batak bio glavni igrač iako mu je plata bila samo 27k, ali je žario i palio i u drugoj i u trećoj ligi. Neretko je davao po 40-50 poena gde god bih ga stavio. Ako govorimo o konkretnoj poziciji, mislim da su tu negde SF i PF. Možda je ranije PF bio dominantniji jer je igra bila podređena LI taktici, ali danas je značaj ove dve pozicije približan.

This Post:
00
259940.135 in reply to 259940.134
Date: 7/9/2014 10:46:40 AM
Blue Angels BC
II.4
Overall Posts Rated:
2828
Moje misljenje je da je nemoguce reci koja je pozicija najbitnija. Cak i u pravoj kosarci, mozemo da vidimo da je to nemoguce reci. Najbolji kosarkas svih vremena MJ, je bio na poziciji 2, ali opet - to nista ne znaci. Podela igraca po pozicijama daje suvise individualnu sliku o ovom sportu. Takodje, podela igraca na pozicije prikazuje njihove uloge u napadackim akcijama, a zanemaruje uloge u odbrani - posebno u nekim vrstama odbrane gde se igra kolektivno. Dakle, mnogo su bitnije karakteristike igraca - od fizickih, preko crta licnosti i timskog duha, nego njihove pozicije. Da ne pominjem da postoje igraci koji mogu da igraju na 3 ili 4 pozicije podjednako kvalitetno, a takvi igraci su "suvo zlato".

Ako se vratimo iz realnosti u BB, opet mi se cini da je kljucno koje karakteristike ima igrac i mogucnost uklapanja tih karakteristika u pojedinu shemu u napadu i odbrani. Sve sa ciljem maksimiziranja zajednikog (timskog) ucinka. Meni je bitno da igrac ima polivalentne osobine - npr, da centar moze da asistira, da play moze da sutne i skoci itd. Posebna prica je njihova kvalitet igre u odbrani - sto je bitno za svakog igraca.

From: Ogi

This Post:
00
259940.136 in reply to 259940.135
Date: 7/9/2014 10:56:25 AM
Overall Posts Rated:
172172
Ako se vratimo iz realnosti u BB, opet mi se cini da je kljucno koje karakteristike ima igrac i mogucnost uklapanja tih karakteristika u pojedinu shemu u napadu i odbrani. Sve sa ciljem maksimiziranja zajednikog (timskog) ucinka. Meni je bitno da igrac ima polivalentne osobine - npr, da centar moze da asistira, da play moze da sutne i skoci itd. Posebna prica je njihova kvalitet igre u odbrani - sto je bitno za svakog igraca.

O tome sam ja govorio kada sam rekao da engine, kada se uzmu zbirne statistike jednog tima, najviše uzima u obzir pozicije pleja i centra-spoljna odbrana u procentima najviše ovisi od defanzivnih karakteristika pleja, dok unutrašnja od centra...s druge strane napadački to dosta zavisi od taktike, ali opet recimo te dve pozicije dolaze najviše do izražaja u pasovima (plej) i skokovima(centar) nevezano za taktiku koja se koristi....naravno sve je to opet zavisno od samog individualnog kvaliteta igrača-pa tako ako je recimo krilni centar dosta dominantniji od centra u svakom smislu-njegov procenat, iako manji od procenta koji game engine racuna za poziciju centra, ipak ce biti daleko značajniji za tim.

Naravno tu dolazi do jedne pravilnosti koja je svima očigledna i koja potvrđuje ovo što ja pišem:
Naime timovi koji imaju prosečne plejeve i centre a dominantne ostale tri pozicije igraju mnogo bolje u napadu nego u odbrani-dakle daju mnogo poena po meču, ali isto tako mnogo poena i primaju- dok timovi koji imaju dominantne plejeve i centre -pogotovo u odbrambenim skilovima primaju daleko manje poena po meču-dok kod napada već ima svašta :-)

uf-umorih se pišući... :-)

Last edited by Ogi at 7/9/2014 11:04:13 AM

From: jamais vu

This Post:
00
259940.137 in reply to 259940.87
Date: 7/9/2014 11:53:03 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Znam da niste odusevljeni sa nama novajlijama, ali potrudicemo se da opravdamo ocekivanja... :))

"Грешка. Вееелика грешка, господине (Gottfried) Dienst‼ Но, но, но, но, нооо..." (Владанко Стојаковић, Младен Делић или Драган Никитовић, евентуално Радивоје Марковић)

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D1%82%D1%84%D1%...
http://www.24sata.rs/sport/vesti/vest/najvece-sudijske-kr...

Advertisement